Energizer E241 - Tuşlu Ve Whatsapp'lı
-
mkyb bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdımkyb bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
askere gidecekler alır bunu
Öndeki kamera siyah asetat kalemiyle gizlenirde arkadaki kamera sıkıntı. Direk el koyarlar. Kameralı cihaz yasak. Gerçi @qoqo'nun belirttiğine göre ses kaydı alabilen, internete girebilen tüm telefonlar yasakmış ama o kadar detayına bakmıyorlar.
kamerası kırık telefonları kabul ediyolar bildiğim kadarıyla.
en azından bizim bölükte öyleydi.
Her bölüğün kuralı farklı hocam. Mesala tanıdık gitti sivil hat + takoz bir telefon götürdü. Girerken asker telefona bakıp geçirmişler Askercell olduğunu incelememişler. Orada Turkcell çalışanları Askercell satmak için akbaba gibi bekliyormuş. Bizden hat almak zorundasın hat taşıma olmaz, tarife değiştirme olmaz. Yeni hat 150 TL. Bizden hat alınca telefonun arkasına bandrol yapıştıracağız komutanlar inceliyor vs.
Askerlerin gözünü korkutuyor Turkcellciler. Maksat dükkanın aylık hat açma kotasını doldurmak. Geliri olmayan ailesine bağımlı askerin 150 lirasını almak tamamiyle şerefsizliktir. Gerçi bizimkisi banane benim param yok deyip geçmiş.
o muhabbet bizde de vardı, ilk girişte bi komutan telefonların arkasındaki bandrolleri kontrol etmişti. bende bandrol yoktu, o yüzden telefonu çıkartıp göstermedim, telefon yok dedim geçtim.
normalde sivil hat yasak olduğu için yanında telefon getiren adam eğer askercell almıyorsa sivil hat kullanacak demektir, bu da yasak, o yüzden ya askercell alacaksınız ya da telefonu kargo ile geri göndereceksiniz diyorlardı.
hadi askercell alıp kullanalım eyvallah ama dediğin gibi 20 gün kullanılacak bir hatta 100 küsür lira para vermek de yazık günah.
sonuç olarak şunu söyleyeyim; öyle çok sıkıntılı bir arama tarama durumu olmuyor. bazı büyük birliklerde -bizde olduğu gibi- xray cihazları var, orada telefon, powerbank kabak gibi meydana çıkıyor.
ama cebine koyup, xraydan geçerkende evrakların arasında xrayın yanından bırakıp geçsen kimse bakmıyor oraya bıraktığın cüzdana, evraka vs ye. o şekilde çok rahat sokarsınız telefonu.
-
Askerlere kameralı telefonun yasak olmasını destekliyorum ama Askercell muhabbeti Turkcell'i zengin etmek için uydurulmuş gereksiz bir kavram.
Askerler fotoğraf çekilip sosyal medyaya atarken arkaplana dikkat etmiyor. Mesala geçenlerde Yunanlılar bizim Kıbrıs'a tank sevkiyatı yaptığımızı bir erin Facebook fotoğrafından görmüştü.
https://www.superhaber.tv/tskdan-kibrisa-leopard-2a4-tank-sevkiyati-haber-174824
-
Eğer telefonun arka kapağı değiştirlebiliyorsa yeni bir kapak alınıp kamera kısmı kapatılıp kullanılabilir. Veya 3D yazıcıdan arka kapak kamera bölmesi olmayacak şekilde bastırılıp takılabilir
-
-çoklu gönderim.
mehmetdiyebiri tarafından 20/Kas/19 23:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Xiaomi Qın var aslında kamerasız olarak ama TR'de satışı yok. Facebook'taki kaçakçılara sordum hiç birinin haberi yok.
https://www.youtube.com/watch?v=bgJM25T4uWc
Hatta bana soracak olursanız Xiaomi'nin tasarımı Energizer'dan daha şık duruyor.
-
işte aradığım telefon. wpli olup akılsız olan. 1 gb internet yeter heralde. şarjı da sanırım sağlam gider 1900 mah cücük kadar ekranda :)
lakin 500 çok
-
joe_black bunu yazdı
işte aradığım telefon. wpli olup akılsız olan. 1 gb internet yeter heralde. şarjı da sanırım sağlam gider 1900 mah cücük kadar ekranda :)
lakin 500 çok
1 GB yeterde artar bile WhatsApp fazla kota yemiyor. Türk Telekom hat kullanıyorsan zaten sınırsız. Kaldı ki telefonda wifi özelliğide var.
-
LynXMaSTeR bunu yazdımkyb bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdımkyb bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
askere gidecekler alır bunu
Öndeki kamera siyah asetat kalemiyle gizlenirde arkadaki kamera sıkıntı. Direk el koyarlar. Kameralı cihaz yasak. Gerçi @qoqo'nun belirttiğine göre ses kaydı alabilen, internete girebilen tüm telefonlar yasakmış ama o kadar detayına bakmıyorlar.
kamerası kırık telefonları kabul ediyolar bildiğim kadarıyla.
en azından bizim bölükte öyleydi.
Her bölüğün kuralı farklı hocam. Mesala tanıdık gitti sivil hat + takoz bir telefon götürdü. Girerken asker telefona bakıp geçirmişler Askercell olduğunu incelememişler. Orada Turkcell çalışanları Askercell satmak için akbaba gibi bekliyormuş. Bizden hat almak zorundasın hat taşıma olmaz, tarife değiştirme olmaz. Yeni hat 150 TL. Bizden hat alınca telefonun arkasına bandrol yapıştıracağız komutanlar inceliyor vs.
Askerlerin gözünü korkutuyor Turkcellciler. Maksat dükkanın aylık hat açma kotasını doldurmak. Geliri olmayan ailesine bağımlı askerin 150 lirasını almak tamamiyle şerefsizliktir. Gerçi bizimkisi banane benim param yok deyip geçmiş.
o muhabbet bizde de vardı, ilk girişte bi komutan telefonların arkasındaki bandrolleri kontrol etmişti. bende bandrol yoktu, o yüzden telefonu çıkartıp göstermedim, telefon yok dedim geçtim.
normalde sivil hat yasak olduğu için yanında telefon getiren adam eğer askercell almıyorsa sivil hat kullanacak demektir, bu da yasak, o yüzden ya askercell alacaksınız ya da telefonu kargo ile geri göndereceksiniz diyorlardı.
hadi askercell alıp kullanalım eyvallah ama dediğin gibi 20 gün kullanılacak bir hatta 100 küsür lira para vermek de yazık günah.
sonuç olarak şunu söyleyeyim; öyle çok sıkıntılı bir arama tarama durumu olmuyor. bazı büyük birliklerde -bizde olduğu gibi- xray cihazları var, orada telefon, powerbank kabak gibi meydana çıkıyor.
ama cebine koyup, xraydan geçerkende evrakların arasında xrayın yanından bırakıp geçsen kimse bakmıyor oraya bıraktığın cüzdana, evraka vs ye. o şekilde çok rahat sokarsınız telefonu.
Android işletim sistemli tuşlu ve kamerasız telefonlar dahil yasak. Hattın askercell olmasına pek kimse bakmıyor yani şu ana dek hiç kimseye normal hattan dolayı ceza vermedik. Aslında bence erlerden önce rütbelilere yasaklanması lazım akıllı telefonun. Er en fazla kulede silahla şekil yapıp foto çekip instagrama falan atıyor salak salak. Rütbelilerin en az 4-5 tane ehatsapp telegram grupları var ki birçok kişi gizli belgeleri bile paylaşıyor. Emirleri bile whatsapp üzerinden veriyor üst kademedekiler. Sonra askeri belgeler sızmış, videolar fotolar sızmış diye suçlu arıyorlar. Bir telegram grubu kuruluyor 400-500 üye var. Sanki telegram Tsk nın kendi yaptırdığı uygulamasıymış gibi kullanan mallar var. Askeri doktrinler, yönergeler, operasyon bilgileri falan paylaşılıyor, grupları görseniz rezalet dizboyu.