Engeli Kardeşlerimizin De Mücadele Yetenekleri Var Dimi ?
-
Devletin büyüklerine gidene kadar paylaşmalıyız körermiş gözleri açılana kadar o yüreklerine engel inmiş devlet büyükleri umarım görüp dikkate alırlar bu kardeşimizi.
https://www.facebook.com/photo.php?v=670456566317186&set=vb.100000585454964&type=2&theater
-
acaba engelli kişiler için teknolojik olarak neler yapılabilir? yazılım ve elektronik konusunda.. belki benim bir katkım olabilir bu konuda.. bitirme çalışmamı onun üzerine yapabilrim. elektronik/mobil ve bilgisayar yazılım üzerine olabilir.. tabii kendi imkanlarımla yapacağım için yüksek masraf çıkabilecek işler yapamam..
-
unbalanced bunu yazdı
acaba engelli kişiler için teknolojik olarak neler yapılabilir? yazılım ve elektronik konusunda.. belki benim bir katkım olabilir bu konuda.. bitirme çalışmamı onun üzerine yapabilrim. elektronik/mobil ve bilgisayar yazılım üzerine olabilir.. tabii kendi imkanlarımla yapacağım için yüksek masraf çıkabilecek işler yapamam..
yurutec projesi ile arkadasim tubitak'a basvurmustu ama sonuc alamadi diye biluyorum. (projenin katmadegeri uygun olcutte degilmis gibi bir nedeni vardi) merdiven ve kaldirima cikabilme yetenegine sahip bir paletli sandalye olacakti projenin icerigi.
-
http://www.hyperbraille.de/project/?lang=en
bu aletlerin ucuz ve çok pikselli halleri görme engelliler için çok güzel olur
-
@rakkoc, hocam devletten bir şey beklemiyorum zaten türkiye de değilim..böyle bir şeyi bitirme projem olarak yapsam sonra gerekli desteği isviçre devletinden alabilrim ondan sonra türkiye için de kullanıma sokabiliriz. ama türkiye de böyle şeylere adam gibi destek verilmiyor.. kosgeb e başvurdum, burnumdan getirdiler.. kaç ay zamanımı çaldı adi herifler..
o yürüteç olayında mekanik aksam falan gerek bilgim yok benim o taraflarda maalesef..
@kafkafkaf, bu tarz bir şey yapılabilir, tam olarak teknik bilgileri bilmiyorum ama bilen varsa ya da ben türkiye ye gidince görüşebileceğim bir dernek v.s. var mıdır? hani bana söyleseler şöyle bir şey yapsan, teknik detayı şöyle böyle diye.. o şekilde belki bir şeyler çıkarabilrim..
bunu yapmamdaki amaç bitirme çalışmasını yararlı bir şeyler üzerine yapmak.. tabii okul izin verir mi kafamdakine göre bir şeyler yapmayı bilmiyorum ama deneyeceğim en azından.. mesela görme engelliler için sesi yazıya dökebilen uygulamalar var.. bunlar daha efektif kullanılabilir ya da duyma engelliler için görsel öğeler ne kadar yeterli.. bu işi bilen birileri olsa bilgilenebilsek güzel olurdu..
-
unbalanced bunu yazdı
Umarım projeni gerçekleştirirsin öyle bir kıva geldik ki duyarsız kalıyoruz artık herkes kendimi kurtarayım da ne olursa olsun da
-
hocam bir projem yok ki şuan .. yani ihtiyaç belliyse ben de ona göre bir şeyler yapayım diyorum.. yani ne yapacağımı neye ihtiyaç olduğunu ve nasıl yapılacağını bilmem gerek..
-
videoyu izleyemedim ama engelliler gerçekten çok zor bir hayatı var.
mesela hastane girişine güya tekerlekli sandalyenin geçmesi için yer yapmışlar o kadar çok eğimli ki engelsizler bile çıkamıyor.
bu konuda çok ciddi bir reform lazım.
çoğu evden bile çıkmak istemiyor
-
unbalanced bunu yazdı
hocam ben daha önce engelli internet kafesi gördüm görme engelliler için belediye bünyesinde
bayağı bayağı internet kullanıyor görme engelli kişiler kulaktaki komuta bir clik 2 klik diye falan cevap veriyor üzerine gelince yazıyı okuyor falan şurayada bakabilirsin:
http://www.uludagsozluk.com/k/g%C3%B6rme-engellilerin-bilgisayar-kullanmas%C4%B1/ -
jaws programını biliyorum hocam, o verdiğin linkte eleman mouse kullanamamaktan yakınmış.. işin mantığı nasıl olabilir düşündüm de pek bir şey çıkaramadım.. mouse yazıların üstüne gelince mi okunsun mesela.. ayrıca flash tabanlı bir şey karşılarınca çıkıntı bir şey okuyamayabilir.. düşündüğümden daha zor şeyler sanırım..
dur bakalım bu tarz derneklere sorup öğrenmek gerek neler yapılabilir diye
-
Hepimiz engelli adayıyız bu yüzden engellilerin yaşamlarını daha kaliteli hale getirecek projelerde çalışmak öncelikli hedeflerimizden biri olmalıdır.