folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Engelli Kişi Nafaka Ödemek Zorunda Mı?



Engelli Kişi Nafaka Ödemek Zorunda Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Mürid(e)ler dedemin %84 engelli raporu var eşinden şiddet gördüğü için boşandı ve bizim yanımızda kalıyor.. Ancak eski eşine her ay nafaka ödüyoruz, dedemin bu hale gelmesinin en büyük sebebi eski eşinden gördüğü şiddet, fazlası ile verilen ilaçlar vs vs.. Normal boşanma olsa nafaka sıkıntı değil ancak bu kadar kötü davranan birisine nafaka vermek kanıma dokunuyor bunu ödememenin yasal olarak bir yolu var mıdır?en

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeverSayNever
    NeverSayNever's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2008
    Erkek

    Hocam dedene yapilanlari ispatlayabilirmisin ? Eğer ki ispatlayabilirseb birak nafaka vermeyi, ona hem maddi hem manevi tazminat davası açarsin + % 99.9 cezaevine girdirirsiniz. NOT : İSPATTAN KASITIM ; ŞİDDET VE YANLIŞ TEDAVİ. BUNLARI ISPATLAMAYA BAKIN. EN BASİTİ GİT DOKTORUNDAN TEDAVİ SÜRESİNCE KULLANDIĞI İLAÇLARIN LİSTESİNİ İSTEYİN VE O İLAÇLARIN DEDENİZDE YAPTIĞI YAN ETKİLERİ SÖYLEYİN EĞER DOKTOR DERSEKİ HAYIR KESİNLİKLE BUNLAR BU ETKİLERİ YAPMAZ O ZAMAN DOKTORDAN YAN ETKİSİ BU İLAÇLARDAN DEĞİLDİR RAPORU ALIN ADLİ TIPA GÖTÜRÜN VE İLAÇLARIN FiRMALARI İLE İLETIŞIME GEÇİN VE DEDENIZI KONSÜLTASYON ETTİRDİKTEN SONRA İLAÇLARI ANALİZ ETTİRİN YAN ETKİLERİ BELLİ OLDUKTAN SONRA VER ELINI SAVCILIK KAN ALIRSINIZ

     

    NeverSayNever tarafından 18/Ağu/16 22:55 tarihinde düzenlenmiştir

    Asla Asla Deme. . .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    eğer engelli kişi evlenebiliyor ise nafaka da öder. 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2006
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

    eğer engelli kişi evlenebiliyor ise nafaka da öder. 

    Dikkatli okursan dedesinin bu hale gelmesinin sebebi gördüğü şiddet ve verilen ilaçlardan kaynaklandığını söylüyor mürid arkadaşımız

    Bide yaşı ilerlemiş insanların yanına arkadaş araması kadar normal bişey yok(yanında birinin bulunması bile insana güven verir)

     

    Lupin tarafından 19/Ağu/16 00:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2015
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

    eğer engelli kişi evlenebiliyor ise nafaka da öder. 

    Yaklaşım güzel. Lâkin konu ile alakası yok. Konu sahibi dedesinin bu hâle gelmesinin sebebi eski eşi olduğunu söylüyor. Yani anlayacağın evlenmeden önce adamın bir sıkıntısı yokmuş zaten. 

    Nafaka işine gelirsek bu işler hukuk çerçevesinde ince ayrıntılar içeriyor. Biz ne dersek diyelim iyi bir avukat kadar gerçek bir sonuç veremeyiz sana. Profesyonel destek almalısın. Çünkü olay çok spesifik... 


    Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    İspatlamayı olayımız biraz zor.. Nedenlerini anlatayım; dedemi odaya kilitleyip tuvalete gitmesine bile canı istediği zaman izin veriyordu. İlaçları kafasına göre veriyordu 1 tane içelecekten isterse 5 tane isterse hiç.. Orada böcek var, burada yılan var, oğlum seni döver vs diyerek korkutuyordu. Annem, teyzem ziyarete gittiğinde 'hacı uyuyor' diyerek eve almıyor hemen arkadasından kendi saçını başını yolarak, vucudunda iz bırakarak kızı beni dövdü falan diyerek evden uzaklaştırma kararı alıyordu. Dedemi evden polis ile birlikte çıkardık bulunduğumuz şehire getirdik. Dedem ilk geldiğinde sağlık durumu çok kötüydü altına sürekli bez bile bağlıyorduk, akli dengesi yerinde değildi şimdi Allaha şükür çok daha iyi.. Yürüyor, tuvalet vs ihtiyaçlarını karşılıyor ara ara kafası gidiyor falan ama eskiye göre çok daha iyi.. Sonradan öğrendik ki dedem kadının 10. kocası imiş..

     

    @hipokondriyak önce okuyup sonra yorum yaparsan dedemin evlenirken sağlam evlendikten sonra engelli konumunda olduğunu anlayabilirsin.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Geçmiş olsun.

    @Neversaynever dediğine katılıyorum.

    Doktor raporu alın. Mantıklı...

    Birde eski 10 kocayı bulup akibetleri ne öğrenmeye çalışın. Benzer şeyler mi?

    Karşi dava açarken lazım olabilir.

    Çünkü kadın bu şekilde geçiniyorsa galiba organize birşeydir. Müge anlıda buna benzer olay çok işlendi.


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeverSayNever
    NeverSayNever's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2008
    Erkek

    Hocam eğerki bu kadının 10. evliliği(!) ise diğer 9 una noldu ? git aileleri araştır gerekirse gizli kamera ile kayıt et ( Bazı davalarda mahkeme kararı olmadan yapılan kayıtlar geçersiz sayılıyor ancak, mutlaka ki savciyi harekete geçirir ve ikna olanağı sağlar ) gerekirse git tüm ulusal ve yerel kanallara ver yayinlasinlar zaten haber bulalım diye deliriyorlar. Sonra sosyal medyaya servis et bak neler oluyor gör ben olacam tüm kozlarimi kullanirim.

    Lanet olsun kendimi Micheal Scofield gibi hissettim.


    Asla Asla Deme. . .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Dedikleriniz doğru ama bu süreç benim ailemi de zor durumda bırakır.. Benim tek derdim bu kadına artık tek bir kuruş dahi ödenmemesi hak ediyor olsa eyvallah.. Tahmin ettiğim kadarı ile eski vefat eden eşinden dolayı da maaş alıyor ama elimde kanıt yok.. Hesap bilgilerinden aldığını görsem maaşı direk dava açarak maaş alıyor hesabını kontrol edin Dicem ama ziraat bankasında tanıdık yok ki bakıp evet alıyor ya da almıyor desin.. 

     

    mavii tarafından 19/Ağu/16 03:17 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Şubat/2005
    Erkek

    çekişmeli boşanma davasında deden şiddet gördünü vsleri ispatlayabilseydi zaten hakim nafaka hükmetmezdi. Bellki ispatlayamamış. Hukuk  çerçevesinde  deden boşanmada kusurlu bulunduğu için nafaka ödüyodur. Yoksa boşanmada kusuru olmayan erkek nafaka ödemez.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2007
    Erkek

    İçim acıdı, çok büyük geçmiş olsun. Kesinlikle birşeyler yapmak lazım ve hemen profesyonel desteğe yönelin.

    Avukatlalar ile görüşün, doktorlar ile görüşün ve vakit kaybetmeyin. Yani hemen profesyonel desteğe yönelin. Gelişmeleride buradan iletmeye devam edin, bizi bilgilendirin. Kişinin kimliğini burada ortaya koyun. Olaylar şekillendikten sonra haber ajansları ile iletişime geçip durumu onlarada anlatın.

    Tekrardan çok büyük geçmiş olsun.


    Sadece bi imza..
Toplam Hit: 2300 Toplam Mesaj: 12
nafaka engelli