folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Enpara Kart İle Altın Alım-Satımı

Enpara Kart İle Altın Alım-Satımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

hocam bende şimdi

mastercard - ininal

visa - enkart

akbank ın platinyum kartı var. 

şimdi ben dediğin gibi mesela 300 lirayı yatırsam kartlarımdan birine nerden alım yapabilirim bu dediğin borsa kağıtlarını?

.. yani garanti gitsem her ay 300 lira yatırdıktan sonra 7 yıl sonra aylık 300 lira mı kazanırım? ve sonrası garanti mi? yani her ay 300 lira alacağım garanti mi sonrasında?

Borsada son 20 senede 60 kadar şirket battı, bu da yüzde 12-13'e tekabül ediyor, yani garanti diye bir şey yok, batabilir, az kar edebilir, borsadan çıkabilir (halka açıklık oranı %5'in altındaysa) zarar edebilirsin elbette, yüzde yüz garanti değil, benim %01'ine sahip olduğum şirket, bu sene 145milyon tl ödemesi lazım, yani benim adıma 145bin lira ödemesi gerekiyor, ödeyebilir mi, hayır, en az 70milyonu seneye sarkacak, 2 sene içinde bir ekonomik kriz bu şirketin iflas etmesine neden olabilir, dolayısıyla garanti diyemem ama risk/kazanç açısından en iyi seçenek iyi bir şirkete ortak olmaktır, risk almayı sevmiyorum %3 getirsin benim olsun diyorsan, sabancı-koç-bim-tüpraş gibi kağıtlar batmak için çok büyükler, yani en kötünün en kötü durumunda bile bu adamlar ayakta kalır, alırsın hisseni kafan rahat eder. Kriz bitmeden korkup çıkarsan, "kaynım borsada evi yedi bitirdi" veya "eniştem düğündeki altınları borsada batırdı" cümlesi kurabilmeleri için insanlara denek olursun, mesele zaten krizde girmek, ben 17 aralık civarı ev sattım, 25 aralık sonrası pozisyon aradım, ocak başı girdim, 210bin lira soktum borsaya şu anda 260'ı zorluyor.

Borsada karlar genelde yılda 1 kere bölüşülür, yani petkim %4 verdi bu sene yatırımlar bittiğinde çok rahat %10-15 vereceğini düşünüyorum. 

Ayen mesela, 1 lotu 1.43 lira, 1 lot başına düşen borç 2,85lira, 10 sene içinde ödenmesi planlanmış.  Borç ödedikçe kağıt adım adım değerleniyor.

Şirketin yıllık faliyet karı 1 lot başına 0.40tl, yatırımlar bittiğinde, 0.80tl olması düşünülüyor.

2 sene içinde %0 kar dağıtımı, 2.senenin bitiminde lot başına 0.20tl, 4.senenin bitiminde 0.50, 6.senenin bitiminde 0,70 kar dağıtacağını hesaplıyoruz, burda enflasyondan arınma yok çünkü gelir zaten dolara endeksli, doların da enflasyonu %1-2. Aradaki fark elektriğe zam olarak yansıyor.  

Enpara hesabına kartla para yatırıyorsun, sonra finansbank sana hisse alıp satabilmen içiin bir hesap açtırıyorsun, oradaki iban'a gönderiyorsun parayı, sonra da ordan işlem yapıyorsun, zaten arayüz çok basit ve kullanışlı, binde 1 komisyon var.

glaurung tarafından 26/Ağu/14 04:24 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Arkadaslarin anlattığı kadar basit değil malesef. Bu iş bilince yatırım, bilmeyince kumardır.

Dövizden uzak dur o bişey kazandırmıyor. Altın böle bazen yükselip düşeceğini çok belli ediyor ama ufak kazandırıyor. Borsa kısmını hiç bilmiorum tek bildiğim genelde borca girip evini fln satanlar buraya yatırım yapanlardan çıkıyor=)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Arkadaslarin anlattığı kadar basit değil malesef. Bu iş bilince yatırım, bilmeyince kumardır.

Dövizden uzak dur o bişey kazandırmıyor. Altın böle bazen yükselip düşeceğini çok belli ediyor ama ufak kazandırıyor. Borsa kısmını hiç bilmiorum tek bildiğim genelde borca girip evini fln satanlar buraya yatırım yapanlardan çıkıyor=)

Bende öyle düşünüyorum :) Forex falanda bilmiyorum valla :D En iyisi yine altın o zaman :) Risk almayı hiç sevmiyorum :) Şimdi koç falanda almaya çalışsam bu parayla kesin kaybolur benim param :D 

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı

Türkiye hala büyüyen bir ülkeyken, genç nüfus ucuz iş gücü varken yerine olsam borsada büyüyen bir şirkete hissedar olurum, 300 lira az para deme sakın. Borsayla ilgileniyorsan yardımcı olurum, hisse.net'de gezebilir, kağıtlar hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Mesela turcas petrol alırsan, adam petrol dağıtıp satıyor, yani 2+2=4 bu adam para kazanır, buna yatır, temettüyle şirketin içindeki hisseni çoğalt, bi bakmışsın ilk yatırdığın 300 lira aylık 300 lira gelir olarak dönmüş. 

Bak borsada geleneksel olarak %6.5 artış vardır, yani enflasyonun bazen altında bazen üstünde bir büyüme, bu senin enflasyonla mücadele gücün.

Ortalama bir şirket ise %5 kar eder, kriz döneminde alırsan, kriz sonu bu rakam %15'lere varabilir, şu anda hafif bir krizde olduğumuz için bunu %7 alacak olursan, 5 sene içinde de aylık 300 lira yatıracağını düşünürsek. 

60.Ayın sonunda enflasyondan bağımsız olarak 21600 TL'lik kağıdın olcak bu da sana yılda %7'den 1500 lira getirecek, aylık 130 liraya yakın bir meblağ, 2 sene kadar daha dişini sıkarsan enflasyondan bağımsız olarak ilk yatırdığın kadarlık parayı sana vermeye başlar, yani 300 ekmeği buraya yatırırsan aylık, 7 sene sonra aylık 300 ekmek verir, ha yok ben AYEN alırım, PETKİM alırım, 5 sene bir şey beklemem sonra çok daha iyi kazanır diyorsan, risk = kazanç %7 olur %20, benim tavsiyem, 300 liranın 150sine garanti kağıt al, 150sine bu kağıtlardan al.

İstanbuldaysan, mecidiyeköy merkezde finansbanka girip 2. kata çıkıp hisse alıp satmak istiyorum hesap açar mısınz de, zaten bedava.

İlk fırsatta elime geçen toplu para ile bu işe girişeceğim. 

peder 15 yıl önce 30 bin lira gibi bir para kaybetmiş hocam :) dikkatli olmak gerekiyor :) bende tam olarak anlamadan bulaşmak istemiyorum doğrusu :)

Öyle bodoslama dalmayacağım tabii ki ama ufak ufak kağıt alıp biriktireceğim. Öyle boş yerlere para harcıyoruz ki en azından buraya yatırımı denedim öyle battım diyeyim :D ufak ufak 200-300 başlarım sonrasını zaman gösterir.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Hacı abi liglerin bi kismi basladi, cogunluguda bu ay sonuna kadar basliyacak. Ufaktan iddaaya vur parayı derim ben.

Borsada bilmedigin sekilde parayi karambole verecegine riskin a.koyup iddaadan gir ise.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
Toplam Hit: 2181 Toplam Mesaj: 16