Epica Nın Bu Şarkısının Başlangıcında Ezan Mı Var Benim Kafammı Güzel?
-
http://www.youtube.com/watch?v=_ABOEwE97Mk
-
var :@
epicanın amk :@
-
evet ezan :)
-
sebebi nedir bu hususlarda kültürüm kıttır azcık
-
güzel gitmiş şarkıya ama dalga geçiyormu bilmiyorum
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------
güzel gitmiş şarkıya ama dalga geçiyormu bilmiyorum
-----------------------------aynen çok süper olmuş :D ama dalga geçiliyosa :D
-
hadi gidip dövelim epica yı.
-
Ezan okunuyor şuan çakışma olmuş olmasın ? :D
-
Alıntı : http://www.forumtayfa.com/heavymetal/54644-epica-nin-sarkisindaki-ezan-fonu.html
Bir kaç gün önce müzik yorumuna çok güvendiğim bir arkadaştan Epica'nın yeni albümündeki "Fools Of Damnation" şarkısına ezan ile başladığı ve şarkının ağır sözlerle dolu olduğunu duymuştum.Bunun üzerine ben de şarkıyı ve sözleri inceledim ve durum gerçekten öyleydi.Ortada ya bir hakaret ya da bir sempati vardı...
Sevdiğim ve muhabbetim olduğu bir grup olduğu için Epica'ya olayı anlattım ve durum hakkında açıklama istedim ve işte sorum ve Epica'nın açıklaması :
Resimin orjinal boyutu için tıklayınız. Bu resim 800x567 boyutundadır. 
Çevirisi=
Ali Aykas(Ben)=
Merhaba Epica
Sizler hakkında ezanı "Fools Of Damnation" şarkısında hakaret dolu sözlerle birlikte kullandığınız için kötü yorumlar alıyorum.
Sizin müslümanlara hakaret ettiğinizi düşünüyorlar!
Doğru mu?
Ve lütfen şarkı ve ezanı kullanma sebebiniz hakkında bir açıklama yapar mısınız?
Cevabınız için bekleyeceğim
Teşekkürler,saygılar
Ali Aykas
Epica=
Biz kimseye yada herhangi bir dine hakaret etmek istemedik.Dine karşı birşey beslemiyoruz, biz sadece dini kendi amaçları uğruna kötüye kullananları eleştiriyoruz.Ezanın ne anlama geldiğini bilmiyorum, ve şarkı sözleri içinde de bulamadım.
Selamlar
Sonuç olarak Epica müslümanlara veya ezana karşı hiç bir hakarette bulunmamıştır.Şarkı arap soundları ve gamları ile doludur.Bu da Epica'nın arap müzik kültürüne olan ilgisini gösterir.Yani ortada bir sempati vardır.
Gerçi ben ezanın ne anlama geldiğini anlattım onlara ve bazı sorular daha sordum.Onun da cevabını bekliyorum.
Ancak ortada Epica'yı karalamayı gerektiren bir durum yok
Olsa önce ben tepki verirdim kendilerine bu konu karşısında.
Hiç bir yanlış anlaşılmaya gerek yok
Yine severek Epica dinlemeye devam edebilirsiniz
Yeni albüm çok yakında
-
başlığa koptum :d ezan var doğru ne koklarken fark ettin ezanı ?:D
-
iğrenç bi parça iğrenç bi grup