Epilepsiler İçin Monitor Hertz Olayı Yardım
-
Arkadaşlar malumunuz daha önce epilepsiler için monitörler diye konu açmıştım pek bi sonuca varamadık konuda ama araştırmalarımı sürdürdüm ve hertz'inin yüksek olduğu monitörler epilepsi hastalarına daha az zarar vermekte ne kadar yüksek olursa epilepsi hastalarının o kadar yararına ama herz olayını yükselttikçe yani bilgisayarın sayiyede yanıp sönme olayını yükselttikçe görüntüde bir bozukluk olur mu?
Epilepsi hastalarının en az 80 hertz monitör kullanmaları gerekmektedir...
Daha yüksek hertz'i olan monitörler üretilebilir mi?
Bu bilgileri paylaşmak istedim ve ayrıca bilgisi olan arkadaşlarında bilgilerini paylaşmlarını rica etmek üzere açıyorum konuyu katkısı olan müridlere şimdiden teşkkürler
-
Hertz yükseldikçe ekran çözünürlüğü düşüyor diye biliyorum, yanılıyorsam düzeltin
-
85 hertz var diye biliyorum daha yüksek yenileme hızıda mümkün olabilir diyede düşünüyorum ki zamanında vestel 100 hertz televizyon yapmıştı görüntüsü 50hertz den daha kötü idi fabrikaya sordugumuzda gelen cevapta görüntü kaynağından 50fps görüntü gelmesi lazım demişlerdi ki ekran kartı sana her zaman 50fps görüntü aktarırmı heralde aktarır o zaman vardır yani bu söylediğin sistem
-
tam olarak epilepsi hastası değilim fakat eski tip monitörlerde epilepsi kriz başlangıcını oldukça sık yaşardım eskiden ve genelde açken. Bir kere kriz geçirdim büyük ölçekli kafamı defalarca monitöre çarptım vs. fakat yeni monitörlerde aynı şey olmuyor. lcd vb.
-
200 herzt televizyon var benim bildiğim ya
glaurung tarafından 11/Haz/13 21:49 tarihinde düzenlenmiştir -
eski pc de philips 107g5 monitör ve gforce ekran kartı vardı ve ekran kartının sürücüsünü yükleyince 85'e kadar çıkabiliyordu.
85 te biraz daha donuk bir görüntü oluşuyor ama hiç titreşim görünmüyor ekranda...
-
bilmediğimden soruyorum normal evdeki aydınlatmada rahatsız etmiyormu epilepsi hastalarını çünkü her şey 50hz.DC aydınlatma çözümlerimi tercih ediyor bu tip hastalar
-
jawsap67 bunu yazdı
bilmediğimden soruyorum normal evdeki aydınlatmada rahatsız etmiyormu epilepsi hastalarını çünkü her şey 50hz.DC aydınlatma çözümlerimi tercih ediyor bu tip hastalar
Belgeselde göstermişlerdi, flaşlar vs. krizi tetikleyebiliyordu. Hatta televizyonda magazin haberi izlerken fotoğrafçıların ünlüleri çektiği sahneler bile tehlikeli olabiliyor.
O yüzden yabancı bir kanalda ünlü birinin düğün videolarında çok fazla flaş patlaması olduğu için (epilepsi hastalarının krizini tetikleyebilir diye) haber resim kareleri kullanarak verilmişti.
-
lcd tv lerde 1000 hertz var.
-
Monitör(donanım) bazında hertz epeyce yükselebiliyor ( 3d tvlerde/ekranlarda falan asıl uyumluluk denilen olay hertzin yüksek olması mesela ) ama bilgisayara bağlandığında ekran kartıyla nasıl bi etkileşime girer, ekran kartı hertz olayında etkili mi onun da sağlaması gerekiyor mu bilemiyorum
-
daha geçenlerde panasonic televizyon gördüm plazma 600 hz