folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Epilepsiler İçin Monitor Hertz Olayı Yardım

Epilepsiler İçin Monitor Hertz Olayı Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar malumunuz daha önce epilepsiler için monitörler diye konu açmıştım pek bi sonuca varamadık konuda ama araştırmalarımı sürdürdüm ve hertz'inin yüksek olduğu monitörler epilepsi hastalarına daha az zarar vermekte ne  kadar yüksek olursa epilepsi hastalarının o kadar yararına ama herz olayını yükselttikçe yani bilgisayarın  sayiyede yanıp sönme olayını yükselttikçe görüntüde bir bozukluk olur mu?

Epilepsi hastalarının en az 80 hertz monitör kullanmaları gerekmektedir...

Daha yüksek hertz'i olan monitörler üretilebilir mi? 

Bu bilgileri paylaşmak istedim ve ayrıca bilgisi olan arkadaşlarında bilgilerini paylaşmlarını rica etmek üzere açıyorum konuyu katkısı olan müridlere şimdiden teşkkürler 

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Hertz yükseldikçe ekran çözünürlüğü düşüyor diye biliyorum, yanılıyorsam düzeltin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

85 hertz var diye biliyorum daha yüksek yenileme hızıda mümkün olabilir diyede düşünüyorum ki zamanında vestel 100 hertz televizyon yapmıştı görüntüsü 50hertz den daha kötü idi fabrikaya sordugumuzda gelen cevapta görüntü kaynağından 50fps görüntü gelmesi lazım demişlerdi ki ekran kartı sana her zaman 50fps görüntü aktarırmı heralde aktarır o zaman vardır yani bu söylediğin sistem

yunusozturk.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

tam olarak epilepsi hastası değilim fakat eski tip monitörlerde epilepsi kriz başlangıcını oldukça sık yaşardım eskiden ve genelde açken. Bir kere kriz geçirdim büyük ölçekli kafamı defalarca monitöre çarptım vs. fakat yeni monitörlerde aynı şey olmuyor. lcd vb.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

200 herzt televizyon var benim bildiğim ya

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-en-uygun-3d-107-ekran-plus4-gozluk-lg-200-hertz,yeni-117656672/detay/

glaurung tarafından 11/Haz/13 21:49 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

eski pc de philips 107g5 monitör ve gforce ekran kartı vardı ve ekran kartının sürücüsünü yükleyince 85'e kadar çıkabiliyordu.

85 te biraz daha donuk bir görüntü oluşuyor ama hiç titreşim görünmüyor ekranda...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

bilmediğimden soruyorum normal evdeki aydınlatmada rahatsız etmiyormu epilepsi hastalarını çünkü her şey 50hz.DC aydınlatma çözümlerimi tercih ediyor bu tip hastalar

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

bilmediğimden soruyorum normal evdeki aydınlatmada rahatsız etmiyormu epilepsi hastalarını çünkü her şey 50hz.DC aydınlatma çözümlerimi tercih ediyor bu tip hastalar

Belgeselde göstermişlerdi, flaşlar vs. krizi tetikleyebiliyordu. Hatta televizyonda magazin haberi izlerken fotoğrafçıların ünlüleri çektiği sahneler bile tehlikeli olabiliyor.

O yüzden yabancı bir kanalda ünlü birinin düğün videolarında çok fazla flaş patlaması olduğu için (epilepsi hastalarının krizini tetikleyebilir diye) haber resim kareleri kullanarak verilmişti.

vatandaşa kafam girsin!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

lcd tv lerde 1000 hertz var. 

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Monitör(donanım) bazında hertz epeyce yükselebiliyor ( 3d tvlerde/ekranlarda falan asıl uyumluluk denilen olay hertzin yüksek olması mesela ) ama bilgisayara bağlandığında ekran kartıyla nasıl bi etkileşime girer, ekran kartı hertz olayında etkili mi onun da sağlaması gerekiyor mu bilemiyorum

...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

daha geçenlerde panasonic televizyon gördüm plazma 600 hz 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
Toplam Hit: 2033 Toplam Mesaj: 17