Erasmus Bireysel Başvuru
-
XpertVision bunu yazdı
Önce; Türkiye'de başka üniversitenin senin bölümününden öğrencilerinin gidebildikleri erasmus üniversitelerini araştır,
Sonra sizin okuldan herhangi bölümden gidilen erasmus üniversitelerini araştr.
Kesişen üniversiteler var ise onların erasmus ofislerine mail at kesin kabul alırsın.
Kesişmezse, o okulun bulunduğu ülkeden benzer tarzda bir okul kabul alıyorsa o okulu örnek göstererek de kabul alırsın.
Örnek vereyim.
Türkiye'de okuduğun A üniversitesinde senin bölümün erasmusu yok, Türkiye'deki B üniversitesindeki aynı senin bölümünün gittiği üniversitelere bak. Sonra Almanya'da X üniversitesi (örneğin adı Darmstadt Technic uni.) B üniversitesiyle anlaşmalı ise. sizin okulda da diğer bölümlerden birinde Hamburg technic üni. var ise Darmstadt technic uni ye mail atıp. Sizin okula TÜrkiye'de B üniversitesinde, okuduğum departmandan öğrenci gidebiliyor. Ben A üniversitesindeyim benim okulum Hamburg üni ile anlaşmalı ama istediğim bölüm orada yok sizin okulunuzdaki o bölüme katılmak isterim dersen de yüksek ihtimal kabul alırsın. Yoruldum aq şu basit şeyi ne uzun anlattım. Kolay gelsin başarılar, yeni erasmustan dönen biri olarak bol şans diliyorum sana.hocam teşekkürler gayet açık anlatmışsın yorulan parmaklarına sağlık :)