Erik Ağacı Çoğaltmak Nasıl Olur ? ( Fide Nasıl Yapılır . Ekilir ? )
-
Müridler olay şöyle.
evin önünde kendiliğinden büyümüş 1 adet erik ağacı var . ama ağaç ağaç değil deli bişey . millet papaz eriği diyor. inanılmaz bir tadı var. küçükken ayrı ortalarda ayrı olduğu zaman ayrı güzel tadı . çekirdeği ufak kabuğu yok gibi . kütür kütür. :D
internette baya bir bakındım ama genelde aşılama düzgün b,ir şekilde anlatılıyor. ama tadı falan bozulur diye . ben bunu çekirdeğinden yada dalından çoğaltamazmıyım.
orjinalliğini bozmadan nasıl kendime 10-15 tane fide çıkarabilirim bu ağaçtan . ?
-
çekirdekten çıkar. ya da çelik aşılama yaparsın.çelikte tat verim illaki değişiklik gösterir.
çekirdek fide yapmak içinse baya baya uzun bi zaman lazım.
babam yapıyo çekirdekten ama baya uzun zaman alıyor.
tadı bozulmuyor ama.
-
hocam sorman mümkünmü . çekirdek ne zaman toplanmalı . nasıl kurutulmalı . nasıl ne zaman ekilmeli.
biraz ayrıntılı sorabilirsen çok sevinirim .
-
Dalını kesip başka bir ağacın dalına aşı yapabilirsin. Erik aşılama diye arat google'da.
-
Pendik'teysen biara gelip bakayım resim koy bakayım önce
erdem358 tarafından 24/May/16 12:45 tarihinde düzenlenmiştir -
aşı zamanı geçti hacı tutmayabilir bahar yeni gelirken yapmak gerekiyor.
-
joe_black hocam aşılama bilen biri yapmalı ben ağacı alıp istanbuldan kandıraya götürecem o yüzden biraz zor çünkü ben aşılamadan anlamıyorum
erdem358 hocam sağol bu aralar baya bi dolanıyorum . müsait olduğumuz bi zaman denk getirebilirsek pm atarım sana .
şu fidan yetiştiren yerlerden birine uğrayıp sorsam bakalım yardımcı olacaklarmı
-
Bitkinin her bir hucresinden yeni bir bitki elde edebilirsin, hepsi de ilk bitkinin birebir kopyasi olur. Prunus micropropagation diye arayabilirsin. Acelesi yoksa bir zaman sonra ben de yardimci olurum.
-
hocam dibinden taze filiz atar onu ekip büyüteceksin.
-
belirteyim de: çekirdekten aynı kalitede olmaz.
dalından filizinden falan alacaksın
Opsiyonel_Bilgiler tarafından 24/May/16 19:29 tarihinde düzenlenmiştir -
samaccc bunu yazdı
joe_black hocam aşılama bilen biri yapmalı ben ağacı alıp istanbuldan kandıraya götürecem o yüzden biraz zor çünkü ben aşılamadan anlamıyorum
erdem358 hocam sağol bu aralar baya bi dolanıyorum . müsait olduğumuz bi zaman denk getirebilirsek pm atarım sana .
şu fidan yetiştiren yerlerden birine uğrayıp sorsam bakalım yardımcı olacaklarmı
kandıranın neresindesin. Çekirdekden olmaz aşı yapman lazım