Erke Dönergeci?!:D
-
devir daim , fiziken mümkün olmayan sadece adı olan bir kavram. öyle bedava enerji filan olmaz :) br ara bundan dolayı kafayı sıyırıyordum.çocukluk yıllarımda .
ilkokul 5 teyim ; plastik kayığı sıfır batma noktasında tutuyorum. yani 1 mm daha batırsan içine su girecek. alttan bir delik açıyorum. fışkıran suyu dışarı atmak amaç. mübarek suyun zerresi gitmiyor sıfır noktaya yakın yerden geri dönüyor. hava sürtünmesi olmasa bile sıfır noktasına gelir en fazla.
0rta 2 deyim; bir mil ona takılı volant. mil kenarında yani kalın telde krank mili gibi eğrilik yaptım. karşılıklı lastikler bağladım değişik açılardan.amaç volantın kinetik enerjisinin ilk hareketten sonra lastikler tarafından devam ettirilmesi.sonuç; bir noktaya takılıyor kalıyor gitmiyor
orta 3 te kütüphanedeyim; devirdaim araştırıyorum .düşündüğüm şey yüz yıl önce denenmiş. elektrik motoru ve dinamo birbirine bağlı. ilk hareketi veriyorsun. birbirlerini besliyorlar filan :)
buna benzer bir sürü deneme araştırma . sonuç boş. ama bir tek şey gözüme takıldı. 1700 lü yıllarda fransada bir bilim adamı birçark yapmış. içinde bilyaların olduğu söyleniyor. bir odaya koymuşlar kapıyı mühürlemişler. çark haftalarca dönmüş.sonra onu icad eden adam onu parçalamış atmış diye yazıyordu ansiklopedide sanırım meydan louruse.