folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ermeni Doktorlar İstiklal Sv.De 15.000 Türk Askerini Kör Etti

Ermeni Doktorlar İstiklal Sv.De 15.000 Türk Askerini Kör Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ermeni doktorlar 15.000 Türk askerini kerason adlı kimyasalı taşıyan tanklarda yıkanmaya zorlamış.Mustafa Kemal'in mecliste tartıştığı bilgiler + fotoğraflar varmış.Tartışmayalım bilelim dedim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    adam star tv i izliyor :| 

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Paranoiattack
    Paranoiattack's avatar
    Erkek
    nasıl zorlamış ya zorlamaları için esir almaları fln gerekiyor 15000 turk askerinide esir aldıklarını sanmıyorum 
    sacmalık bence.

dün için aglamiyorum zira siradan bir dünya var orada.. bir şekilde bunu bulacagim ve siradan bir dünyada yolumu bulmaya çalışırken yaşamayı ögrenecegim..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ermeni değil ingiliz. ve evet esir 15000 türk askeri...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ermeni diasporasının karalama kampanyaları hızla sürüyor.Saldırının muhatabı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ise cılız birkaç karşı çıkıştan başka tepki yok.

Oysa, elimizde öylesine önemli belgeler var ki...Örneğin bu yazıda anlatacaklarımı,Çoğumuzun bildiğini de sanmıyorum.
    Karamanlı yedek subay Ahmet Altınay'ın günlüğünü su yüzüne çıkaran Ahmet Duru'nun, İmge yayınlarından çıkan 
    "Katran Kazanında Sterilize" adlı kitabından...

Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlere, 150 bin askerimiz esir düştü. Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na hapsedildi.Kampın tam adı, "Seydibeşir Kuveysna Osmanlı Useray-ı Harbiye Kampı" idi. Bu kampta, 1918'de Filistin cephesinde esir düşen 16. Tümen'in 48. Alayı'na bağlı Osmanlı askerleri tutuluyordu. 12 Haziran 1920'ye kadar iki yıl boyunca her türlü işkence,eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz 
    kaldılar.Bu insanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi...
    Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların yalan, yanlış çevirileri ve kışkırtmaları nedeniyle, kampların İngiliz komutanları, azılı Türk düşmanı kesilmişlerdi.

Savaş bitmişti. Ancak, kamptaki ağır koşullar nedeniyle ölenler dışındaki askerleri teslim etmek, İngilizler'in işine gelmiyordu. Çünkü, olası yeni bir savaşta, bu askerlerin yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından, İngilizlerin beyinlerine işlenmişti.

Çözüm toplu katliamdı...

Askerlerimiz, mikrop kırma bahanesiyle, süngü zoruyla dezenfekte havuzlarına sokuldu. Ancak suya normalin çok üzerinde krizol maddesi katılmıştı. Mehmetçik, daha ayağını soktuğunda, aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyorlardı. Ancak İngiliz askerleri dipçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı. Mehmetçikler, bele kadar gelen suya başlarını sokmak istemedi. Ancak bu kez İngilizler havaya eteş etmeye başladı. Askerlerimiz, ölmemek için çömelerek başlarını suya 
    soktular.Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu. Çünkü gözler yanmıştı...

Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin direnişleri de fayda etmedi ve 15 bin askerimiz kör oldu.

Bu vahşet, 25 Mayıs 1921 tarihinde TBMM'de görüşüldü. Milletvekilleri Faik ve Şeref beyler bir önerge vererek,Mısır'da esirlerin "
    Krizol Banyosuna" sokularak 15 bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini, bunun faili olan İngiliz tabip, garnizon komutanı ve askerlerinin cezalandırılması için
    TBMM'nin teşebbüse geçmesini istediler. Tabii ki yeni kurulan devletin bin türlü sorunu vardı. Bu hesap sorma işi de unutuldu gitti.

Ama onlar unutmuyorlar...

Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya kamuoyuna sunuyorlar. En üzücü olanı da malum birilerinin, bu karalama kampanyalarına çanak tutması...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Hergün yeni bişiler çıkıyo inanmıyorum artık.

Konumu silenlere inat kürdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

MinervaL bunu yazdı:
    -----------------------------

bu pek yeni bişe değil. epeydir bilinen bişey ve neden inanmıyosun öğrenebilir miyim? Ermenilere soykırım yaptığımıza mı inanıyon? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek

MinervaL bunu yazdı:

bu yeni değil sen yeni öğreniyon  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

Emrow bunu yazdı:
    Ermeni doktorlar 15.000 Türk askerini kerason adlı kimyasalı taşıyan tanklarda yıkanmaya zorlamış.Mustafa Kemal'in mecliste tartıştığı bilgiler + fotoğraflar varmış.Tartışmayalım bilelim dedim.

abicim kerason nedir......?

cerasol olabilirmi...

bu arada aynı konu bundan bir ay içinde birkez daha açılmıştı orada da sormuştum

arkadaşlar bu cerasol un ne oldugunu bilen varmı, nerede kullanılır  zamanında kullanım alanları neydi vs...

:) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkwood
    darkwood's avatar
    Erkek

15,000 tane kanları deli gibi akan insanı esaret altında tutup ilaçla kör ettilaer ha zükseler inanmam

biz türk milleti ömrümüz boyunca kimsenin esaretinde kalmadık kıçı kırık ermenilermi kör edecek

haydi kalın saglıcakla

SEMPER PARATUS
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ismailca
    ismailca's avatar
    Erkek
    rusya arşivlerini açsa ermenilerle ilgili... yer yerinden oynarda açmiyor o.ç

Yakarız Bu Gezegeni...
Toplam Hit: 2520 Toplam Mesaj: 13