Eş Durumu Tayini Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abt
    Abt's avatar
    Erkek

Herkese merhabalar, 

Eşim ilçede görev yapıyor, görev süresi 1 yıl 9 ay olarak gözüküyor ve küçük bir çocuğumuz (1,5 yaş) olduğu için merkeze mazeretli eş durumu tayini istedik. Bende merkezde 2016 yılından beri vergi levham var ve aktif işyerim personellerim var. Aktif olarak çalışıyorum hiç bi problem vs yok.

Mazeretli eş durumu tayin dilekçesinde de çocuğumuzun öz bakıma muhtaç olduğunu, bulunduğum ile eşimin gelmesi gerektiğinden, çalışma saatlerinin vardiyalı olduğu ve işten çıkış saatinin 20.30, yol süresi ile birlikte eve gelişinin 21.30 sularını bulduğundan bahsettik, bu durumda da aile bütünlüğünün sarsılması gibi bir yasayı da referans alarak dilekçemizi gönderdik.

İl ve ilçe milli eğitim uygun görmüş olmasına rağmen, kaymakam bey müdürü arıyor ve müdür bey de şöyle bir şart koşuyor yeni bir personel gönderecekseniz eğer tayini onaylayın gibi bir şey. Kaymakamlıktan şöyle bir yazı geliyor, yeni bir personelin atanması durumunda (resmen bunu şart koşuyorlar) tayin olabilir.

Bizim de gerçekten durumumuz vahim, çocuğumuz 1,5 yaşında ve özbakıma muhtaç, 4 yaşında bir çocuğumuz daha var ve her gün 45 dk - 1 saat aralığında gitmesi gelmesi yolu vs çok uzun oluyor ve bazen otobüste yer olmuyor bir sonraki sefer ile geliyor, gelse bile eşimi duraktan alması, şehiriçi trafiği, çocuklarla birlikte her gün durağa git - gel, hadi eşim yalnız gelse bir de duraktan toplu taşıma merkezine yürümesi, oradan iç hat otobüsünde sıra beklemesi, eve gelmesi bu sefer yol süremiz 2 saate çıkıyor, eve girmesi yine saat 10:00 - 10:30'u buluyor.

Bu durumda ben ne yapabilirim? Şikayet mi etsem? Yoksa gidip kaymakam ile mi görüşsem? Yoksa sendikayı mı devreye soksam? Bana bi akıl verebilirmisiniz? Okul müdürü ile görüştüğümde şöyle bir şey diyor, kimseyi zorla bu ilçeyi yazdırmadık, çalışmak isteyen varsa gelir çalışır vb üstten üstten konuşuyor.

Bir yerde okuduğuma göre bunu onaylamamak mobbing işlemine giriyormuş vs vs.

Koşullar dostları da, düşmanları da açığa çıkartır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

chatgpt cevabını atıyorum buraya 

Durumunuz gerçekten çok hassas ve insani açıdan oldukça yıpratıcı. Aile bütünlüğü, küçük çocukların bakımı ve özellikle özbakım ihtiyacı gibi durumlar mevzuatta da mazeret tayinlerinde açıkça desteklenmiş durumda. Aşağıda size net ve stratejik adımlarla nasıl ilerleyebileceğinizi öneriyorum:

1. Mevzuat Dayanaklarını Güçlendirin

• MEB Yönetmeliği: Millî Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde eş durumu tayini ile ilgili net hükümler var. Özellikle:

"Aile bütünlüğünün sağlanması ve çocuğun üstün yararı gözetilerek eş durumu tayini öncelikli olarak değerlendirilir."

• Çocuk Hakları ve Aile Bütünlüğü: Öz bakım ihtiyacındaki çocuk için “çocuğun üstün yararı” ilkesine dayanabilirsiniz (Anayasa ve uluslararası sözleşmelerde yer alır).

2. Sendikanız Varsa Hemen Dahil Edin

• Eğer eşiniz bir sendikaya üye ise, bu durumda sendikayı resmi olarak devreye sokmanız etkili olabilir. Özellikle kamu personelinin özlük hakları konusunda hızlı müdahale ederler.

• Sendika, durumu basın açıklamasına ya da sosyal medyaya taşıma konusunda da yardımcı olabilir. Bu tip şeyler yereldeki yöneticilerin tutumunu yumuşatır.

3. Kaymakam ile Görüşün (Uygun Bir Dille)

• Randevu alarak doğrudan görüşmeniz etkili olabilir ama suçlayıcı değil, empati kurarak, çocuğun bakım yükü ve aile bütünlüğü üzerinden konuşmanız önemli.

• Belge ve dilekçenizi götürün, şu şekilde konuşabilirsiniz:

"Sayın Kaymakamım, sadece hukuki değil, insani olarak da bu durumu size anlatmak istedim. Eşim geceleri 22.00’den sonra eve ulaşabiliyor, 1,5 yaşındaki çocuğumuzun tüm bakımı annesiz oluyor..."

4. İl MEM ve MEB'e Yazılı Dilekçe ile Başvuru (İkincil Hak Arama Yolu)

• Eğer aşağıdan çözülmezse, üst mercilere CİMER ve İl MEM üzerinden yeniden başvuru yapabilirsiniz.

• CİMER başvurusunda, önce dilekçenizi ve yaşanan süreci özetleyin, sonra da şunu vurgulayın:

"İlçe MEM ve okul müdürlüğü uygun görüş bildirmiştir. Ancak kaymakamlık, açık bir şekilde yeni personel bulunması şartıyla tayine onay vermektedir. Bu ise mevzuatta olmayan bir şart koşmaktır."

5. Mobbing Unsuru İçin Not:

• Bu tür doğrudan "yerine adam gönderilmeden onay vermem" şeklinde açık şartlar konması, eşitlik ilkesine ve hakkaniyete aykırıdır, ancak “mobbing” tanımı için yetersiz kalabilir. Yine de hukuki başvurularda kullanılabilir bir argümandır.

6. Basın / Kamuoyu

• Yerel basına ya da sosyal medyada olayı dikkatlice, çocuk ve aile hassasiyetiyle paylaşmak caydırıcı olabilir. Ama bu adımı en son çare olarak düşünün, ilişkileri koparabilir.

Önerdiğim Sıralama:

1. Sendika → Resmi yazı ile süreci takip etsin.

2. Kaymakam ile yüz yüze görüşme (saygılı, belge destekli).

3. CİMER + İl MEM başvurusu (resmi evrakla).

4. Basın / sosyal medya (zorunlu kalınırsa).

5. Gerekirse bir avukattan idari dava süreci danışmanlığı.

. Bu süreçte ailenizin iyiliği için sabırlı ama kararlı şekilde hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.

hipokondriyak tarafından 10/Haz/25 13:24 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

sendikadan gerisi yalan. her işi çözüyor namussuzlar.

edit : kaymakama nüfuzlu biri ile gitmediğiniz sürece sonuç alamaycaksınız.

KotomineKirei tarafından 10/Haz/25 13:26 tarihinde düzenlenmiştir

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Hocam kadro durumu nedir sözleşmeli mi memur oldu mu zorunlu görev süresi var mı 

bunlar hep etken uygun bir dil yada rica  yada malum partiden referans ile olabilir 

aynı durum bizde olduğunda müdürle çok samimi olmama rağmen göndermem bu konuda senle karşı karşıya gelmek istemem ama tek işime yarayan personel demişti 1 yıl sonrasında müdürün tayini çıkınca yerimizi değiştiriebildik

bi arkadaşın sağlık sektöründeki eşi 4 yıl yakındaki ilde görev yaptı hiç bir mazeret kabul etmediler yazıp atanmasaydın fln gibi konuştular 4 yıl sonra yeni tayini oldu kadrosundan dolayı 

görevi pozisyonu kadroların dağılımı her şey etken Allah yardımcın olsun

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Ak partiye yakın bir sendika üyesi ise gidip sendikaya söylemesi yardımcı olur. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    Abt bunu yazdı

Herkese merhabalar, 

Eşim ilçede görev yapıyor, görev süresi 1 yıl 9 ay olarak gözüküyor ve küçük bir çocuğumuz (1,5 yaş) olduğu için merkeze mazeretli eş durumu tayini istedik. Bende merkezde 2016 yılından beri vergi levham var ve aktif işyerim personellerim var. Aktif olarak çalışıyorum hiç bi problem vs yok.

Mazeretli eş durumu tayin dilekçesinde de çocuğumuzun öz bakıma muhtaç olduğunu, bulunduğum ile eşimin gelmesi gerektiğinden, çalışma saatlerinin vardiyalı olduğu ve işten çıkış saatinin 20.30, yol süresi ile birlikte eve gelişinin 21.30 sularını bulduğundan bahsettik, bu durumda da aile bütünlüğünün sarsılması gibi bir yasayı da referans alarak dilekçemizi gönderdik.

İl ve ilçe milli eğitim uygun görmüş olmasına rağmen, kaymakam bey müdürü arıyor ve müdür bey de şöyle bir şart koşuyor yeni bir personel gönderecekseniz eğer tayini onaylayın gibi bir şey. Kaymakamlıktan şöyle bir yazı geliyor, yeni bir personelin atanması durumunda (resmen bunu şart koşuyorlar) tayin olabilir.

Bizim de gerçekten durumumuz vahim, çocuğumuz 1,5 yaşında ve özbakıma muhtaç, 4 yaşında bir çocuğumuz daha var ve her gün 45 dk - 1 saat aralığında gitmesi gelmesi yolu vs çok uzun oluyor ve bazen otobüste yer olmuyor bir sonraki sefer ile geliyor, gelse bile eşimi duraktan alması, şehiriçi trafiği, çocuklarla birlikte her gün durağa git - gel, hadi eşim yalnız gelse bir de duraktan toplu taşıma merkezine yürümesi, oradan iç hat otobüsünde sıra beklemesi, eve gelmesi bu sefer yol süremiz 2 saate çıkıyor, eve girmesi yine saat 10:00 - 10:30'u buluyor.

Bu durumda ben ne yapabilirim? Şikayet mi etsem? Yoksa gidip kaymakam ile mi görüşsem? Yoksa sendikayı mı devreye soksam? Bana bi akıl verebilirmisiniz? Okul müdürü ile görüştüğümde şöyle bir şey diyor, kimseyi zorla bu ilçeyi yazdırmadık, çalışmak isteyen varsa gelir çalışır vb üstten üstten konuşuyor.

Bir yerde okuduğuma göre bunu onaylamamak mobbing işlemine giriyormuş vs vs.

Hocam her ne kadar 657 eş ve sağlık durumunda tayin öngörse de derdini kimseye anlatamıyorsun. Önündeki muhtemel yollar:

- Validen görüş isteip dert anlatmak

- Sendika varsa harekete geçirmek

- İdari mahkemenin yolunu tutmak

- .......... (Tahmin edersin ama kavag döğüş değil)

Hayırlısı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

tayin değildir hocam o görevlendirmedir. Tayin de öyle dilekçe kaymakam izni vs yok şartlar sağlanıyor ise sistem üzerinden boş okula tayin başvurusu yapılıyor. Sizin görevlendirme olduğu için iş torpile dönüyor vermiyorlar. Görevlendirme yapmıyor çocuğum küçük diye de kimseyi şikayet etmenizin faydası olmaz. ilçe içi ise ilçe başkanına ilçeler arası ise zor olanı il başkanına ulaşmaya çalışın başka şans yok

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abt
    Abt's avatar
    Erkek

Konuyu açtıktan sonra baya bi koşturdum şuan için zor görünüyor. Fakat il milli eğitimden şöyle bir yönlendirme aldım, 83 öğrenci olan okulda 3 aşçı görev yapıyor, 250 öğrenci olan okulda ise 2 aşçı görev yapıyor. Eşim 83 öğrenci olan okulda, il milli egitim görevlendirmeyi kabul ediyor fakat ilçe milli eğitim ve müdür sorun çıkarıyor.

İl milli egitimin dedigine göre de 83 ogrenci icin 3 aşçı fazla zaten, merkezde 3-4 yildir aşçı bekleyen ve çok zorlanan okullar var diyor.

İl milli eğitimdeki şefte bu bilgiyle itiraz edebilir, özel durumunu da kullanarak sendikaya gidebilirsin ama önce itiraz yazısı çıksın dedi.

Şimdilik itiraz yazısını bekliyoruz bakalım nolcak. Ama davaya mahkemeye sendikaya kadar götürücem durumu yapcak bisey yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abt
    Abt's avatar
    Erkek
    FiL3MAN bunu yazdı

tayin değildir hocam o görevlendirmedir. Tayin de öyle dilekçe kaymakam izni vs yok şartlar sağlanıyor ise sistem üzerinden boş okula tayin başvurusu yapılıyor. Sizin görevlendirme olduğu için iş torpile dönüyor vermiyorlar. Görevlendirme yapmıyor çocuğum küçük diye de kimseyi şikayet etmenizin faydası olmaz. ilçe içi ise ilçe başkanına ilçeler arası ise zor olanı il başkanına ulaşmaya çalışın başka şans yok

Eş durumu tayini, kamu kurumlarında çalışan bireylerin, eşleriyle aynı şehirde yaşama hakkını kullanabilmesi için yapılan tayin işlemidir. Aile bütünlüğünü sağlamak amacıyla sunulan bu hak, genellikle memurlar ve öğretmenler için geçerli olup belirli şartların sağlanmasını gerektirir.

Görevlendirme farklı diye biliyorum biz tayin olarak başvuru yaptık itiraz edilememesi için.

Yani şuan şartlı bir şekilde tayin hakkımız engelleniyor gibi bir durum söz konusu.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    Abt bunu yazdı
    FiL3MAN bunu yazdı

Eş durumu tayini, kamu kurumlarında çalışan bireylerin, eşleriyle aynı şehirde yaşama hakkını kullanabilmesi için yapılan tayin işlemidir. Aile bütünlüğünü sağlamak amacıyla sunulan bu hak, genellikle memurlar ve öğretmenler için geçerli olup belirli şartların sağlanmasını gerektirir.

Görevlendirme farklı diye biliyorum biz tayin olarak başvuru yaptık itiraz edilememesi için.

Yani şuan şartlı bir şekilde tayin hakkımız engelleniyor gibi bir durum söz konusu.

eş durumu tayini nedir biliyorum hali hazırda şuan okul müdürüyüm. Eşinizin görevi farklı bir kategori mi bilmiyorum ama okul müdürü dediğiniz için başta milli eğitim falan öğretmen gibi algıladım öğretmenlerin mazeret tayinleri belirli zamanda başvuru ile yapılır 23183551_2025yariyiltatilimazeretebagliyerdegistirmeduyurusu.pdf     kılavuzda da belirtildiği gibi ilerler. Anlattığınız türde olayı kendim de zamanında yaşadım görevlendirme idi o yüzden söylüyorum. Gideceğim yer istiyordu il milli eğitim tamam demişti ama bulunduğum ilçe milli eğitim uygun değildir diye yazı yazdığı için yapmadılar. O yüzden söyledim. Eş durumu tayini ocaktaydı en son mesela. Kılavuzda en sonda takvim var. 

Toplam Hit: 459 Toplam Mesaj: 10
tayin durumu memur eş durumu tayin