Eski Laptop İçin Wireless Adaptör Arıyorum (Win 98)
-

Not: Windows 98 kurulu, win 95 için tasarlanmış dahili floppy sürücüsü bozuk olduğu için formatlayamıyorum, bu konu hakkındada yardımcı olabilcek varmı
Laptop modeli: Toshiba Satellite 220cs
Bu laptopda win98 destekli wireless adaptörü ile internete bağlanabilirmiyim ? önerdiğiniz adaptör varmı? geçen birtane aldım üstünde win 98 yazıyordu fakat desteklemiyor
-
Yukarı, Hala bulamadım
-
Hocam bununla İnternete bağlanmak istediğine eminmisin..?
Pişman olursunda ondan diyorum, Bu Makineyi Kullanamazsın zaten Bağlansanda, Kullanacağı Programların Güncellik mevzusunda sorunlar yaşayacaksın. Demedi deme.
Ethernet Girişinden Bağlansana, durum ne bende merak ettim, Youtube ye girebiliyormu mesela.
ShockMan tarafından 19/Mar/13 15:38 tarihinde düzenlenmiştir -
ShockMan bunu yazdı
Pişman olursunda ondan diyorum, Bu Makineyi Kullanamazsın zaten Bağlansanda, Kullanacağı Programların Güncellik mevzusunda sorunlar yaşayacaksın. Demedi deme.
Ethernet Girişinden Bağlansana, durum ne bende merak ettim, Youtube ye girebiliyormu mesela.
ie5.5 vardı, youtube ie5.5 desteklemiyor, firefoxla girebilir denemek lazım. ama tahribata google ve diğer sitelere girer
ethernet girişi yok hocam
http://www.youtube.com/watch?v=fGBrnYPh3TI
DE5TROY3R tarafından 19/Mar/13 15:51 tarihinde düzenlenmiştir -
DE5TROY3R bunu yazdıShockMan bunu yazdı
ie5.5 vardı, youtube ie5.5 desteklemiyor, firefoxla girebilir denemek lazım. ama tahribata google ve diğer sitelere girer
ethernet girişi yok hocam
Firefox bunu yer hocam yahu 1-2dk sonra
-
Hocam tam bir atraksiyon yapacaksın anladığım kadarıyla. Sana tavsiyem monster notbook al elindeki makineyi çalıştığı için 250 TL ye sayıyorlar . O laptop için 250 TL çok iyi :D
Ekleme: Hocam o kampanya 28 şubatta sona ermiş maalesef. Bir alttaki mesajda söylendiği gibi linux kurarsan senin için daha hayırlı olur.
DrKill tarafından 19/Mar/13 18:09 tarihinde düzenlenmiştir -
internet için kullanıcam diyorsa linux kur.
Arch, lubuntu tarzı linuxlar düşük bilgisayarlarda çalışıyor hemde daha güncel.
-
baracuda81 bunu yazdı
internet için kullanıcam diyorsa linux kur.
Arch, lubuntu tarzı linuxlar düşük bilgisayarlarda çalışıyor hemde daha güncel.
Arc ve lubuntunun sistem gereksinimlerine baktım 128mb ram diyor. Win95 8mb ram
makinede 16mb ram var
-
elimde bir çok dahili wireless adaptör var ama hangisinin çalıştıracağını denemek lazım. bu şekilde uğraşmak yerine, yüksek ihtimal o makinada PCMCI yuvası vardır. bir adet PCMCI ethernet kartı yada wireless kartı alsan daha kolay olur zannımca.
ayrıca formatlamak istiyorsan, harddiski çıkar, usb utu ile başka makinada format at diske. diski win98 açılış diski olarak formatla ama. daha sonda cd içerisindeki win98 cab dosyalarını harddiske kopyala. makinayı başlattığında disketten açılmış gibi dos ortamı gelecek. oradan 98 in cableri içindeki kur.exe yi çalıştır sistem kurulsub tolgacığım :)
-
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=979076
şöyle bir konu buldum belki işe yarar :)
-
abi 9 tane 9 volt pili bağla gitsin :D