Eski MS Çalışanı : Linux Mutlaka Çalışacak
-
gerçi uzun zamadır bir linux dağıtımı kurcalamadım ama bence linux un şu anda geniş kitlelere hitap edememesinin 3 nedeni var:
1)herkezin bir önyargısı var.İnsanların daha fazla bilgilendirilmesi lazım.Okullara gelen bilgisayarlarda pardus yüklü normalde ama millet anında o blgisayarlara windows kuruyor.
2)Driver problemleri.Bu da ancak büyük donanım üreticilerinin linux a tam destek vermesiyle aşılabilir
3)Oyunlar :D.Linux da öle oyun falan yok doğru düzgün.Emulatorler de tam performans sunamıyor ayrıca herkesin yapabildiği birşey değil.Bu aslında en önemli etken.Bilgisayarkullananların çoğunun sadece oyun için bilgisayarı açtığı düşünülürse
Benim düşüncelerim bunlar.Bunlar aşılsın bence Linux a geçiş hayli hızlanır.Bakarız belki birgün microsoft baskıya dayanamaz linux çekirdeğe sahip işletim sistemi yazar :D.
-
Windows oyun şirketleriyle karşılıklı anlaşmalarından kazandı.. O saltanatı da yakında biter...
-
bi ara kurup kurcalamak lazım linux i
-
Gecti gececek geciyor hobaa...yan yatti camura batti.
10-11 yildir duyuyoruz bunlari :D
Sidik yaristirmayi birakip karsimiza cikan sorun ve projeleri hangi platform ile daha avantajli konumda cozebiliriz buna yogunlasmak gerekir.Yoksa kimin kimi gecip gecmediginin sana bana bi faydasi yok.
-
torpedo_XL bunu yazdı:
-----------------------------gerçi uzun zamadır bir linux dağıtımı kurcalamadım ama bence linux un şu anda geniş kitlelere hitap edememesinin 3 nedeni var:
1)herkezin bir önyargısı var.İnsanların daha fazla bilgilendirilmesi lazım.Okullara gelen bilgisayarlarda pardus yüklü normalde ama millet anında o blgisayarlara windows kuruyor.
2)Driver problemleri.Bu da ancak büyük donanım üreticilerinin linux a tam destek vermesiyle aşılabilir
3)Oyunlar :D.Linux da öle oyun falan yok doğru düzgün.Emulatorler de tam performans sunamıyor ayrıca herkesin yapabildiği birşey değil.Bu aslında en önemli etken.Bilgisayarkullananların çoğunun sadece oyun için bilgisayarı açtığı düşünülürse
Benim düşüncelerim bunlar.Bunlar aşılsın bence Linux a geçiş hayli hızlanır.Bakarız belki birgün microsoft baskıya dayanamaz linux çekirdeğe sahip işletim sistemi yazar :D.
-----------------------------hocam önyargıyı sorma..Ön yargının nedeni bedava dağıtılan şey iyimi olur be ! düşüncesi.
-Aslında insanları tamamen linuxa geçirmek istiyorsak ufak çocukluktan itibaren linux kullandırmak lazım.İnternet kafelerde falan linux kullandırmak lazım fakakat o halde bir problem çıkıyor.Ufak çocuk windows kullanan akranındaki call of duty i görünce uçuklar.Bunun çözümü, nedeni için 3 e :)
- driver problemleri aslında linuxun değil üreticilerin sorunudur.Windows baskısındanmıdır bilinmez bir çoğu düne kadar üretmiyordu.Buna ramen ben milyonlarca linux kullanıcısının linux için nasıl uğraştığını görünce şaşırıyorum :) kendileri çözmeye çalışıyor.
- oyunda driver gibi üreticilerin suçudur.Windows bu yönde piyasayı elinde tutuyor.Baskımı var başka birşey mi bilmiyorum.Fakat aynı oyunu linux içinde çıkaran firmalar olduğunu duydum.
Artık çoğu firma linux gerçeğini kabullenmeye başladı.Doğrusuda bu değil mi ? windows ve linux alanlarında kullanıcılara eşit şartları sağlasın üreticiler.Sonra kullanıcılar ister windowsta işlerini görsün ister linuxta..
baskı olmamalı..
-
amd vs intel
ati vs nvidia
microsoft vs linux
vs
vs
vs
kimin neyi nasıl geçeceği değilde. millet işine, bütcesine olanı kullansa. ortaya linux microsoft'u geçecek diye bir iddaa atılmasa güzel olacak. insanların hangisi kolayına geliyorsa onu kullansın.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------amd vs intel
ati vs nvidia
microsoft vs linux
vs
vs
vs
kimin neyi nasıl geçeceği değilde. millet işine, bütcesine olanı kullansa. ortaya linux microsoft'u geçecek diye bir iddaa atılmasa güzel olacak. insanların hangisi kolayına geliyorsa onu kullansın.
-----------------------------hocam bunu eski bi çalışanın söylemesi garip.
Adam microsofttan sonra linuxa geçiyor ve linux hayranı oluyor enteresan geldi
-
zumsuk bunu yazdı:
:) dediğin gibi microsoftun eski bir çalışanı olması garip.
-----------------------------hocam bunu eski bi çalışanın söylemesi garip.
Adam microsofttan sonra linuxa geçiyor ve linux hayranı oluyor enteresan geldi
----------------------------- -
gnome un yaratıcısı da ms altında işe girmiş =))
compü doğru demiş; sizi rahata erdireni tercih edin kimse yorulmasın =))
dip not: gün gelecek herkes linux kullanacak O.o