folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Eski MS Çalışanı : Linux Mutlaka Çalışacak

Eski MS Çalışanı : Linux Mutlaka Çalışacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

gerçi uzun zamadır bir linux dağıtımı kurcalamadım ama bence linux un şu anda geniş kitlelere hitap edememesinin 3 nedeni var:

1)herkezin bir önyargısı var.İnsanların daha fazla bilgilendirilmesi lazım.Okullara gelen bilgisayarlarda pardus yüklü normalde ama millet anında o blgisayarlara windows kuruyor.

2)Driver problemleri.Bu da ancak büyük donanım üreticilerinin linux a tam destek vermesiyle aşılabilir

3)Oyunlar :D.Linux da öle oyun falan yok doğru düzgün.Emulatorler de tam performans sunamıyor ayrıca herkesin yapabildiği birşey değil.Bu aslında en önemli etken.Bilgisayarkullananların çoğunun sadece oyun için bilgisayarı açtığı düşünülürse

Benim düşüncelerim bunlar.Bunlar aşılsın bence Linux a geçiş hayli hızlanır.Bakarız belki birgün microsoft baskıya dayanamaz linux çekirdeğe sahip işletim sistemi yazar :D.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkteam
    turkteam's avatar
    Erkek
    Windows oyun şirketleriyle karşılıklı anlaşmalarından kazandı.. O saltanatı da yakında biter...

Ev Yapacaksan Betondan, Kız Alacaksan Japondan Al..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bi ara kurup kurcalamak lazım linux i

DOM..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Gecti gececek geciyor hobaa...yan yatti camura batti.

10-11 yildir duyuyoruz bunlari :D

Sidik yaristirmayi birakip karsimiza cikan sorun ve projeleri hangi platform ile daha avantajli konumda cozebiliriz buna yogunlasmak gerekir.Yoksa kimin kimi gecip gecmediginin sana bana bi faydasi yok.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:
    -----------------------------

gerçi uzun zamadır bir linux dağıtımı kurcalamadım ama bence linux un şu anda geniş kitlelere hitap edememesinin 3 nedeni var:

1)herkezin bir önyargısı var.İnsanların daha fazla bilgilendirilmesi lazım.Okullara gelen bilgisayarlarda pardus yüklü normalde ama millet anında o blgisayarlara windows kuruyor.

2)Driver problemleri.Bu da ancak büyük donanım üreticilerinin linux a tam destek vermesiyle aşılabilir

3)Oyunlar :D.Linux da öle oyun falan yok doğru düzgün.Emulatorler de tam performans sunamıyor ayrıca herkesin yapabildiği birşey değil.Bu aslında en önemli etken.Bilgisayarkullananların çoğunun sadece oyun için bilgisayarı açtığı düşünülürse

Benim düşüncelerim bunlar.Bunlar aşılsın bence Linux a geçiş hayli hızlanır.Bakarız belki birgün microsoft baskıya dayanamaz linux çekirdeğe sahip işletim sistemi yazar :D.

hocam önyargıyı sorma..Ön yargının nedeni bedava dağıtılan şey iyimi olur be ! düşüncesi.

-Aslında insanları tamamen linuxa geçirmek istiyorsak ufak çocukluktan itibaren linux kullandırmak lazım.İnternet kafelerde falan linux kullandırmak lazım fakakat o halde bir problem çıkıyor.Ufak çocuk windows kullanan akranındaki call of duty i görünce uçuklar.Bunun çözümü, nedeni için 3 e :)

- driver problemleri aslında linuxun değil üreticilerin sorunudur.Windows baskısındanmıdır bilinmez bir çoğu düne kadar üretmiyordu.Buna ramen ben milyonlarca linux kullanıcısının linux için nasıl uğraştığını görünce şaşırıyorum :) kendileri çözmeye çalışıyor.

- oyunda driver gibi üreticilerin suçudur.Windows bu yönde piyasayı elinde tutuyor.Baskımı var başka birşey mi bilmiyorum.Fakat aynı oyunu linux içinde çıkaran firmalar olduğunu duydum.

Artık çoğu firma linux gerçeğini kabullenmeye başladı.Doğrusuda bu değil mi ? windows ve linux alanlarında kullanıcılara eşit şartları sağlasın üreticiler.Sonra kullanıcılar ister windowsta işlerini görsün ister linuxta..

baskı olmamalı.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

amd vs intel

ati vs nvidia

microsoft vs linux

vs 

vs 

vs 

kimin neyi nasıl geçeceği değilde. millet işine, bütcesine olanı kullansa. ortaya linux microsoft'u  geçecek diye bir iddaa atılmasa güzel olacak. insanların hangisi kolayına geliyorsa onu kullansın. 

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Stifler bunu yazdı:

amd vs intel

ati vs nvidia

microsoft vs linux

vs 

vs 

vs 

kimin neyi nasıl geçeceği değilde. millet işine, bütcesine olanı kullansa. ortaya linux microsoft'u  geçecek diye bir iddaa atılmasa güzel olacak. insanların hangisi kolayına geliyorsa onu kullansın. 

hocam bunu eski bi çalışanın söylemesi garip.

Adam microsofttan sonra linuxa geçiyor ve linux hayranı oluyor enteresan geldi 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

hocam bunu eski bi çalışanın söylemesi garip.

Adam microsofttan sonra linuxa geçiyor ve linux hayranı oluyor enteresan geldi 

:) dediğin gibi microsoftun eski bir çalışanı olması garip.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

gnome un yaratıcısı da ms altında işe girmiş =))

compü doğru demiş; sizi rahata erdireni tercih edin kimse yorulmasın =))

dip not: gün gelecek herkes linux kullanacak O.o

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
Toplam Hit: 4199 Toplam Mesaj: 20