folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Eski Pcden Tv Kutusu Cıkar Mı Acaba ?

Eski Pcden Tv Kutusu Cıkar Mı Acaba ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Şimdi elimde şu malzemleler var:

-aver tvphone98 radyolu tv karti 
    -creative ses karti
    -s3 virge dx 4mb ekran kartı 
    -32 edoram :D
    -intel anakart 
    -pentium 200 mmx işlemci :D ( sadece işlemci hizi baz alındıgında n70'den bile yavas )
    -Harddiski yok
    -cdrom

Şimdi elimdeki bu pc'yi sırf "tv kutusu" yapabilmenin bir yolu var midir? yani işletim sistemi kurmadan, yada cok kullanicili yada cok işlemli işletim sistemi yuklemeden, bu bootable cd seklinde sadece tv olarak caliştirabilmenin bir yolu var mıdır?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek

bence bu biosunu bile boot edemez :D

validen
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek

@Blitz  

Çok yararlı oldu :DD

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    bence çalışır dene derim ama kayıt falan yapmaz sadece izleme yaparsın.

yunusozturk.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Erkek

"-s3 virge dx 4mb ekran kartı"   bende 8 mb olanı var

görüntüyü hd olarak değilde blueray olarak izlersin daha iyi olur..puahahah :D 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    git bi tv ile takas etmeye çalış ... sonra takas edemeyeceğini anla gel buraya bak biri daha güzel bişey önermişmi diye sonrada umudunu yitirip git bi tv al... hem tv kartları iyi çekmiyo ... :=)

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Dostum geyikleri kafana takma.

Aynı özellikteki bilgisayarı televizon olarak değilde müzik kutusu olarak kullanabilirsin.

Nitekim ben şu an dükkanda bu şekilde kullanıyorum.

320GB HDD

hariç kalan özelliklerimiz hemen hemen aynı.

XP minimize 88mb civarı ram yiyor. 98 dahada az olabilir.

Sadece ram aldığın zaman istediğini yapalirsin.Kaldıki 128mb ram varken flyTV TV kartı dahi takılıydı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek

@real_agabey

Digerlerinin dikkate alınacak bir taraflari yok zaten. zaten amac kayit degil sadece tv seyretmek.

bir tane program buldum dosta calisyor ama tv kartinin üzerindeki çip seti uymadi :)

programin destekledigi Bt848, benimkinin üzerinde yazan Bt878. Du bakalım denemekteyiz halen.

Pro adi Pctv

http://membres.lycos.fr/syster/ 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

More tv programı daha çok işine yarayacaktır.

Driver sorunuyla şimdiye kadar karşılaşmadım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek

Real_agabey ;)

Bilgisayarin diski yok. sanırım more tv windows ailesinde calisiyor, e haliyle calistirmak zor.

bir tek linuxda minimum driver ile ekran karti, ses karti driverlerini Ram'e yukleyip "xavtv" ile calıştırmak olucak. 

linuxda zayifı biraz, üzerine calışacagım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Cd-rom üzerinden çalışan XP yle rahat bişekilde yapılabilir.

Zaten özelliklerini minimize edilmiştir.

Açılması biraz uzun sürüyor fakat sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

Toplam Hit: 2023 Toplam Mesaj: 11