Eski Pcden Tv Kutusu Cıkar Mı Acaba ?
-
Şimdi elimde şu malzemleler var:-aver tvphone98 radyolu tv karti-creative ses karti-s3 virge dx 4mb ekran kartı-32 edoram :D-intel anakart-pentium 200 mmx işlemci :D ( sadece işlemci hizi baz alındıgında n70'den bile yavas )-Harddiski yok-cdromŞimdi elimdeki bu pc'yi sırf "tv kutusu" yapabilmenin bir yolu var midir? yani işletim sistemi kurmadan, yada cok kullanicili yada cok işlemli işletim sistemi yuklemeden, bu bootable cd seklinde sadece tv olarak caliştirabilmenin bir yolu var mıdır?
-
bence bu biosunu bile boot edemez :D
-
@Blitz
Çok yararlı oldu :DD
-
bence çalışır dene derim ama kayıt falan yapmaz sadece izleme yaparsın.
-
"-s3 virge dx 4mb ekran kartı" bende 8 mb olanı var
görüntüyü hd olarak değilde blueray olarak izlersin daha iyi olur..puahahah :D
-
git bi tv ile takas etmeye çalış ... sonra takas edemeyeceğini anla gel buraya bak biri daha güzel bişey önermişmi diye sonrada umudunu yitirip git bi tv al... hem tv kartları iyi çekmiyo ... :=)
-
Dostum geyikleri kafana takma.
Aynı özellikteki bilgisayarı televizon olarak değilde müzik kutusu olarak kullanabilirsin.
Nitekim ben şu an dükkanda bu şekilde kullanıyorum.
320GB HDD
hariç kalan özelliklerimiz hemen hemen aynı.
XP minimize 88mb civarı ram yiyor. 98 dahada az olabilir.
Sadece ram aldığın zaman istediğini yapalirsin.Kaldıki 128mb ram varken flyTV TV kartı dahi takılıydı.
-
@real_agabey
Digerlerinin dikkate alınacak bir taraflari yok zaten. zaten amac kayit degil sadece tv seyretmek.
bir tane program buldum dosta calisyor ama tv kartinin üzerindeki çip seti uymadi :)
programin destekledigi Bt848, benimkinin üzerinde yazan Bt878. Du bakalım denemekteyiz halen.
Pro adi Pctv
-
More tv programı daha çok işine yarayacaktır.
Driver sorunuyla şimdiye kadar karşılaşmadım.
-
Real_agabey ;)
Bilgisayarin diski yok. sanırım more tv windows ailesinde calisiyor, e haliyle calistirmak zor.
bir tek linuxda minimum driver ile ekran karti, ses karti driverlerini Ram'e yukleyip "xavtv" ile calıştırmak olucak.
linuxda zayifı biraz, üzerine calışacagım.
-
Cd-rom üzerinden çalışan XP yle rahat bişekilde yapılabilir.
Zaten özelliklerini minimize edilmiştir.
Açılması biraz uzun sürüyor fakat sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.