folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Eski Php Projemi Tekrar Açamıyorum

Eski Php Projemi Tekrar Açamıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar web programlama işi  yapmak istedim ancak aradan çok uzun zaman geçtiği için çok yabancı kalmışım. yapmak istediklerimi yapmakta yöntemde vs birçok şeyde kafam karıştı. eski projelerimi açayım dedim her bir basamakta hata alıyorum düzelt düzelt kafayı yedim php 5 ile yazmışım zamanında şimdi olmuş php 8.2 :D

şimdi oturup baştan php mi öğreneceğim acayip sinir oldum

bi de session dır cookie dir sql sanitizasyonlarıdır validasyonlarıdır bağlantı ayarlarıdır hep böyle tam kilit noktalarda sıkıntı yaşıyorum

var mı bir öneriniz yardım edin lütfen.

oturup chat gpt ile yazayım adım adım dicem ama o çok daha fazla hata yapıyor her adımda bi de onun hataları ile uğraşıyorum.........

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam sen php5 biliyordun, otur simdi php8 ogren.

Eski projeni de sakin cevirmeye falan ugrasma.

1 ayda cozersin.

https://www.php.net/manual/en/index.php

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

Hocam curosr'u indir, ver projeyi. söye sürüm sıkıntısı var diye, kendisi patır patır düzeltiyor

Acı Çekene Saygı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

Hocam curosr'u indir, ver projeyi. söye sürüm sıkıntısı var diye, kendisi patır patır düzeltiyor

Yeni bir proje yazmak istedigi zaman 5 ile yazip sonra surekli duzeltecek mi hoca?
    Mantikli mi bu?

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Claude sana yardımcı olur hacı.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Multi php kullanip 5 surumunu de dahil et. Domain yada subdomainde calisirken change multi php ile, ilgili versiyonu ataman yeterli. 

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Yeni bir proje yazmak istedigi zaman 5 ile yazip sonra surekli duzeltecek mi hoca?
    Mantikli mi bu?

devir, yapay zeka devri, adam kendini php8 ile train mi etsin bu saatten sonra.

herkes yazılım öğrenirse cursor nasıl para kazanacak?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Mantikli mi bu?

Mevcut projeyi düzletmesinden bahsediyrum hocam =) düz vaniliya php'dir sıkıntı yaşanmaz

Acı Çekene Saygı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Arkadaşlar değerli yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Cevaplar eşliğinde düşündüğümde şimdilik ilk planım projeyi pseudocode olarak yazıp sonrasında yapay zeka desteği ile yazmaya çalışmak olacak. promptlarda özellikle kullanmak istediğim dilin versiyonuna kadar ifade edip cevap bekleyeceğim. Bir deneyeceğim, olursa olur olmazsa (ki çok ümitli değilim) oturup php 8 okuyacağım. Ancak antikky hocamın referans verdiği üzere doğrudan php sitesi içinden mi okumalıyım yoksa (daha önce w3schools derslerini takip etmiştim) bir eğitim müfredatını mı takip edeyim. W3schools bana anlatırken nerede ne risk olduğunu ne önlemler almam gerektiğini vs de anlatmıştı. (sql injection vs gibi) Ayrıca antikky hocamın 1 ayda çözersin demesine atıfla aklıma geleni paylaşmadan duramayacağım: "Ayda olmaz, bir haftada çekmemiz lazım." :D

ben de sevgiden yanayım...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

laravel öğrenip projeleri baştan yaz.

sql injectiondan falan korkmana gerek kalmaz hem.

..
Toplam Hit: 4201 Toplam Mesaj: 18
php bug gelir eski kod yeni versiyona