Eskişehir'de Bal Mumu Müzesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    wert bunu yazdı

    hacı bilmdiğim kadarı ile anıtkabir deki büyükerşenin çalışması

    o yüzden biraz farklı geldi anıtkabirdeki ile bu müzedeki fotoğraflardaki çalışmalar

    aynen hocam Büyükerşen'in eseri.

    Şöyle birşey olabileceğini tahmin ediyorum ; insanların televizyon/fotoğraf görüntüsüyle normal hali başka duruyor. Belki onunla alakalı birşeydir. 

    Dediğim gibi, gidip görmek lazım. Yazın gidince tekrar mesaj yazarım bu konuyla iligli.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    bidaha belediye başkan adayı olmayacakmış. artık yaşlandığı için bırakacakmış diye duyum aldım

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    Seastar bunu yazdı

    bidaha belediye başkan adayı olmayacakmış. artık yaşlandığı için bırakacakmış diye duyum aldım

    abi var öyle söylentiler de; ya birine bırakacak yada başka çözüm bulacak. Çünkü Eskişehir'i çok seviyor. DSP'nin başına geçmedi (Rahşan Ecevit önce engelledi sonra çağırdı gerçi ama, adam her fırsatta yerel yönetim istiyorum diyor).

    Çokta derin bir adamdır. Yani siyasal olarak çok güçlüdür. Tanıdıkları şu bu. Melih Gökçek ve diğerleri gibi 40 korumaylada gezmez. Eskişehir'de evimiz, Porsuk Nehri'nin hemen yanıdnadır. Sokak var porsukla aramızda. Köprü var cadde de (Eskişehir'i bilenler için, Sümer mh.deyim). Minibüs bekliyordum bir sabah, Lise'ye gideceğim.

    Sabahın körü. Bizim köprüde Porsuk çalışmaları kapsamında yapılandırılıyordu (nehrin dibine taş döküyorlar, köprünün dibine betonf alan dökülüyor). Bi baktım 2 siyah AUDI. İçinden Hoop Büyükerşen çıktı. Saat en fazla 7 olsun.

    Yanında mühendis yada mimar tipler (yada proje ile ilgili ne varsa), Büyükerşen onlara birşeyler anlatıyor. Burası şöyle olsun falan diye. Tamam diyorlar. Sonra inşaat ekibinden bir kişi geldi, şöyle yapacağız falan dedi konuştular.

    ---

    Bir gün televizyon programların birinde yanlış hatırlamıyorsam Atina'da bir hotel falan gsöterilyor. O sırada 3 kişi, şortla iniyor bi baktık Yılmaz Büyükerşen. Adam Avrupayı gezip, böyle olsun diyor. Etrafındaki adamlar çok sağlam. Projeleştiriyor direkt.

    Gerekten lider. Beğenmezse oturur kendi düzenler projeleri. Tramvay'lar mesela ;

    Şirketten sipariş verecekler. Adam beğenmiyor. Kendi özel isteğini yolluyor şirkete. Onu yapıyorlar. Sonra bir çok ülkeden istendi o tramvaylar.

    --

    Birde bu adamla siyasi olarka çok zıtlaşırlar. Ödenek şu bu zaten saymıyorum bile. Ama adam akademisyen. Üniversitede onca siyasi komploya rağmen sağlamlaşmış, mükemmel bir üniversite yaratmış(tı). Yapacağını bilir.

    Ne yaptı adam ? Avrupa birliği projeleri yaptı. Paralar aldı. Bir sürü çalışmalar şunlar bunlar, zorla ödenek ayrıldı. Hele hele; Atatürk'ün isteği ile şehrimize bağlanmış bir su var : Kalabak suyu. Onu öyle bir hale getirdi ki ; Türkiye'de standartlara uyan 2. sudur.

    İnşallah emekli olduğunda, ziyaretine gideceğim. Liderlik konusunda ve bir sürü konuda akıl alabileceğim en yakın insan.

    Yukarıda resimde gördüğünüz şey ; Türkiye'deki bütün kulelerin örnekleridir. Bütün kuleler.

    vs.. vs.. vs..

Toplam Hit: 2827 Toplam Mesaj: 14