ETOX İlk Yerli Türk Aracı
-
2013 yılında başlanan bu araç tasarımı şimdilerde bitmiş durumda.
haberde gördüm. ETOX firmasının yaptığı yerli araç şekildeki gibidir.KOÇ SABANCI ve diğerleri artık yeter. bu milleti sömürmeyi bırakın. bu millet kendi aracını hakediyor.
2 TL ile 100 km gidildiğini düşünün...20 tl ye 1000 km 40 tl ye 2000km bi anda düşünün.
teknolojinin kölesi olacaksınız koç sabancı yenileceksiniz kaçarı yok. devlet eliyle bu gerçekleşecek.
hükümeti ve siyasetiyle ilgilenmiyorum. eğer bu araç satışa çıkarsa Türkiyede yerli araç patlaması yaşanır.
eğer geç kalırsak hem kaynaklarımıza zarar hem cebimize hem geleceğimizi kaybetmiş olacağız. -
Sarı nissanın 350z benzemiş diğeri Ww passatına.
-
birader sen normal hayatını nasıl yaşıyosun ya nedir bu heyecan yani nedir :) yerli araçtan kasıt nedir ? ismi bile türkçe değilken neresi yerli,motoru mu ? şanzımanı mı ? elektronik aksamlarımı ? olay nedir tam olarak gaza gelmeden anlatırsan öğrenmiş oluruz
kendi sitesinde aracın özelliklerine bakayım dedim, yeni motor ve renk seçenekleriyele 2013 yılında sizlerle birlikteyiz diyor
2015'e giricez lan :)
Tnrsk tarafından 14/Eyl/14 21:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Fiyatıda uygun 100.000 $ civarı,
Edit:Resim ekleme,
Robinson_Crusoe tarafından 14/Eyl/14 21:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Fiyatıda uygun 100.000 $ civarı,
Yerli üretim
Motor Hacmi 2501 - 3000 cm3
Motor Gücü 151 - 175 HPFord
Motor Hacmi 1200 cm3' e kadar
Motor Gücü 101 - 125 HPbence bu üretim sonlandırılmalı , zira benzin/mazot almış başını gidiyor.
-
Bir Şamil değil ;
-
Arabanın boyası yerlidir.
-
Tnrsk bunu yazdı
birader sen normal hayatını nasıl yaşıyosun ya nedir bu heyecan yani nedir :) yerli araçtan kasıt nedir ? ismi bile türkçe değilken neresi yerli,motoru mu ? şanzımanı mı ? elektronik aksamlarımı ? olay nedir tam olarak gaza gelmeden anlatırsan öğrenmiş oluruz
kendi sitesinde aracın özelliklerine bakayım dedim, yeni motor ve renk seçenekleriyele 2013 yılında sizlerle birlikteyiz diyor
2015'e giricez lan :)
% 75 ithal ettiğimiz petrolle çokmu mutlu oluyoruz ? ağaç dik meyve verecektir. 1 sene veya 2 sene verecektir. hemde izmitin merkezinde bu olacak.
kaygusuz tarafından 14/Eyl/14 21:30 tarihinde düzenlenmiştir
40 yıl sonra petrol bitiyor. gaz desen 50 sene. ben sadece araştırma ve geliştirme ile bu teknoloji gerçekleşmesi yararlı olacaktır. -
Devrim arabalarından sonra yerli olmadı.
Yerli demek
Motoru
Camı , camındaki fitiline kadar
Kapısı
kaportası
Şanzımanı
Vites kutusu
Difransiyeli
Jant'ı
Lastiği
Elektroniği
Lambası
Koltugu
Pedalı
paspası
Aklınıza gelebilecek tüm araç aksamlarını firma ( TÜRK ) firması üretirse bu araç yerli araç olur.
Motor italyan , kapı türk , kaput türk , egzos japon , cam fransız hepsi tr ye geliyor tr'de makinalar topluyor KOÇ yerli malı SABANCI yerli malı oluyor.
Yemeyin bizi , şuanda yerli araç hiçbir şekilde yok. -
Tasarımlar resmen porsche , wolswogen(nasıl yazılıyordu lan bu ), 350z çakması
sanmıyorum artık bence tekerleğide yeniden üretmeye gerek görmüyorum onun yerine daha yeni teknolojiler quadrocopter ler iha lar insansız her türlü araç şeklinde gelişme yoluna gitmeliyiz evet bunlarında motoru yabancı olabilir ama en azından motor yapalım abi bırakın araba yapmayı en azından motor -
Ka1nsha bunu yazdı
Tasarımlar resmen porsche , wolswogen(nasıl yazılıyordu lan bu ), 350z çakması
sanmıyorum artık bence tekerleğide yeniden üretmeye gerek görmüyorum onun yerine daha yeni teknolojiler quadrocopter ler iha lar insansız her türlü araç şeklinde gelişme yoluna gitmeliyiz evet bunlarında motoru yabancı olabilir ama en azından motor yapalım abi bırakın araba yapmayı en azından motor+1