Euro Kuru Düşecek- Yarın
-
para bitti la bileydim dolar alırdım :/
-
Belki şöyle bir şeydir..
"....
Peki altın standardına geçilirse daha başka neler yaşanır? Bir kere talep ve arz şoklarına cevap veremeyen çok oynak ve işsizliği çok yüksek seviyeli bir ekonomi söz konusu olabilir. "O halde neden Cumhuriyetçiler altın standardını dile getiriyor?" diye sorabilirsiniz. Bu sorunun cevabı "marjinal oyların" alınması oluyor.
Gerçi Cumhuriyetçi aday Romney seçimleri kazanırsa altın standardına geçmesi oldukça zor. Ama para arzının artırılmasını belli kurallara bağlayacağı söylenebilir. O takdirde Fed Başkanı Bernanke ile yolları ayrılır.
Tabii burada Cumhuriyetçilerin gözden kaçırdığı önemli bir konu var. O da şu: Eğer Bernanke'nin sorunlara anında cevap veren genişletici para politikası olmasaydı, ABD'de işsizlik, 1929 bunalımının ardından ulaştığı yüzde 25 seviyesine çıkabilirdi.
İşsizliğin 2008 krizinin ardından ABD'de yüzde 10'u aşmaması ve şu anda yüzde 8.2 seviyesinde kalması Bernanke'nin bir başarısı olarak değerlendirilmeli. Unutmayalım ki Avrupa Merkez Bankası'nın konservatif para politikası nedeniyle Euro Bölgesinde işsizlik giderek artıyor. Geçen hafta sonu yapılan açıklamada işsizlik ortalama yüzde 11.3 seviyesine ulaştı...."
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yasar/2012/09/04/paranin-degeri-altina-mi-baglanacak
Belki Avrupa Merkez Bankası para basmaya karar verir.
-
3 gün önce 2500 avro bozdurdum iyi kardayım loo :)
-
millet bol sifirli sayilardan bahsediyor lan :S
-
HighElf bunu yazdı
amk kim demis TBT de para yok :)
-
euroda düşüş gerçekleşecek bi hafta içinde olabilir...dolarda artış yaşanabilir
-
Euro alayim hemen o zman euro odemem var
-
tl olarak param yok ki eurosu olsunda bozduralım :D
-
HighElf bunu yazdı
Amk benimde kafam karıştı bi de açız diyorlar :D
-
DevilRullz bunu yazdıHighElf bunu yazdı
Amk benimde kafam karıştı bi de açız diyorlar :D
:) miletin üç beş kuruşu var , bende olduğu gibi , bunada para denmezya ne yaparsın