folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Ev Agi Kurma Ve Yazici Aga Dahil Etme ?

Ev Agi Kurma Ve Yazici Aga Dahil Etme ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

muridler elde olan malzeme

2 adet notebook bir adet kodak c310 yazici ve wireless agi 

ben evde bu uc aleti birbirine baglamak istiyorum kucuk bi ev agi kurup sifre koymak 

yazicida wifi ve bluetooth var ben wifi kullanarak aga baglamak istiyorum olayi anlamissinizdir

olay bu iste nasil yapicazz :))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

hocam sistemin ne ?
    Sonuçta geneli aynı. Ağ bağlantılarımda ev ağı kur, kablosuz ağ kur gibi bişeyler olması lazım. Oradan yapabilirsin. Zaten adım adım olduğu için ne yapaman gerektiğini söylüyor orada. Yazıcıyıda wireless ağınıza bağlarsan sanırım direk olarak wifi üzerinden yazıcıya bişey gönderebilirsin. " Hiç wirelesss yazıcım olmadı ki benim :( " :D :D :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

konuyu yazarken aklimdaydi unutmusum win7 hocam benimde olmadi benim degil zaten :)))

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

yarin gunduzden yazarsan teamvieawerdan baglanir yardimci olurum.

hatta kur bi workgruop agi cihazlarin iplerini sabitle yazicininda panelinden ip sini sabitle pc lerden yazici ekle yaziciyi tcp/ip kuralinda yuklersen senin is tamamlanir 10 dk bile surmez

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

@ayhun

hocam win7 uzerinden bi yazsan adim adim olarak zahmet olmazsa sabahlari isteyim :))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

ok aksam baglanir gosteririm benimde bugun yogun aksam 7 den sonra musait olurum 2 pc den de ac teamvieawer i aksam 2 sinede baglanir hallederiz adim adim anlatma isi uzun surcek gibi gozukuo sende hemde gormus olursun aksam ben yaparken 

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

tmmdir hocam pm atarim sana :))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

basitçe anlatıcam.. modem şifremiz : tahribat2012 olsun

önce yazıcı için ağı eşitleyelim. (klasör dosya paylaşmıycaz.ilerde paylaşmak içinde kolaylık olur)

1- pc1.. denetim masası - gelişmiş sistem özellikleri - bilgisayar adı - değiştir  (ağ adını tahribat taptık) pc yi yeniden başlattık..

2- pc2 içinde aynısı..

3- pc1-pc2 modeme wireless baglansınlar..

4- yazıcı üzerindeki panelden wireless e baglanılsın.. ( yazıcı üstündeki yönetim panelinden görebilirsin..)

5- modemden yazıcının baglandığını anlaman için modemin içine girip bak.. 3 adet kablosuz baglantıyı gör..

6- bazı wireless yazıcı modellerinde cd sini yada setup ını kurmanı isteyebiliyor.. sadece 1 pc ye kursan yeter...

çünkü w7 bazen bulamayabilio..(bi çok tanınmış modeli w7 bulur)  kurmadan bi denersin..

(bazen baglantı anında pc ve yazıcı arasında eşleştirme ister.. 2 tarafada verilen yada senin belirlediğin rakamları gir..isterse bunu yap.)

7 - denetim masası - donanım ve ses - yazıcı veya donanım ekle (sol üstte)

bu alanda wireless yada landa baglı olan yazıcıları tarıyacak ve wireless yazıcıyı bulucak..

8 -  bunu eklediğinde cihaz pc1 de gözükücek..

9 -  pc1 de eklediğin wireless yazıcı üzerinde sağa tıklayıp paylaşıma aç yapıcaksın..

tüm işlem basitce anlatırsak budur.. 9.nolu işlem yerine 7 nolu işlemi yaparsan 2 pc yede daha iyi olur.. zira yaptığın pc kapalı olunca yazıcıya

veri gönderemiyceksin. o yüzden  2 pc yede ekletme yapmak daha iyidir..

uzun gibi gözüksede bu işlem 5 dakikayı geçmemektedir..

son not: eğer olmadıysa komple paylaşımların kapalıdır (antivirüs ve firewall prog. yada tune up tipi düzenleyici programlar kapatmış olabilir)

bunun içinde : denetim masası - ağ paylaşım merkezi - gelişmiş paylaşım ayarları - özel ve konuk bölümündeki seçeneklerden ağ paylaşımını AÇIK

konumuna getiriceksin.

kolay gelsin..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

yanliz soylemeyi unutmusun turkiyede degilim ingilteredeyim burdaki modem olayi biraz farkli hic bir sey anlamadim 

virgin media diye bisey var orda baglaniyorlar tv dahi onun uzeinde izleniyo oyle bisey modeme hic giremedim oyle soyliyim :))

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

printer üstündeki panelden wireless olarak modeme baglanıcaksın sonuçta.. printer ekranında sanırım baglandığına dair bi OK çıkar :D

kontrol etmesende olur.. printer modeme baglansın wireless şifren ile.. önemli olan o.. yoksa add device taramasında çıkmıycak o açıdan..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

hocam yaziciyi bagladim da su ilk dediklerini anlamadim pc adi degitir kismini 

zaten suan uc alette wireless a bagli simdi ne yapcam anlamadim :))

edit : hocam birde paylasim dosyasi yapicam network ten diger bilgisayara baglanabilicem filan yani iki bilgisayar arsinda surekli bir iletisim olucak :))

birde hocam yaziciyi yukleyemiyor bu yazicinin yazilimi zaten kurulu makinede

Toplam Hit: 2103 Toplam Mesaj: 16