Ev Arkadaşı Problemi
-
merhabalar arkadaşlar,
şimdi şöyle bi durum oldu.Kız arkadaşım başka bir kızla eve çıktı fakat daha sonraları anlaşamamaya başladılar ve daha sonra diğer kıza 2 gün önce söyleyip ben çıkıyorum dedi ve çıktı fakat daha önceden içinde bulunduğu ayın kirasını ödemişlerdi yani yatırdığı ay evde bi 10 gün oturup çıktı ve diğer kız tek başına oturmaya devam etti ama ödenen ay bitmeden başka biri taşınmış ve diğer kiranın ödenmesine 10 gün kala oturmaya başlamış daha iyi rakamlarla açıklamak gerekirse kira ayın 10 unda ödeniyo,bizimkisi 20 sinde çıkıyo diğer ayın 1 inde yeni kız taşınıyo.bu durumda oturmadığı günlerin parası alınmalı mıdır sizce?başına bu tarz olay gelen var mı?
-
almamalı bence. eğer çıkması için ciddi bir sebep yoksa arkadaşı yeni bir ev arkadaşı bulana kadar kiraya ortak olmalı derdim ben. en azından kendim böyle yapardım. sonuçta o kişi sana güvenerek eve çıkıyor. belki tek başına kira verme imkanı yok. ama dediğim gibi ciddi bir sebep yoksa.
itfaiyeci tarafından 17/Ağu/13 02:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Bizde birkaç kez arkadaş değişikliği yaptık fakat kalmadığı günlerin parasını vermesi doğru değil 10 gün kaldıysa 10 günün parasını verir. (10 günlük kira, faturalar, yediği, içtiği... hepsinin parasını 10 günlük hesaplayıp verecek ama).
-
Bencede almamalı, karşıdaki sana güveniyor eve çıkıyor sonuçta.
2 gün önceden söyleyip kişinin 30 günlük planlamasını bozmak yanlış, şansa karşıdaki kişi ev arkadaşı bulabilmiş ama bulamasaydı hoş olmazdı. Hepimiz öğrenciydik bir süre önce, kendime böyle bişi yapılsın istemezdim. 2 gün önceden söylicek, 2 gün sonrasına çıkıcak, beni dımdızlak bırakıcak (ki kıt kanaat geçinirdik) sonra sayılı gün parası vericek..bence ayıp olur..herkesin kendi takdiridir..
-
Aylık giderin yarısı neyse verilir hocam
2 gün önce haber verip çıkıp gitmek kullandıgın kadarda vermek olmaz
ha kızın durumu iyiyse sıkıntı olmazda kötüyse zor duruma sokar
-
açıkcası objektif olarak bakarsam eğer başka birini bulamasaydı almaması yönündeydi ama başka biri bulunup o eve yerleşip 10 gün kalıyor,yine kalan 20 gün değil de o eve yeni gelenin kaldığı 10 gün bedeli alınabilir diye düşünüyorum.
-
Öyle birşey talep etmek biraz aç gözlülük olur. Sonuçta otel değil orası şu kadar günün parasını veriyim olmaz. İnsanın insana saygısı varsa olmaz. Ha evden ayrılan kişinin cebinde para yok o zaman kalacak ay sonuna kadar mecburen . Öyle üç kâğıda beş köfte verilmez.
-
kiranın 3te 1ini alıp diğer kıza verceksiniz işte, öğrencinin paraya ihtiyacı olur, bunu sorman bile hata bence
-
çok büyük yada önemli bi mebla değilse hiç gerek yok hocam. almasın ne olacak.
ben şahsım olarak 2 senedir bu ev işlerinde hep cepten verdim. pek umursamadım. arada 300-400 lira toplamda kayboldu diyebilirim. ama olsun dert değil saçma yerlere o kadar para harcırıyoruz. 2 kuruş için başkasıyla yüz göz olmaya gerek yok.
-
Klızların bu huyu ilginç, çok ince hesap yapıyorlar. Genelinde olan bir sorun galiba, daha önceden de buna benzer durumlarla karşılaştım.
Bizde olsa "koy g.tüne, ısmarla 1-2 şişe bira tamamdır" deriz.
-
sonradan gelen faturaları da düşündünüz mü hiç hocam ?
ayrıyetten 2 gün önceden haber verip çıkmak hiç etik olmamış. Ben olsam almazdım.