folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ev Boyasından Anlayan Varmı Boya Kabarması

Ev Boyasından Anlayan Varmı Boya Kabarması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

bizim butun evin cam kenarlari ve mutfak duvarinin uc kismi simsiyah oluyor.

boyadim  tekrar 1 ay sonra yavas yavas yine siyahlasti

50 kerede boyasan yine siyahlasiyor. 

ne yapmak lazim. denize yakin nemli ondan diyorlar ama sanirim bizden baskasinda yok. sormadim ama gittigimde gormedim 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    nereodi bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

Alçı nemi engeller ama evin içindeki nemi de engeller. Odalar hava almayınca rutubet yapar ve zamanla boya da kabarır. Ayrıca plastik ya da silikon bazlı boya da kullandıysanız o da hata zira onlar da silinebilir kafada olduğu için nemi hapseder yine kabarır. Su bazlı boya kullanmalısınız, duvara da alçı sıva vs. atmak hata, normal kara beton açın geçin, su bazlı boya kullanın. O duvar hava alacak aga. Ha dışarıdan tabi içeri su teması olmayacak, binanın dış boyasını hidrofobik yapmak mantıklı ancak bu konu hakkında bilgim yok aga. Benim de eski evin duvarları alçı içi lanet ettim ya. Su bazlı boya candır. Sokayım şu plastik ya da silikon bazlı boyalara.

Bu silikonlu boyanın amk şimdi biraz araştırdım en büyük sebep buymuş bugun duvarlara kendim ufak kazıyıp ince çeltik açıp kalekim yapıyorum ince sıva şeklinde sonra da gidip su bazlı boya alayım 

Abi dediğim gibi sebebi boya ve sıva seçimi. Boya kadar sivanin alçı vs olması da önemli etken. Şimdi boyacı dediğimiz insanlar amiane tabirle her siki bilen ve biz boyacı olmayanları keriz yerine koyan tiplerden çoğunlukla oluşuyor. Silikonlu veya plastik boyanın uygulanması çok kolay vurduğun gibi kapatıyor ve fırça izi vs kalmıyor ama su bazlı boyanın uygulanması birazcık ustalık istiyor ve aceleye acemiliği pek kabul etmiyor. O nedenle ki bu müşteri zaten bi bok bilmiyor biz en iyisi bir de silinebilir boya diyelim iyice kandıralım çakalım silikonu, plastiği diyorlar. Bizzat yaşadım abi tecrübeyle sabit. Çok ciddiyim o basit işe onca para vermeyin alın kendiniz boyayın daha güzel boyarsınız. Ha biraz yavaş olur ama temiz. İnanın benim diyen boyacıdan daha güzel boyarsınız. Sıva işi filan bizi aşar ama onda usta çağırmak gerekir. Alçı sıva şu an bence sadece duvar kağıdı vs yapılacaksa gerekli onun dışında hele bir de üstüne silikonlu boya atılacaksa çok sağlıksız.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Suyun geldiği yeri (boru çatlağı, duvar çatlağı vb.) kesmezsen/onarmazsan hiçbir şekilde düzelmez. Kaynağını bulman lazım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı
    nereodi bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

Alçı nemi engeller ama evin içindeki nemi de engeller. Odalar hava almayınca rutubet yapar ve zamanla boya da kabarır. Ayrıca plastik ya da silikon bazlı boya da kullandıysanız o da hata zira onlar da silinebilir kafada olduğu için nemi hapseder yine kabarır. Su bazlı boya kullanmalısınız, duvara da alçı sıva vs. atmak hata, normal kara beton açın geçin, su bazlı boya kullanın. O duvar hava alacak aga. Ha dışarıdan tabi içeri su teması olmayacak, binanın dış boyasını hidrofobik yapmak mantıklı ancak bu konu hakkında bilgim yok aga. Benim de eski evin duvarları alçı içi lanet ettim ya. Su bazlı boya candır. Sokayım şu plastik ya da silikon bazlı boyalara.

Bu silikonlu boyanın amk şimdi biraz araştırdım en büyük sebep buymuş bugun duvarlara kendim ufak kazıyıp ince çeltik açıp kalekim yapıyorum ince sıva şeklinde sonra da gidip su bazlı boya alayım 

Abi dediğim gibi sebebi boya ve sıva seçimi. Boya kadar sivanin alçı vs olması da önemli etken. Şimdi boyacı dediğimiz insanlar amiane tabirle her siki bilen ve biz boyacı olmayanları keriz yerine koyan tiplerden çoğunlukla oluşuyor. Silikonlu veya plastik boyanın uygulanması çok kolay vurduğun gibi kapatıyor ve fırça izi vs kalmıyor ama su bazlı boyanın uygulanması birazcık ustalık istiyor ve aceleye acemiliği pek kabul etmiyor. O nedenle ki bu müşteri zaten bi bok bilmiyor biz en iyisi bir de silinebilir boya diyelim iyice kandıralım çakalım silikonu, plastiği diyorlar. Bizzat yaşadım abi tecrübeyle sabit. Çok ciddiyim o basit işe onca para vermeyin alın kendiniz boyayın daha güzel boyarsınız. Ha biraz yavaş olur ama temiz. İnanın benim diyen boyacıdan daha güzel boyarsınız. Sıva işi filan bizi aşar ama onda usta çağırmak gerekir. Alçı sıva şu an bence sadece duvar kağıdı vs yapılacaksa gerekli onun dışında hele bir de üstüne silikonlu boya atılacaksa çok sağlıksız.

Bugun kaba sıva yaptım kuruyan yerlere saten astar çektim biraz kollarım yoruldu ama jilet gibi oldu 😀

Aklıma boya ile uğraşmaktansa duvar kağıtı yapma fikri var şuan 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

suyun kaynağı kuruduğu halde duvarda küflenme ve toz şeklinde dökülme varsa sıva kazınıp sika seal 107 uygulanıp boyanırsa sorunsuz olur genelde bodrum katlarda bunu yapıyoruz kalıcı özüm oluyor.

yunusozturk.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Ev alt katlarda mı

yunusdogan tarafından 01/Nis/24 10:43 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1563 Toplam Mesaj: 17
boya