Ev İçinde Telefon Santrali Kurulabilir Mi
-
benim 4 katlı bir evim oldugunu varsayalım tüm telefonlara bir tane *deck telefon oldugunu varsayalım. herhang bir ücret ödemeden eve nasıl bir sistem kurarsam diğer katlar ile konuşabilirim.sizce böyle bişi nasıl yapılabilir bilgisi olan varmı..
*(deck telsiz telefon)
-
çoğu deck telefon destekliyor kendinden bunu. 3lü, 4lü konferansı filan destekleyenler var. elektro world gibi teknoloji mağzalarına bak bulursun ama onlar biraz tuzlu galiba :)
-
bertanyus bunu yazdı:
-----------------------------
çoğu deck telefon destekliyor kendinden bunu. 3lü, 4lü konferansı filan destekleyenler var. elektro world gibi teknoloji mağzalarına bak bulursun ama onlar biraz tuzlu galiba :)
biliyorum tanesi 100 ytl fln da kardeş bu deck telefon için evde santral gibi bişi gerekmiyormu. ondan sonra numara fln mesela 1 numaralı decke 0011 2 numaralı decke 0022 gibi numara vermek istiyorum.deci kaldırdım mı mesela ben 4, katta oturuyorum 0011 numaralı telefonu arıcam bunun için bu olayı düzenleyici bir telefon santrali yada başka bişi kurulması gerekmez mi. bu olay nasıl yapılabilir diye soruyorum. -
narkozMRT bunu yazdı:
bertanyus bunu yazdı:
biliyorum tanesi 100 ytl fln da kardeş bu deck telefon için evde santral gibi bişi gerekmiyormu. ondan sonra numara fln mesela 1 numaralı decke 0011 2 numaralı decke 0022 gibi numara vermek istiyorum.deci kaldırdım mı mesela ben 4, katta oturuyorum 0011 numaralı telefonu arıcam bunun için bu olayı düzenleyici bir telefon santrali yada başka bişi kurulması gerekmez mi. bu olay nasıl yapılabilir diye soruyorum.
hoca tam telefon önümdeydi dur bi bakıyım bizimkindede varmıdır diye bi baktım varmış. şanslıymışsın :) ço ucuz bi telefon bizdeki philips. conf. tuşu var bastım, menü geldi interkom diye 4 tanede seçim verdi bana. yani 4 tane daha olsa bunları birbirine tanıtıyosun istediğini seçip arıyosun. biraz bekle kutusunu bulursam model de vericem..Model : Philips CD230
buda link: http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1270&IID=65093
-
bertanyus bunu yazdı:
narkozMRT bunu yazdı:
bertanyus bunu yazdı:
biliyorum tanesi 100 ytl fln da kardeş bu deck telefon için evde santral gibi bişi gerekmiyormu. ondan sonra numara fln mesela 1 numaralı decke 0011 2 numaralı decke 0022 gibi numara vermek istiyorum.deci kaldırdım mı mesela ben 4, katta oturuyorum 0011 numaralı telefonu arıcam bunun için bu olayı düzenleyici bir telefon santrali yada başka bişi kurulması gerekmez mi. bu olay nasıl yapılabilir diye soruyorum.
hoca tam telefon önümdeydi dur bi bakıyım bizimkindede varmıdır diye bi baktım varmış. şanslıymışsın :) ço ucuz bi telefon bizdeki philips. conf. tuşu var bastım, menü geldi interkom diye 4 tanede seçim verdi bana. yani 4 tane daha olsa bunları birbirine tanıtıyosun istediğini seçip arıyosun. biraz bekle kutusunu bulursam model de vericem..
yaz bakalım kardeş bi araştırayım nasıl bişiymiş.. -
kurulur kurulur :) biz cafede kullanıyoruz çok baba şekilde çalışıyor... tesan marka telefonları kullanıyoruz.. tanesi 30 ytlye gelmişti :) o kadar pahalı değil yani
-
SpyßreaK bunu yazdı:
-----------------------------kurulur kurulur :) biz cafede kullanıyoruz çok baba şekilde çalışıyor... tesan marka telefonları kullanıyoruz.. tanesi 30 ytlye gelmişti :) o kadar pahalı değil yani
santral gibi bişi gerekmiyor yani 4 tane aynı marka deck telefon bu işi yapar mı yani.. -
la deck meck kasma boşuna. aynı hattan bütün telefonlara hat ver aşağıdan saliih abii diye beğır açsın telefonu dııtt sesi eşliğinde konuşun bi tuşa basın dıt seside gelmesin hatta evde 10 telefon bile olsa konferans yaparsın. ama bu kadar üşenme in aşağı konuş babanla: d
-
Karel ms 48 yada ms24 alırsın,
ms48 de 4 hariciyi 12 dahiliye cevirebilirsin
ms24 de 2 hariciyi 8 dahiliye cevirirsin
cok bile gelir sana, birde console telefonu alıp programlayabilirsin...
her katada istersen telsiz koy istersen telli koy :)
dahililer ile kendi arasında konuşursun, aynı zamanda hariciyi istediğine aktarırsın fln fln...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Karel ms 48 yada ms24 alırsın,
ms48 de 4 hariciyi 12 dahiliye cevirebilirsin
ms24 de 2 hariciyi 4 dahiliye cevirirsin
cok bile gelir sana, birde console telefonu alıp programlayabilirsin...
her katada istersen telsiz koy istersen telli koy :)
dahililer ile kendi arasında konuşursun, aynı zamanda hariciyi istediğine aktarırsın fln fln...
valla süpersin ya .dört dörtlük bi cevap ama pahalıyış ya.bu decktele telefon numarası atamasını console telefonu alıp programlama ilemi yapılacak. yoksa bu karel denilen alet otomatik mi tel numarası verecek. nasıl bişi olcak bu numara olayu. birde bu karel denilen alete bağlanacak anladıgım kadarı ile bağlanmak için normal 2 kablolu telefon kablosumu kullanılıyor...yoruyorum seni ama.
kısaca bu karellere telefonu nasıl bağlıcaz.
-
Şimdi hocam santrali actığında
her biri iki girişli olan 12 tane soket ve 1 tane 5li soket var...
ilk 4 ikili girişe sokacağın 4 harici hat o santralde tek hat olarak birleşir.
sonraki her sokete bağladığın 2 kabloda bir dahilin olur. örneğin 9la10uncu tele bağladığın telefon dahili 11 numaran olur 11 ile 12. tele bağlanan telefon dahili 12 olur
oradaki 5li soketede konsol telefonunu bağlarsın illaki görmüşsündür konsol telefonunu üstünde kırmızı bi ekran olan bissürü tuşlu telefonlar vardır, o konsol telefonudur,
konsolu kontrol ederek istersen bilmembişeyin malikanesine hoşgeldiniz dedirtebilirsin, istersen telefon ilk caldığında dahili 12 numaraya aktarmasını eğer 12 cevap vermiyorsa 13 e aktarmasını sağlayabilirsin vs vs vs vs....
48 ler pahalıdır, ms24 26 lar fln var ortalama 250 ytl gibi fiyatları var santralcilere gidersen 60 70 milyona ikinci elini kapatabilirsin...