folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Ev Otomasyonu Projesi İçin Mini Bilgisayar Kartı Tavsiyesi

Ev Otomasyonu Projesi İçin Mini Bilgisayar Kartı Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek

Ayrıca hepinize teşekkürler arkadaşlar. Tavsiyeniz üzerine Raspberry Pi alıcam. Elinizde bu konuyla ilgili (Raspberry Pi, ev otomasyonu filan) ayrıca kaynak varsa da paylaşırsanız hayır demem :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Ev otomasyonu derken neler yapmayı dusunuyorsun??

Boyle seyleri bende düşünüyorum ama alt yapım olmadıgından programlama konusunda takılıyorum :(

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam ev otomasyonu benim de çok ilgilendiğim ve uzun zamandır planladığım bişey.

Arduino mega ve Intel galileo aldım.

Arduino son derece basit, yanlız tcp server falan gibi işlerde oldukça yetersiz (4-5 clienttan sonra saçmalıyor, thread falan zaten yok)

Intel galileo da tuhaf hibrit bi kart. Normal arduino gibi kullanabiliosun yada linux gibi kullanabiliyosun.

Intel galileoda ekran takacak mini pci var fakat ekran kartı yok. 8 mb kucuk bi linuxcukle geliyor, eğer ağır kasmaya hevesliysen buna bi SD kart takıp içine debian bootstrap fln kuruyorsun, gui istersen virtual window manager kuruyosun.

Galileodaki arduino desteği anladığım kadarıyla şöle çalışıyor. bu şeyi açınca linux içinde arduino gibi davranan bi binary i çalıştırıyor ve senin arduino scriptini bi klasorden okuyup çalıştırıyor. fakat native linux koduyla yapacaksan sysfs üzerinden girdi çıktıları yapman lazım normal linux pc gibi.

Bana ikisi de uymadı. ama Galileoyu biraz daha kurcalar yada doğru toolları bulursam biyere varabilirmişim gibi geliyor.

Beagleboard deniycem bakalım o nasılmış

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam ev otomasyonu benim de çok ilgilendiğim ve uzun zamandır planladığım bişey.

Arduino mega ve Intel galileo aldım.

Arduino son derece basit, yanlız tcp server falan gibi işlerde oldukça yetersiz (4-5 clienttan sonra saçmalıyor, thread falan zaten yok)

Intel galileo da tuhaf hibrit bi kart. Normal arduino gibi kullanabiliosun yada linux gibi kullanabiliyosun.

Intel galileoda ekran takacak mini pci var fakat ekran kartı yok. 8 mb kucuk bi linuxcukle geliyor, eğer ağır kasmaya hevesliysen buna bi SD kart takıp içine debian bootstrap fln kuruyorsun, gui istersen virtual window manager kuruyosun.

Galileodaki arduino desteği anladığım kadarıyla şöle çalışıyor. bu şeyi açınca linux içinde arduino gibi davranan bi binary i çalıştırıyor ve senin arduino scriptini bi klasorden okuyup çalıştırıyor. fakat native linux koduyla yapacaksan sysfs üzerinden girdi çıktıları yapman lazım normal linux pc gibi.

Bana ikisi de uymadı. ama Galileoyu biraz daha kurcalar yada doğru toolları bulursam biyere varabilirmişim gibi geliyor.

Beagleboard deniycem bakalım o nasılmış

Şeyh olaya yeni başladığım için kaynak rahatlığı yüzünden Raspberry Pi'yi tercih etmeyi düşünüyorum artık. Ama böyle bir sıkıntım olmasaydı sistem özellikleri açısından BeagleBoard'ı seçerdim.

_Dert_ bunu yazdı

Ev otomasyonu derken neler yapmayı dusunuyorsun??

Boyle seyleri bende düşünüyorum ama alt yapım olmadıgından programlama konusunda takılıyorum :(

Işıkları açıp kapama, nem ayarlama, sıcaklık ayarlama, elektrik prizlerini kapatıp açma, ev içerisinde müzik sistemi (aynı zamanda alarm olarak kullanılabilir.), güvenlik sistemi aklıma gelen örneklerden bazıları hocam.

Ben de pek bilgili sayılmam ama bir yerden başlamak gerek sonuçta. Bence sen de başla hevesin varsa gerisi gelir zaten.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

Birde su linke bakarmisiniz...    http://www.hardkernel.com/main/main.php

Another day another death another sorrow another breath...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hacı bende plc ile uygulamayı düşünüyordum.

Bu konu iyi oldu takipteyim.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Gençler sizin için şöyle birşey buldum 

http://www.seeedstudio.com/depot/radxa-rock-p-1693.html

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

valla 10 sene onceki tahribat aklima geldi. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

şuana kadar kullanmasamda çevremde bu konularda sağlam adamların tavsiyesi hep raspberry pi olmuştur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    badass bunu yazdı

valla 10 sene onceki tahribat aklima geldi. 

tahribat kullanmasını bilene aslında hep böyle. keşke kalan %90 üyeler de katılabilse.

konuyu açan arkadaşa tavsiyem, ne kadar çok Hello world girerse o kadar zorlanırsın. arduino ile rahatça yapabilirsin projeni bence. 

Toplam Hit: 4086 Toplam Mesaj: 25