Ev Sarabı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek

ilginiz için tesekkürler hacılar zaten burda satan var 5kg 20ytl bir kere aldım tadı fena değil kafasıda baya hoş hemde organik yani 100/100 olmasada sarabın içinde katkısı yok.

benim düşüncem elimde fazla bir imkan yok yani siteleri arastırdım dolum tanklarından sözmesinden derecesinden  bunlar tefaruatlı işler ben satın aldığım adamdan ve bazı sarab yapanlara sordum yaptıkları tek sey üzüm soyunu cıkarmak ve bir iki kere süzüp bekletmek o kadar .

500kg bizim için nurmal zaten 3 arkadas yapacağız üzüm bağlarımızda var o sorun değil 500kg dan 300 kg sarab yapabilirsek bütün kış kafamız güzel gezeriz.

Bilgi güctür.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek

StigmatA bunu yazdı:
    -----------------------------
     Kaliteli üzüm, şarap toprağı, emek ve sabır ister. Sadece tat için yapmak istiyorsan hiç bulaşma, başarısız olup da sirke üretme şansın var. Git yapanlardan satın al. Yok ben emek harcayacağım, kendi şarabımı yapıp içeceğim, benim gelecekle ilgili planlarım var, ideallerim peşinden koşacağım diyrosan, o çevrendeki insanlardan yardım alabilirsin :)

stigmata ,sarap toprağı bunu ilk defa duydum sarabın içinemi konuyor?

Bilgi güctür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek

Freak bunu yazdı:

amcam yapiyor benim ev sarabi.

hem oyle kucuk miktarlar degil 5 ton sarap imal etmisti en son :)

ama gercekten buyuk sabir ve emek istiyor.

bildigm kadariyla uc bes gunde olan birsey degil haftalar hatta aylar gerekli....

bence o yapan amca abi herneyse onlardan bu sene temin et. gelecek sene onlarla birlikte yap.

freak, sana mailimi attim  bana yardımcı olursan sevenirim

Bilgi güctür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Pekmez yapılırken içine beyaz bi toprak konulur. Aynısı mı yoksa başka bi toprak mı bilmiyorum ama bizimkiler şarap yaparken de içine toprak koyuyurlardı. Burdan pekmez toprağı hakkında bilgi alabilirsin.

Google'a kısa bi arama yaptım, pek bi şey bulamadım ama şöyle bi cümle vardı, "Pekmez ve şarap yapımında kullanılan ak toprağın.." diye devam ediyor..

Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

valla su manisali muridler harbiden bi gorussek ya :) baktimda sarap denilince butun manisali muridler ortaya cikti :)

belkide ilerde atilla arkadasin yaptigi saraplari hepberaber iceriz :)

SYL 184
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek

Freak bunu yazdı:

valla su manisali muridler harbiden bi gorussek ya :) baktimda sarap denilince butun manisali muridler ortaya cikti :)

belkide ilerde atilla arkadasin yaptigi saraplari hepberaber iceriz :)

freak kardeşim sana katılıyorum bu sene kendi yetiştirdiğim üzümlerden yapacağım yapacağımda size sirke içirmek istemem))

Bilgi güctür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Erkek

StigmatA bunu yazdı:

Pekmez yapılırken içine beyaz bi toprak konulur. Aynısı mı yoksa başka bi toprak mı bilmiyorum ama bizimkiler şarap yaparken de içine toprak koyuyurlardı. Burdan pekmez toprağı hakkında bilgi alabilirsin.

Google'a kısa bi arama yaptım, pek bi şey bulamadım ama şöyle bi cümle vardı, "Pekmez ve şarap yapımında kullanılan ak toprağın.." diye devam ediyor..

pekmez toprağını biliyorum biz her sene kendi pekmezimizi yaparız ama sarabın içine konulduğunu bilmiyorum ben en iyisi katkısız yapim=)

Bilgi güctür.
Toplam Hit: 3108 Toplam Mesaj: 18