Evde İş
-
Darkparadise bunu yazdıC_e_Z_a bunu yazdı
Belki ilk görüşte kazanç olarak yeterli gelmeyebilir. Ama bazen işi ciddiye alıp durumun farkına varanlar, ayda 1000 TL ve üzeri kazanabiliyor hocam.
www.makaleyaz.net
www.yorumlakazan.netPlatformlarla ilgili her zaman destek olmaya çalışırım sana =)
Çocuk olmasa, kafam rahat olsa yapılmayacak bir iş değil. Ama ne yazık ki makale işi beni zorlar.
Çünkü rahat olup makale konusu hakkında araştırma yapıp bilgi sahibi olmam lazım ki ona göre bi yazı yazayım. Bu da benim için şimdilik zor.
Haklısın hocam , o şekilde zorlar gerçekten...
Olsun, aklında olsun - yardımcı olurum her zaman =) -
Bazı arkadaşlar fikir vermişler saolsunlar, fakat forumda e-ticaret sanal girişim le ilgilenen user sayısı malesef çok az. google cloud + azure vds açabilir. tanesi 15-25 tl den satabilirsin . Hazır alıcıları var. Destek olmak amacıyla, ilk alıcında ben olabilirim.
Geçmiş olsun.
-
Darkparadise bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Yapabilecegin, eskiden yaptigin isle ilgili bilgi verirsen daha iyi fikir verilir.
Ekonomik kriz yetmiyormus gibi pandemi mahvetti ortalığı. imkani olup dağ tepe gezecek insanlar bile evden is ek gelir demeye basladi
13 yıl kadar ailemle internet kafe işlettim. Sonrasında diğer işimizde de ön muhasebe ve ürün alım satım, bütün kargolama işleriyle ilgilenmiştim.
Çok profesyonel olmasa da Photoshop bilgim var.
Ön muhasebe programlarının mantığını bildiğim için ön muhasebeden de anlıyorum.
Office programlarına da hakimim. Pc programlarına karşı ilgim de var. Bilmediğim bir programı inceleyip çözmem çok zamanı almıyor. Analitik zeka konusunda, bir sorunu çözme konusunda da iyi olduğumu düşünüyorum.
Bunlar haricinde el becerim de vardır bir çok konuda.
Ama bu bilgiler ve becerilerle evde ne yapılabilir bilemedim.
Bu bahsettigin yeteneklerin ev ortaminda iş yapmakla pek ilgisi yok maalesef.
Disarda is ararken soyleyebilecegin seyler.
Bende bir iki oneride bulunayim.
Benim arkadasin cok yaramaz iki cocugu vardi. Ve şöyle birsey yapiyordu. Bir sirketle anlasmis . Cocuk elbisesi satan firma buna günlük elbise fotografi atiyordu. Bu da kendi instagraminda kendi satiyor gibi reklamini yapiyordu.
Birisi elbiseyi satin aldiginda firmaya musterinin adresini bildiriyor. Musteriyede firmanin ibanini veriyor. Her satistan komisyon aliyordu aylik 1000 2000 kazandigi oluyordu.
Bebegi ayaginda sallarken bile mesajla atiyor telefondan. Kârlı birşey. Ama firma guvenilir olmalı. ürünü göndermez falan aracı olarak dolandırıcı olursun. O sanirim bir akrabasinin arkadasimiydi neydi. Sorunu olmadi. Yillarca yati. Pandemiden cok gorusemedik yapiyormu hala bilemiyorum.
İkincisi senin yerine disari cikacak birileri varsa evde kullanmadigin ikinci el esyalarini satabilirsin. Ozellikle elektronik ve kolleksiyon urunleri cok iyi gidiyor.
Hatta eş dostta annenlerde olan " bunu ne yapacagim" dedikleri ürünlerin fotografini Çek 10 tl diyorsa 15 e sat 5 i senin 10 ona verirsin. Piyasanin altina satarsan satiliyor ama piyasayla ayni duzeyde satayim dersen aylarca beklersin.
Sen evde kargola. Eşin işe giderken gelirken kargoya versin. Hem evdeki kalabaliktan kurtuluyorsun ya insana huzur geliyor :)
***** 3. Olarak
@ceza nin dedigi makale yazma iside aslinda denesen iyiydi. O kadar zorlayacagini sanmıyorum. Ama kisitli bir sure mi veriyor , sistem nasil isliyor onu bilmiyorum. Ama Adam her is konusuna yaziyor. Böyle hevesli isini seven birini gormedim :) orta yolu bulurdunuz heralde. Ama yazim.yetenegime guvenmiyorum diyorsan haklisin.
****4. Olarak.
Birde cok kadin kozmetik satiyor evden. Mesela farmassi ye uye yaptilar . Gruba uyeyim ben satmiyorum ama takip ediyorum. Cilginlar gibi alisveris dönüyor. Günlük 100-300 mesaj geliyor mesaj sesini kapattim. Zaten maske takiyoruz niye manyak gibi ruj alirlar bilmiyorum.
Kizin biri aylik 1500 siparis girdi. Satılan dan prim aliyorsun. Urunleri toptan fiyatindan satin aliyorsun.
Cevrende makyaj yapan cok ise urunlerini seviyorum guzeldir. Sabunlarini herkes seviyor kremleri harika. Ancak deterjanları pek iyi degil bence. Pahali ve katkisiz urunleri var. Glutensiz temizlik urunleri var mesela.
Hatrimin gececegi cok kisi var dersen deneyebilirsin.
****5.
Nikah sekeri hosgeldin bebek tarzi susler hazirlayip bir tutturursan en iyi para bunda var. Kokulu tas yapiyorlardi bir ara. Modasi gecti mi bilmiyorum.
-
Geçenlerde yine bir reklamdan şu aşağıdaki yer denk geldi baktım ettim belki işe yarar bişi çıkar diye fakat bişi anlamadım muhtemel kendine müşteri çekmeye çalışıyor... Ekim nazımın daha ilgili versiyonu gibi :D :D Bir gir bak belki işine yarar bişi çıkar.
Aşağıdaki dalga verdiğim mail adresine gelen mail içeriğidir. Üye olup eğitimi alıyorsunuz ama eğitim içeriğinde başlıklara bakınca işe yarar bişi yok gibi ama videolara bakmadım...
1. Adım: Aşağıda paylaştığım adrese gidin
2. Adım: Eğitimi Satın Al Linkine Tıklayın (Kupon var)
3. Adım: Siteye Üyelik Profili Oluşturun (Doğru Bilgileri Girin)
4. Adım: Satın alma sayfasında Kuponunuz mu var? linkine tıklayın.
5. Adım: Açılan yere farukerdogan kuponunu yazın ve Uygula'ya basın. Bu kod eğitim ücretini sıfırlayacak.
6. Adım: Kayıt Ol/Satın Al'a basın. Ücretsiz olarak eğitime erişeceksiniz.
Eğitim Linki:
https://www.iyibilir.com/courses/yurtdisina-is-yapmak- freelance -
letgodan alsat yapabilirsin. kim uğraşacak deme müşteri müşteriyi çekiyor.
örneğin : sizin oralarda bit pazarından saç düzleştirici ıvır zıvır kafana yatan şeyleri alıp letgoda az bir kar ile satabilirsin.
zamanla ne kaça gidiyor diye öğrenir yolunu bulursun.
-
futurist bunu yazdı
Benim arkadasin cok yaramaz iki cocugu vardi. Ve şöyle birsey yapiyordu. Bir sirketle anlasmis . Cocuk elbisesi satan firma buna günlük elbise fotografi atiyordu. Bu da kendi instagraminda kendi satiyor gibi reklamini yapiyordu.
Birisi elbiseyi satin aldiginda firmaya musterinin adresini bildiriyor. Musteriyede firmanin ibanini veriyor. Her satistan komisyon aliyordu aylik 1000 2000 kazandigi oluyordu.
Bebegi ayaginda sallarken bile mesajla atiyor telefondan. Kârlı birşey. Ama firma guvenilir olmalı. ürünü göndermez falan aracı olarak dolandırıcı olursun. O sanirim bir akrabasinin arkadasimiydi neydi. Sorunu olmadi. Yillarca yati. Pandemiden cok gorusemedik yapiyormu hala bilemiyorum.
İkincisi senin yerine disari cikacak birileri varsa evde kullanmadigin ikinci el esyalarini satabilirsin. Ozellikle elektronik ve kolleksiyon urunleri cok iyi gidiyor.
Hatta eş dostta annenlerde olan " bunu ne yapacagim" dedikleri ürünlerin fotografini Çek 10 tl diyorsa 15 e sat 5 i senin 10 ona verirsin. Piyasanin altina satarsan satiliyor ama piyasayla ayni duzeyde satayim dersen aylarca beklersin.
Sen evde kargola. Eşin işe giderken gelirken kargoya versin. Hem evdeki kalabaliktan kurtuluyorsun ya insana huzur geliyor :)
***** 3. Olarak
@ceza nin dedigi makale yazma iside aslinda denesen iyiydi. O kadar zorlayacagini sanmıyorum. Ama kisitli bir sure mi veriyor , sistem nasil isliyor onu bilmiyorum. Ama Adam her is konusuna yaziyor. Böyle hevesli isini seven birini gormedim :) orta yolu bulurdunuz heralde. Ama yazim.yetenegime guvenmiyorum diyorsan haklisin.
****4. Olarak.
Birde cok kadin kozmetik satiyor evden. Mesela farmassi ye uye yaptilar . Gruba uyeyim ben satmiyorum ama takip ediyorum. Cilginlar gibi alisveris dönüyor. Günlük 100-300 mesaj geliyor mesaj sesini kapattim. Zaten maske takiyoruz niye manyak gibi ruj alirlar bilmiyorum.
Kizin biri aylik 1500 siparis girdi. Satılan dan prim aliyorsun. Urunleri toptan fiyatindan satin aliyorsun.
Cevrende makyaj yapan cok ise urunlerini seviyorum guzeldir. Sabunlarini herkes seviyor kremleri harika. Ancak deterjanları pek iyi degil bence. Pahali ve katkisiz urunleri var. Glutensiz temizlik urunleri var mesela.
****5.
Nikah sekeri hosgeldin bebek tarzi susler hazirlayip bir tutturursan en iyi para bunda var. Kokulu tas yapiyorlardi bir ara. Modasi gecti mi bilmiyorum.
Fikirlerinden birkaçını ben de düşünmüştüm. Farmasi, ve ikinci el satış gibi.
5. Fikir aklıma yattı gibi. Dışarı çıkmadan da halledebileceğim şeyler. El becerim de iyidir severim böyle şeyleri. Ayrıntılı olarak araştırayım bakayım.
Maliyeti satışı nedir? Ne tür malzemeler gereklidir? Ne kadar sürede kaç adet elde edilir. Yapım süresi nedir gibi gibi. Sanırım bu yolda birşeyler yapıcam.
-
Aslında video animasyoncu bulsam. Aklımda çok güzel bir fikir var ama. Video animasyon yapabilecek birine ihtiyacım var. Bunun için ayrıca bi konu mu açsam acaba?
Bi video animasyon maliyeti nedir? Dakika üzerinden mi hesaplanır? İstediğim kurgu ve hikayede yapabilmek ne kadar mümkündür?
-
Darkparadise bunu yazdıfuturist bunu yazdı
***** 3. Olarak
****4. Olarak.
****5.
Fikirlerinden birkaçını ben de düşünmüştüm. Farma, ve ikinci el satış gibi.
5. Fikir aklıma yattı gibi. Dışarı çıkmadan da halledebileceğim şeyler. El becerim de iyidir severim böyle şeyleri. Ayrıntılı olarak araştırayım bakayım.
Maliyeti satışı nedir? Ne tür malzemeler gereklidir? Ne kadar sürede kaç adet elde edilir. Yapım süresi nedir gibi gibi. Sanırım bu yolda birşeyler yapıcam.
Maliyeti yaptigin seye göre değişir.
Ama çok büyük bir mebla odemezsin. Ancak bu suslerin satildigi perakende yerlerden alirsan hic kazancin olmaz. Kepçeyle alıp altin tartısiyla satiyor vicdansizlar.
Millette farkli olma hastaligi var. Piyasadaki urunlerin aynisini yaparsan zaten cok rakip var. Evden yapmaninda ayrica dezavantajları var.
Bu firmalara birer ornek yapip birakabilirsin. Siparis gelirse haber ederler. Ancak satildigini gorduklerinde daha seni aramazlar. Sende ne oldu tak diye sipariş kesildi dersin. O kendi kardesine sevgilisine falan yaptırıp seni aradan cikarmis oluyor. Sende bekle ki siparis gelsin. Guvenilir olsa ne guzel.
İş, üretmek degil ; satabilmek.