folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Evde Temiz Oksijen Sağlamak

Evde Temiz Oksijen Sağlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

İstanbulda yaşıyoruz malum, köye gittim bir ara abi yatıyorum gece 2-3-4 her neyse sabah 7'de pat diye kalkıyorum otomatik olarak temiz hava çünkü her yer yeşillik, dedim bir ara hastamı oldum ne uyuyamıyorum ama uyanıncada çok rahat uyanıyorum vs.

İstanbula geldim tekrar aynı 10 saate yakın uyuyoruz paso, şimdi fenci bilimci arkadaşlara bir şey danışmam lazım çünkü benim gün içinde en fazla 5 saat uyumam lazım onun içinde suni bir köy haline getirmem lazım odamı.

En çok oksijeni temiz havayı ve birebire en yakın köy ortamını evde bitkilerle yada değişik şeylerle nasıl yaparım ?

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    y10
    y10's avatar
    Erkek

hoca dedigin sorunun cevabını bilmiyorum ama yatmadan 1-1.5 saat kada önce bilgisayar gibi elekronik eşyalarla ilişigini kesersen sabahlar cok rahat kalkıosun enazından bende böyle :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

bitkiler evde durması sakıncalı diye biliyorum geceleri oksijenleri tüketiyor diye biliyorum. yanlışsa cahilliğimi bağışlayın :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    y10 bunu yazdı

hoca dedigin sorunun cevabını bilmiyorum ama yatmadan 1-1.5 saat kada önce bilgisayar gibi elekronik eşyalarla ilişigini kesersen sabahlar cok rahat kalkıosun enazından bende böyle :D

Abi o yüzden, pc'de vakit geçirdiğim oda başka yattığım oda başka, dediğin şeyin daha üstününde yapsam zor yani :|

Ben sürekli erken kalkmak istiyorum yoksa normalde 1-2 de yatıp 6:20 gibi kalkabiliyorum sorun değil ama bir kaç gün sonra arada patlak oluyor.

Odada sadece cep telefonum var sırf radyasyonu alsın diye 2 kaktüsüm var :) telefon için tv yok pc yok.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nothin
    nothin's avatar
    Dişi
    Zeytun-i bunu yazdı
    y10 bunu yazdı

Abi o yüzden, pc'de vakit geçirdiğim oda başka yattığım oda başka, dediğin şeyin daha üstününde yapsam zor yani :|

Ben sürekli erken kalkmak istiyorum yoksa normalde 1-2 de yatıp 6:20 gibi kalkabiliyorum sorun değil ama bir kaç gün sonra arada patlak oluyor.

Odada sadece cep telefonum var sırf radyasyonu alsın diye 2 kaktüsüm var :) telefon için tv yok pc yok.

kaktüs radyasyonu falan toplamıyomuş ya yalanmış o, öyle duydum ama araştırmadım...

aşk; tüm anneler gibi güçlü olsun !!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    nothin bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    y10 bunu yazdı

kaktüs radyasyonu falan toplamıyomuş ya yalanmış o, öyle duydum ama araştırmadım...

Her şey yarım yamalak acayip konu oldu yahu, ben bitki dedim o oksijen alır dedi kaktüs dedim radyasyon çekmez dedi doğru bilen bir bioloji okuyan fen bilimi bilmem ne bilen yok mu :D

Şimdi biri çıkar der ki fen ve bio okuyan o konuda bir bilgi bilmez hop toptan gümlerim :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

kısaca malesef o dediğin tam olarak mümkün değil hocam. zira bahsi geçen bitkileri toplasan bile eve yeterli olmayacaktır. Bu bitkilerin önemli bir kısmı geceleri oksijen tüketerek hayatta kalır çünkü gün ışığı yoktur. Bu noktada şöyle bir öneri olabilir. emin değilim ama.

kendine küçük bir oksijen tarlası benzeri oda yapmayı düşünebilirsin. mantık kısaca şu gün ışığına çok yakın ışık veren bazı lambalar mevcut. bitkilerin olduğu bir odaya bundan koyacaksın ve devamlı yanacak. böylece bitkiler oksijen üretecek senin diğer odalarınla olan hava değişimi için kapıyı açık tutabilirsin yada belli aralıklarla açabilirsin karar senin. bitkilerin ihtiyacı olan temel mineralleri falan sağlarsan kısa sürede o odan orman halini alacaktır. yanlız bu gibi durumlarda o bitkilerin olduğu odalarda nemden dolayı böceklenme sineklenme falan olabiliyor (sivri sinek). temizliğe azami dikkat edersen odanın kapısına da sık bir tel falan çekersen bunlar işini görür diye düşünüyorum

yanlız atladığın bir detay var. köy yerinde bu kadar rahat olabilmenin nedenlerinden biriside köy yerinde tamamen doğal sağlıklı besinler tüketiyor olman. burada en basitinden gerçek tereyağ bile bulamazsın. ilginçtir gerçek tere yağ yoğundur yani ağır olduğu söylenir ama alışık olmayana ağırlık yapar. alışık olan kimseye dokunmaz adam eritilmiş haline ekmeğini banar yer banamısın demez. bu durumu göz önünde bulundurmanı öneriyorum.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

Geçen televizyonda duymuştum şu kılıç çiçekleri varya hani, geceleri oksijen veriyorlarmış. Bu linktede öyle yazıyor.

http://www.bitkivecicek.com/pasa-kilici-sansevieria-trifasciata

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

sana ufak bi makine yapalım, suyu elektroliz edip hidrojeni dışarı oksijeni sana versin :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    y10 bunu yazdı

bu bilgileri nereden öğreniyorsunuz çok merak ediyorum :|

wert tarafından 22/Kas/12 05:49 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

sana ufak bi makine yapalım, suyu elektroliz edip hidrojeni dışarı oksijeni sana versin :D

konudaki en olası çözüm bu gibi duruyor 

eldeki imkanlarla 

saf oksijen istersen

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 3509 Toplam Mesaj: 24