Evdeki Karıncalara Çözüm?
-
1-2 hafta evde kedi besle hocam. o karıncalara halay çektirir valla.
-
Kokusuz, köpüklü(sıkınca deodorant gibi değil pronto gibi oluyor) böcek ilacı işini görür. Geçen sene bakkaldan en ucuz böcek ilacını almıştım en etkilisi çıktı.
Çıktıkları yerlere düzenli olarak sık. 1-2 hafta sonra problemin kalmaz.
-
Benzer durum bende de var, sebebini bilmiyorum ama belli zamanlarda istilaya çıkıp bir süre dolanıyorlar (bir kaç gün) sonra arasan 1 tane bile yok.. Günlerdir görmüyorum kerataları.. Ben alıştım artık ama dediğin gibi ısırma olayı yok sanırım bizde, arada bir küçük kızımın kollarında kızarıklık görüyorum ama karınca mı sinek mi bilmem artık..
-
karıncanın geçebileceği yollara domates yaprağı serpin , karınca o yoldan bi daha geçmez .denenmiştir
-
asiminnesli bunu yazdı
Elektrikli supurge ile cek hepsini hocam kalanlar icin ilac
Yazık.la. :) bu elektromanyetik dalga frekans gönderen şeysler karıncalarda da işe yarıyordur bence..
-
İşidi cagir.
-
tosun bunu yazdı
karıncanın geçebileceği yollara domates yaprağı serpin , karınca o yoldan bi daha geçmez .denenmiştir
Karıncalar sürü halinde yürümek için ayaklarından hormon salgılar diğerleri de kokuyu takip eder. Eğer evi yuva bilmemiş de belirli yerlerden girip çıkıyorlarsa tosun'un önerisi gibi ben de tebeşir tozunu öneriyorum. Teoride hormon ya onda kalır ya da hiç salgılayamaz. Başkaları da arkasından gelmez.
-
Migros'ta kırmızı şişede Detan'ın sprey şeklinde karınca ilacı var ondan kullanın hepsini gebertiyor.
-
Şimdi ismini hatırlamıyorum ama toz ilacı var onun geçtiği yerlere dök üzerinden geçen mefta olur. Ama sarı karınca ise işin zor onların belli bir güzergahı yok kafalarına göre takılıyorlar :)