Everest Kablosuz Mouse Pil Problemi
-
Herkese merhaba,
Hocalar, başlıkta da belirttiğim gibi bu Everest kablosuz mouseların pillerinden yana yüzüm hiç gülmedi. Cidden isyan yaptırmaya başladı artık.
Yan sanayi üretimi o dandik piller ile çalışıyor, 2 gün rahat götürüyor, 3. güne çıkamıyor haliyle o dandik piller. Bu yılbaşından beri değiştirdiğim 5. mouse ve hiç birisi Duracell ile çalışmıyor. İki tane "aaa" ile çalışanından da aldım, tek "aa" ile çalışanından da, değişen hiç bir şey olmadı. Biraz önce Allkey diye daha önce adını bile duymadığım bir pil ile birlikte Duracell aldım. Biliyordum böyle yapacağını. Allkey olan çalıştırıyor, Duracell çalıştırmıyor, çalıştırmadığı gibi yakacak düzeyde ısınıyor saniyeler içinde.
Bunun sebebi nedir, mouse ben bu pili hak etmiyorum diye atara mı geçiyor anlamıyorum.
-
yeni mause almayı düşünüyor musun?
-
everest ney la? İlk defa duydum böyle mouse markasını :D
-
rocketadam bunu yazdı
ben de bunu kullanıyordum, usb zımbırtısını kırdım, tek de satılmıyormuş, gittim başka mouse aldım hiç memnun değilim. türkiye ye gidince aynısından bi tane daha almak..
everst in ürünleri çok iyi değil hocam.. logitech e geçebilirsin bence..
-
Hocam çok sık mouse değiştirmeyi sevmezdim ben, masaüstü bilgisayarımda 4 yıl belki de daha fazla aynı mouseı kullandığımı biliyorum. Masaüstü bilgisayardan dizüstüne geçince, mouseda da değişiklik yaptım, kablosuza geçtim.
Hocam anlamı gibi fare kadar olmayacak, ele avuca gelecek mouse dediğin, var mı böyle fiyatı uçuk olmayan, ele avuca oturan?
-
mouse alışkanlık meselesi hocam,ben küçük mouse kullanımı ile başladım öyle de devam ediyor.. sen de geçebilirsin bence :)
everest almanı tavsiye etmem bende onların 4-5 tane kablolu/kablosuz klavye ve mouse ları vardı.. inan hiç biri beş para etmez.. çabuk bozuldular.. microsoft un büyük mouse ları var onları kullanabilirsin fiyatlarını bilmiyorum.. ama alıyorsan düzgün bi şey al, defalarca alacağına bir tane al düzgün olsun, kaliteli olsun..
-
rocketadam bunu yazdı
sürekli kullanımda en az 6 ay gidiyor kesinlikle tavsiye ederim.
-
Hocam anlamış değilim yeminle. Çalışan mouse, pili bitme uyarısı verdi, titriyordu donuyordu falan."İçindeki pil dandik, normaldir" diye düşündüm. Gittim Duracell aldım yanında bir tane daha dandik pil ile birlikte. Duracell'i taktım. Çalıştı, 5 saniye sonra ışıklar gitti ve sonra pilini değiştirsem de çalışmadı.
Pil yakar mı mouseı hocam?
Th3Ultra tarafından 07/Ağu/14 17:35 tarihinde düzenlenmiştir -
pil yakmaz hocam, o küçük piller 1.5 volt zaten.. mouse da yazar zaten ne kadar gerilim duyduğu ve akım çektiği mesela bendeki bir mouse da 1.5 volt ve 100 ma çektiği yazıyor.. tek pil yetiyor, ama ben buna seri 2 pil taksam (volt 3 volt) o zaman bu mouse u yakabilirim.. anlatabildim mi ? pilin çabuk bitmesinin sebebi de akım ile ilgilidir, ilgili cihaz ne kadar çok akım çekerse, o kadar çabuk biter, sonuçta piller sabit ve sonlu enerji kaynaklarıdır, kapasitesinden sonra veremez.
eğer mouse un elektronik devresinde ya da pil yuvasında bir kısa devre söz konusu ise, bu da pilin ömrünü bitirir. mouse çalışmadığında o piller çalışmıyorsa muhtemelen kısa devre yüzünden bitmiş oluyor..
-
Hocam bilmiyorum ki, anlamam donanımdan hiç.
İşten çıkınca bakayım bi, Duracell dışında başka pil alayım onunla deneyeyim bir de, umarım dediğin gibidir. Mouse almaktan ciğerim soldu.
-
Arkadaşın everesti bende kalmıştı , titremeler takılmalar gittim yeni pil aldım biraz götürdü baktım yine aynı şeyler , lakin gel gör ki aynı pil başka mouse da çatır çatır çalışıyor.
Sonuç: Logitech