Evin Dis Cephe Masrafi Senin Cephen Az Ise Ortak Midir ?
-
Ortak ödenir.
(eski oturduğum yerde şöyle yazıyordu)
Formülü şöyle;
Daire Başına düşen = Toplam Ödenecek / Toplam Daire Sayısı
-

Hocam senin gibi düşünenlere genelde böyle yapıyorlar :D
-
Ortak ödenir hocam. Senin dediğin şekilde olursa adam bütün cepheyi sıvatır, senin bölgeyi ellemez. Git yaptır o zaman der. Bu memlekette bunlar olur.
-
Ortak olur hocam. Kat mülkeyeti kanunlarını incelersen görebilrisin.
-
biz bizim aartmanda yöneticiyiz senin gibi kafası iyi olan insanlar yüüznden yönetim olarak çok zorlanıyoruz. o yapılan yalıtım senin evinin değerininide arttıracak aynı şekilde o yüzden eşit ödemen gerekiyor. ortak kullanılan alanlarsa paralar eşit ödenir.
-
Bu kanunlar cok sacma varsa tabi adam 10 katta oturuyor full manzara balkon sefası yasıyor oraya cıkana kadar otomatik yakıyor asansor oradan inmiyor binayi inene kadar kirletiyor çatı bakımını kattakılere kitliyor
zeminde oturan otomatik yakmayan asansor kullanmayan bina merdiveni kirletmeyenle aynı aidati ödüyor catidaki adamın catısı akıyor diye para veriyor catiya birkere cıkmışlıgı yok anteni yok
kendi evi yarim kat diger adamın montalama boya badana parasını veriyor ne saçma bir sistem eşitlik ilkesi bumudur.
ottomanmurat tarafından 12/Eyl/15 10:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam,
Mantık olarak haklısın. Ama kat mülkiyeti kanununa göre maalesef ortak ödenmek durumunda. Ha, binadaki kişi sayısı azdır, muhabbetiniz iyidir, ikili ilişkiler ile dediğin şekilde bölüştürebilirsiniz. Ama adamlar yok diyorsa, maalesef yapacak birşey yok. Çatı örneğinde, çatı ortak alan ve çoğu yerde, kaçak kat çıkılarak (penthouse), 1 oda 1 salon gibi kazanımlarda bulunup, üst katı dublekse çeviriyorlar. Kanunen yasak olan bu durumda, sende orada hak sahibisin ve gidip belediyeye şikayet edersen yıkılır.
Yeni yapılmış bir binada, bahçe dubleksi kelepir fiyata satılıktı. Üstüne üstlük bahçe kullanımıda vardı. Almaya niyetlendim, tapu fotokopisi ile belediye, şurası burası araştırırken bir öğrendim ki, bahçe katında sadece 1 hol olması gerekirken, müteaahit, binaya ait depo, sığınak vs bu daire katmış ve genişletmiş. Belediyede binanın en alt katı için yıkım kararı almış. Ayrıca bahçede otoparkmış aslında. İskan alındıktan sonra bu işlemler yapılmış ama apartmandan birisi şikayet ettiği için iş ortaya çıkmış ;)
Sözün özü; kanun bu, saçma da olsa, uymak durumundasın...
-
Zande bunu yazdı
Belediyede binanın en alt katı için yıkım kararı almış.
Bunu Nasıl yapacak acaba üst katlara zarar vermeden :D
-
Bende onu bilmediğimden, evi almaktan vazgeçmiştim. 2 senedir hergün önünden geçiyorum, daha yıkılan birşey yok :)
-
Sizden aldim cevaba gore odemeyi yaptim. Karsimda artik amca degil bir kanun var ^_^