EVREN"İN SINIRI VAR MIDIR?
-
bana gore gecerli olan teori evrenin big bang den itibaren buyuyo oldugu ve bi sınıra ulasacagı daha sonrada tekrar kuculup tekrardan patlayacagı ... tabi bu evrenlerden kac tane var ve o evrenlerin yayıldıgı alanın bi sonu varmı onu bilemem ama dusunmek de sacma assında bunnarı dusunmemizin sebebi yasadıgımız dunyada gordugumuz yasadıgımız seyler yani bir yola cıkıoruz ve bunun bi sonu var bir cicegi goruoruz ve onun basını ve sonunu goruoruz bir kedinin dogumundan olumune kadar goruoruz ve sonucta herseyin bir bası ve bir sonu olucagını dusunuoruz ama zaten (bana gore) insanlıgın en buyuk yanılgısı her seyin bir bası ve bir sonu olmak zorunda deil yani evren belki kuculucek ve tekrar patlıcak ama bu kuculme ve patlamaların bir baslangıc noktası olmak zorunda deil bu mantıkla bir bitis noktası olmak zorundada deil burdan evrenler toplulugunun sınırsız yani sayısız oldugunu da cıkartabiliriz .bunlar tabiki benim dusuncelerim...
-
labaratuarlarda yapılan minyatür "bing bang denemeleri"nde, plazma patlamasından sonra parçacıklar büyük bir hızla merkezden uzaklaşıp tekrar merkeze hızla dönüyorlar. Evrenin de bu özelliği sergileyebileceği düşünülmektedir çoğu çevreler tarafından.
-
madem bu insanların iqsü yüksek madem ki bu insanlar çok zeki o halde neden şunu anlayamadılar:
madem biz bir patlamadan meydana geldik ozaman patlamadan önce ne vardı ???? hadi yiyosa cwplayın bakalım
patlamaya sebep olan neydi ? birşey durup durduk yerde patlarmı ? bu arada bu patlayan nedir :D hehehe saçmalık.
öyle bir mantıkki başlangıcı olan birşey olacak ve sonu gelmeyecek ??
herneyse kesin olan şu ki hepimiz aslında biraz maddeci davranıyoruz..
evren nedir ?* boşluk mu ne ? uzaymı ? yada bir cisimmi ? sizin düşüncenize göre evet evren bir balon gibidir sürekli genişler peki balonun dışında ne vardır ??
işe birde şu açıdan bakın evren bir yer yada bir cisim değildir bi hal durumudur bunun sonu yada başı tartışılamaz evren bir atom kadar küçük bir güneş kadar geniştir. kelimelere sığmaz çünkü anlatılamaz. evren böyle bişeydir.. herneyse sonu gelmesi olayına gelince bunu en az 50-60 kere söyledim belkide insan beyni tamamını kullanamaz dolayısıyla çoğu şeyi aklınıza sığdıramazsınız ör:hiçlik. ör:sonsuzluk. sonsuzluk vardır. ama sonu gelmeyecektir bu kesin :)
-
Evrenin sonu Yokturmu dersiniz Bence vardır Fakat İnsanın Veya araçlarının ulaşamayacağı yerde artık maddenin yani Atomdan Daha Küçük olduğu yeni tespit edilen Zerre (miskal) bulunmayan Dolayısıyla yaşamın veya bu evrene ait hiçbir madde veya benzeri cismin bulunmadığı bulunamayacağı bir yerden itibaren evren biter.
-
Powerslave bunu yazdı:
Southern Death biraz türkçe konuş. ne o allah mallah.
Tanrı de.Tanrı sözlük anlamını bilmiyorsun sanırım...Biraz oku cahilce cevap yazma...
Tanrı : Büyük Olan Her Şey...
Yani biri sana çıkıp tanrı diyebilir ama Allah diyemez...
Ayruca İfade özgürlüğü diye bir şey var bu ülkede...İster Tanrı der İster Allah Bu beni ilgilendirmeyeceği gibi senide alakadar etmez...
Bir arkadaşın dediği gibi özenti olma çünkü böyle olduğun çok belli oluyor...
-
Kreston bunu yazdı:
madem bu insanların iqsü yüksek madem ki bu insanlar çok zeki o halde neden şunu anlayamadılar:
madem biz bir patlamadan meydana geldik ozaman patlamadan önce ne vardı ???? hadi yiyosa cwplayın bakalım
patlamaya sebep olan neydi ? birşey durup durduk yerde patlarmı ? bu arada bu patlayan nedir :D hehehe saçmalık.
öyle bir mantıkki başlangıcı olan birşey olacak ve sonu gelmeyecek ??
herneyse kesin olan şu ki hepimiz aslında biraz maddeci davranıyoruz..
evren nedir ?* boşluk mu ne ? uzaymı ? yada bir cisimmi ? sizin düşüncenize göre evet evren bir balon gibidir sürekli genişler peki balonun dışında ne vardır ??
işe birde şu açıdan bakın evren bir yer yada bir cisim değildir bi hal durumudur bunun sonu yada başı tartışılamaz evren bir atom kadar küçük bir güneş kadar geniştir. kelimelere sığmaz çünkü anlatılamaz. evren böyle bişeydir.. herneyse sonu gelmesi olayına gelince bunu en az 50-60 kere söyledim belkide insan beyni tamamını kullanamaz dolayısıyla çoğu şeyi aklınıza sığdıramazsınız ör:hiçlik. ör:sonsuzluk. sonsuzluk vardır. ama sonu gelmeyecektir bu kesin :)
BigBand devasa bir yıldızdı. Her yıldızın gibi bununda akıbeti aynı oldu ve patladı. Olay bu..Önce kurmızı dev , sonra beyaz cüce , sonda BUmmm :) Bilimsel açıklaması bu..