Evrimin Temel Mantığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam  durumu  şimdi sana  löyle  özetliyeyim 20 yaşınbdayım ve 14 yaşından beri ateistim ateist omamdada  evrim büyük bir rol oynadı. Çok sıkı  bi şekilde araştırıdım.  (Evrimle  olan bağımı anlatmak adına yazdım)

Doğal seçilimi özetlemek gerekirse : Bulunduğu ortama en iyi ayak uydurabilenler ürerler ve daha uyumlu hale  gelen soylarını sürdürebilirler mesela diyelimki 1-2ve 3 gücünde  3 tane virüs var bu virüslere antibiyotik tedavisi  uygluyor doktor, neden kullanmamız gereken miktarı ve süreyi veriyor? Çünkü  1 gün kullanmamız sonucu 1 gücündeki virüs  ölüyor 3 gün kullanınca 2 gücündeki ölüyor  1 hafta  kullanınca 3 gücündeki  ölüyor  diyelim ama biz  bunu yarıda kesersek 1 ve 2 gücündeki virüsleri öldürüp 3 gücündeki virüs  kalırsa bunlar çok hızlı türeyen canlılar olduğu için evrimleride  o kdar hızlı oluyor yani virüs o antibiyotiğe  karşı bağışıklık kazanmış oluyor onu öldürmeden türemesine imkan sağlıuyoruz buda doğal sçilimde virüsün hayaatta kalmasını sağlıyor. bunun gibi türün karşısına çıkan yaşamsal sorunlara uyum sağlayabilme durumudur doğal seçilim

Önemli bir not: Evrimin kesinlikle sadece Darwinin yazdıklarından ibaret olduğunu sanma evrim darwinden snra  çok gelişti darwin kitabındada çözemediği problemleren bahsediyor bunlardan birisi ara geçiş formları darwin bunları bulamıyor kitabında sadece mutlaka biryerlede olmalı diyor. Daha sonra  aradan geçen 150 yıl içinde milyon tane ara geçiş fosiline rastlanıyor tamamı inceleniyor ve amerika bilimler akademsi tarafından ve otorite  kurumlar tarafından onaylanıyor. 

NOT2 : Biri gelirde sana evrim yalan derse  sen onu siktiret sadece oku ve öğren. 

NOT3 : Hangi kitapları okumalıyım dersen  pm at sana liste göndereyim 

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek
    4Senarist bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar türlerin kökeninin mangasını yeni okudum ve emin olmak için bir şey sormak istiyorum.

Doğal seçilimden anladığım, hayatta kalmak için daha iyi özelliklere sahip olan canlılar ürüyor ve sonraki nesiller o özelliklere sahip olan canlılardan oluşuyor. 

Peki o hayatta kalma özelliği kazananlar nasıl kazanıyor. İhtiyaca evrilme durumu mu mevcut. Yani zürafa ağaçlardan yemek için kasıyor ve boynu uzuyor gibi?

Zürafa konusu kabaca şöyle örneklenebilir;

Araştırmacılara ve gözlemcilere göre geçen yüzyılın başlarında Afrika fillerin de,  "Dişsiz fil "istisna denilecek kadar az rastlanılan bir durumdu. Çünkü doğada dişsizliğin fil'e sağlayacağı herhangi bir yarar yoktur.

Ancak daha sonraları fil dişleri süs eşyası yapımında hammadde haline gelince fildişi avcılığı başlamış böylece diş'li olanlar öldürülürken dişsiz olanlar yaşamaya ve çoğalmaya başlamıştır. Bu gün Afrika fillerin de diş'siz oranı %40 a yaklaşmıştır. Şayet fildişi avcılığı aynı hızla devam etse idi muhtemelen bir süre sonra fillerin tamamı dişsiz ler den oluşacaktı.

Bu örnek insan eli ile yapılan yapay seçilimdir. Ve nerede ise 100 yıl gibi kısa bir sürede fillerin temel bir uzvu kaybolmuştur. Doğa da seçilim şüphesiz bu kadar hızlı olmaz ama kararlıdır ve sonunda değiştirir. Tür şu veya bu nedenden değişemez ise zaten  elenir yani yok olur.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek

Evrim teorisi biyolojik olarak tartışılabilir. Ancak bu teorinin referans alınarak sosyal bilimlerde uygulanması çok kötü sonuçlara yol açtı. Doğa bilimleri yani pozitif bilimler, sosyal bilimler üzerinde uygulanamaz. Uygulanamaması için bir çok sebep var, insanların diğer canlılardan büyük farklılıklara sahip olması bu sebepleri doğuruyor. İktisat, ekonomi, fikir akımları ve ampirik sonuçlar bu yargıyı doğrulamakta.

Toplam Hit: 4316 Toplam Mesaj: 35