Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
Evrim/Yaratılış İle İlgili Belgeseller
Evrim/Yaratılış İle İlgili Belgeseller
-
Evrim nedemek?!%+& Şu maymundan dönme şeysimi?? / cübbeli ahmet hoca
:)
şaka bi yana yaratılış bilimsel açıklanacak bi olgu değil ancak felsefi olarak yaklaşabilirsin, evrimdeki karşılığı kısmende olsa kambriyen patlaması yani ikiside ayrı şeyler. Canlılığın nasıl ortaya çıktığı bulunsa zaten evrim teorisiyle yaratılış fikri aynı tez üzerinden konuşulmaya başlanacak. Belgesele gelince richard dawkins nasıl bu işle kafayı bozmuşsa bizim motorcu adnanda yaratılışla kafayı bozmuş ikisinide takip et :)
-
unbalanced bunu yazdı
evrim için richard dawkins i izleyebilirsin, adam zaten kafayı bunla bozmuş.. çok insan gördüm tanıdım.. ama bu adam kadar bu konuyu takıntı haline getirmiş bir insan görmedim.. vardır bir sebebi ama normal değil.. (hatta bir belgeselinde, stephan hawking bile demişti neden bu kadar bu konuya (tanrı) taktın diye)
yaratılış ile ilgili belgeselden kasıt nedir anlamadım :) harun yahya nın bu tarz belgeselleri var malum.. ya da harun yahya nın kızlarını da izleyebilirsin, onlar da ibretliktir yani :))
son olarak bu konuyla ilgili caner taslaman'ın felsefi yorumlarını izlemeni de tavsiye ederim. güzel yaklaşıyor..
ve okumaya ilgin varsa dawkins in tanrı yanılgısı ve micheal behe nin darwin'in kara kutusu adlı kitabı okuabilirsin. ikisi de birbirinin aksini savunuyor.
yaradılış harun yahyanın kızlarıyla super özetlenebilir aslında :D
-
Yaratılış derken evrim dışında canlıların, dünyanın nasıl oluştuğunu anlatan belgeseller :D aslında yokuz diyen belgesel bile olur :D
-
---
-
Evrim için bilmem de, Yaratılış için "Entropi".
Edit : Dur bir de tanımını yapayım : Dışardan bir etki olmadığı sürece, evrende herşey kendini minimum enerji, maksimum düzensizliğe çekmek ister.
mfatihbodur tarafından 12/Mar/14 02:27 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.youtube.com/watch?v=3GqFB8wRmuI
aklıma direk bu geldi :D
-
http://www.baharkilic.org/page/Video-Galerisi.aspx
müthiş videolar var.
-
nonick bunu yazdı
Evrim/Yaradılış derken,
Evrim ve Yaradılışı mukayese eden mi?
Yoksa yalnızca Evrim ya da yalnızca Yaradılışla alakalı olan mı?
Yoksa her türlü gideri var mı?
Hacı yaratılışla evrim çelişmiyor onu bi belirteyim de ben
-
noname bunu yazdınonick bunu yazdı
Evrim/Yaradılış derken,
Belirtsene hocam lütfen
-
HolyReform bunu yazdınoname bunu yazdınonick bunu yazdı
Evrim/Yaradılış derken,
Belirtsene hocam lütfen
aslında fazla fazla çelişiyor da çelişmiyor. şöyle ki din adamları mecburen kaşrı çıkarlar ezelden beri. ancak önceki papa nasıl evrimi kabul etmek zorunda kaldıysa islam coğrafyası da gelecekte mecburen kabul edecektir. şimdiden birçok islamcı evrimci çıktı bile. mecbur çünkü ortada somut birşey var. kaç yüzyıl daha direnebilirsin ki?
bu adamlar kurandaki açıkları kullanarak evrime yol açar ancak kuranda nasıl açık olur veya böyle önemli bir meseleyi sonsuz bilgelikteki tanrı nasıl söylemeyi unutur açıklayamaz. konusu dahi açılmaz.
neyse daha çok var tamamen kabul etmelerine. henüz önceki mesajımda açıkladığım evrim ve evrim teorisinin farkını dahi bilmiyor çoğu.