folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Excel - İki Dosyayı Karşılaştırma

Excel - İki Dosyayı Karşılaştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Allak bullak oldu kafa :/

since 2005 // tbt
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Şimdi soru aslında matematikteki kümeler konusu ile ilgili.. kümelerin kesişimi...

şimdi iki tane dizimiz var.. bunlardan birincisi en az bir eleman içerir ikincisi en az sıfır ...

şimdi 1.dizi her hangi bir sayıda 2. dizi de herhangi bir sayıda  eleman içersin...

bunların kesişim kümesinin eleman sayısı en fazla küçük  kümenin eleman sayısı kadar olabilir.. 

yani senin ikinci dizi aynen birinci dizinin sonuda mevcut olabilir...

birinci küme küçükse birnci küme aynen ikinci kümenin başında mevcut olabilir...

öncelikle bir max eleman sayısı tanımlıycaz.. bu yukarıda anlatttığım şey

ikinci küme boş küme ise burdan komut sonuna atlatıcaz ( hiç bir işlem yapmıyca z yani  

başlangıçta bir iddiamız olacak diycez ki bu iki kümeden birsi diğerinin alt kümesidir (tüm elemanlar diğerinde mevcuttur

1.aqwertyvbnca

2.  vbnca        gibi ( burda nmax 5 olur)

sonra  bu iddamızın doğruluğunu sınatacağız doğruysa  asıl işlemi yaptıracaz

önermemiz yanlışsa nmax-1 elemanda sınaması yapacaaz 

herhangi bir nmax-i dğerinde eşleşme yakaldığımızda ise (i burda döngü indisi olsun)

kinci dizide nmax-i  den sonraki elemanları kesip 1.ye ekliycez ve sonuç diziyi oluşturacaz...

Şu soru aklına gelebilir.. niçin kafadan tüm elemanların kesiştiğini varsaydın..

eğer en küçük kesişim kümesinden başlasaydık yani 1 den

sonra 2 sonra 3 ... kesişme var mı diye sorgulamak zorunda kalacaktık tekrarlı elemnlar da varsa bu algoritmayı karmaşık ve yanlış çalışır bir duruma da getirecekti.. biz enyüksek kesişimden başlayınca tüm bunlardan kurtulmuş oluruz...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

VB kodu yazmadan olmayacak gibi...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Yazdığım C programı küçük dosyalarda işe yarıyor fakat içinde çok satır olan dosyalarda sorun çıkartıyor. Bu akşama kadar halletmem şart büyük sıkıntı olmaya başladı iyice benim için.

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

temel oalrak excelde sorunu belli bir aşamaya getirdim fakat tabloda döngü çalışmadığı için elle müdahale ya da makro yazmak gerekiyor 6000 data olunca sıkıntı tabi...

kullanıcı tanımlı bir function yazacam kısmetse... 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

umutla bekliyorum hocam :D

since 2005 // tbt
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

al bakalım

Function kaynastir(soldizi As String, sagdizi As String) As String

l1 = Len(soldizi)
    l2 = Len(sagdizi)

If l1 < l2 Then nmax = l1 Else nmax = l2
    nmax = n

For i = n To 0 Step -1 ' burda sondaki i sayıda karakterin ortak olduğunu iddia ediyoruz doğrysa döngüden çıkıp değeri dödürüyoruz
    If Right(l1, i) = Left(l2, i) Then kaynastir = soldizi + Right(sagdizi, (l2 - i))
    GoTo cik

Next i

cik:
    kaynastir = kaynastir

End Function

bu fonksiyon birinci diziye ikinci dizinin ortak olmayan kısmını ekliyor

hiç ortaklık yoksa doğal olarak iki diziyi birleştirmiş oluyor..  eğer bunu istemiyorsan yani ortaklık yoksa birleşme de yok diyosan bunu kontrol eden bir fonksiyon değişkeni ve birkaç satır kod da yazabilirsin..

bu fonksiyon öncelikle yazılı  olduğu kitapta çalışır diye biliyorum fakat mutlaka bilgisayara public edilebilir excel bilgim o kadar yok..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

ufak bir hata var arkadaşlar

nmax=n yazmışım

n=nmax olmalı 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

al bakalım

Function kaynastir(soldizi As String, sagdizi As String) As String

l1 = Len(soldizi)
    l2 = Len(sagdizi)

If l1 < l2 Then nmax = l1 Else nmax = l2
    nmax = n

For i = n To 0 Step -1 ' burda sondaki i sayıda karakterin ortak olduğunu iddia ediyoruz doğrysa döngüden çıkıp değeri dödürüyoruz
    If Right(l1, i) = Left(l2, i) Then kaynastir = soldizi + Right(sagdizi, (l2 - i))
    GoTo cik

Next i

cik:
    kaynastir = kaynastir

End Function

bu fonksiyon birinci diziye ikinci dizinin ortak olmayan kısmını ekliyor

hiç ortaklık yoksa doğal olarak iki diziyi birleştirmiş oluyor..  eğer bunu istemiyorsan yani ortaklık yoksa birleşme de yok diyosan bunu kontrol eden bir fonksiyon değişkeni ve birkaç satır kod da yazabilirsin..

bu fonksiyon öncelikle yazılı  olduğu kitapta çalışır diye biliyorum fakat mutlaka bilgisayara public edilebilir excel bilgim o kadar yok..

-----------------------------

Hocam staj yaptığım yerde exe uzantılı dosyaları indirmeye izin yok derleyici de yok burada. Akşam geçince hemen denicem çok teşekkür ediyorum

since 2005 // tbt
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

bunu zaten excelden yazıyorsun.. vb indirmen gerk yok :))

Toplam Hit: 7247 Toplam Mesaj: 34