folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Excel 2016 Ve Office [Crack-Beyin Fırtınası]

Excel 2016 Ve Office [Crack-Beyin Fırtınası]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Bu konuyu birilerinin işine yarar veya birileri bilgi paylaşmak ister diye açıyorum. 

1-Öncelikle eğer sadece işimi görsün dediğiniz bir programa ihtiyacınız varsa , Openoffice'i tavsiye ederim gayet iş görüyor.
    https://www.openoffice.org/tr/

-0-

2-İlla Excel kullanıcam diyorsanız. Bunun anladığım kadarıyla crack'i eskisi gibi olmadığı için (Niye olmuyorsa???) KMSpico isimli bir program kullanılıyormuş. Fakat bu programı nereden bulursanız bulun ya Virüslü oluyor , yada Temiz bile olsa HackTool uyarısı veriyor(bu normal)
    En temiz olanı aşağıda mevcut.
     http://forums.mydigitallife.net/threads/65739-KMSpico-Official-Thread

FAKAT! 
    *Ben bunu ilk indirdiğimde Microsoft Security Essentials - Hack Tool olarak uyarı verdi. Dedim doğaldır. Antivirüsü kapattım.
    *Ardından tekrar programı çalıştırmaya kalktığımda Avasttan 7 seneden beri hiç görmediğim bir uyarı gördüm.
    -Bilgisayarın çalışmasını bozacak bişeyler tarzında-

Daha sonra forumda bir arkadaş'ın konusunu okudum. Anladığım kadarıyla bu KMSpico , orijinal Windows'unuzuda Cracklemeye kalkıp işletim sistemini bozabiliyormuş.bu olayda tuz biber oldu, KMSpico olayından vazgeçtim.

-0-

3-Zaman doldu ve Office programları kullanılmaz oldu...

Eğer benim gibi eğitim amaçlı kullanıyorsanız yapacağınız tekşey sistem saatini programı kurduğunuz zamana alın. İşinizi görün ondan sonra OpenOfficeten devam....  Ve madem bu kadar basit bişeyle ben bu programı full olarak kullanabiliyorum niye KMSpico gibi şeylerle bilgisayarımı riske atıyorum.

Aklıma takılan bazı sorular ! 
    1-
    KMSpico dışında Crackleme yöntemi yok mudur ? (Sağa sola virüs bulaştırmadan)
    2-
    KMSpico'nun PC üzerinde tam olarak yapmış olduğu işlem nedir ? Geçmişteki Crack olaylarından farkı ne ? 
    3-Yalnızca Office programları için zaman bilgisini sabitleyemez miyiz ? Bu program zaman bilgisi çekmeye çalışırsa şunu gönder gibi arkaplanda çalışacak bi yazılım ? 
    4-Aklınıza pratik bir yöntem geliyor mu ? Siz ne önerirsiniz? (Örneğin bi *.bat yazıp kısayola iliştirsek Excel'i çalıştırmadan önce zamanı geri alsa , kapattığımızda başka bir *.bat'la zamanı düzeltsek falan gibi) 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Valla çok uzun hepsini okuyamadım da beyin fırtınasından yola çıkarak önereceğim şey şu : Bir ara bi mürid  üniv lerin uzantısından mail alma taktiği göstermişti ordan mail alınıp Office 365 ibedava kullanabilirsiniz. Ek olarak  office in sorgu attığı biyer vardır heralde mail hala aktifmi deilmi diye onu da regeditten falan bi şekilde değiştirdimi tertemiz kullanılır diye düşünüyorum ki şu anda ben office 365 i öğrenci mailimle beleş kullanıyorum.

2. bi fikrim de yine bi mürid cmd den 3 satır kod ile windoz lisanslama taktiği vermişti benim profilde sol altta var taktik onun gibi muhtemelen office için olanı da vardır kesin o şekil bişi bulunabilir.

Benim eyyorlamam bukadar. 

next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    william bunu yazdı

sanirim, trial bitince eski kayitlari silip sanki ilk defa yuklenmis gibi kullanmayi sagliyor. ama bunun icin her trial bitis doneminde yszilimi tekrar kullanmak gerek. 

KMSpico'nun ön eki olan KMSyi çözersek mantığınıda çözeriz belki diye düşünüyorum.

http://bidb.itu.edu.tr/seyir-defteri/blog/2013/09/06/kms-(key-management-service-anahtar-y%C3%B6netim-servisi)
    https://www.megaleecher.net/Microsoft_KMS_Activation_Keys

Cahilce yorumumu yapayım. Bu KMSpico , Windowsun bu sistemini manipüle edip kendi serverlarına bağlanılmasını sağlayarak etkinleştiriyor. Haliyle bu durum KMS sistemini kullanan diğer programlarıda etkiliyor. Çünkü lisanslanan pcnin bulunduğu havuz değişiyor.

italyan tarafından 16/Nis/19 21:25 tarihinde düzenlenmiştir

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Crack sisteminin değişme sebebi bu KMS mevzusu eskiden VLK (Virtual License Key - Birim Lisans Anahtarı) varmış. Ki benim bildiğim crack mantığı VLK üzerinden çalışıyordu.  Haliyle adamlarda uyumuyor çalışıyor sonuç 

"Birim etkinleştirme 2.0 (Volume Activation 2.0) ile bu sorun ortadan kaldırıldı. Birim etkinleştirme 2.0 uygulaması ile lisanslama yapılacak her bilgisayarın doğrudan veya dolaylı olarak tüneller aracılığıyla Microsoft ile bağlantı kurması gerekir. Bu yeni uygulamada MAK (Multiple Activation Key – Çoklu Etkinleştirme Anahtarı) ve KMS (Key Management Service – Anahtar Yönetim Servisi)olmak üzere iki çeşit lisanslama yöntemi vardır" 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

2. bi fikrim de yine bi mürid cmd den 3 satır kod ile windoz lisanslama taktiği vermişti benim profilde sol altta var taktik onun gibi muhtemelen office için olanı da vardır kesin o şekil bişi bulunabilir.

Benim eyyorlamam bukadar. 

Bir mürid paylaşmıştı [Alıntıdır] adını bilmiyorum da selam olsun kendisine :) CMD yi aç slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX enter slmgr /skms kms.digiboy.ir enter slmgr /ato enter. Succes...

Evet bence KMSpico'nunda yapmış olduğu işlem bu.
    İncelenmesi gereken nokta

slmgr komutu ve kms.digiboy.ir (server) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Şunuda ekleyeyim. https://it.cornell.edu/software-licensing/using-kms-manually-activate-software 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Öncelikle OpenOffice orjinal Excel'in rahatlığını, uyumluluğunu ve kullanım kolaylığını vermiyor. Özetle Excel'den başkası yalan. Ha alternatif ne derseniz WPS Office olabilir. (Bunları OpenOffice, WPS Office ve MS Office kullanan birisi olarak söylüyorum).
    Ama crackli kullanmamda sorun yoksa Excel'in üzerine tanımam. OpenOffice'de yaptığınız bir döküman wordde düzgün açılmıyor. Karışık da değil tablolar var sadece. vs vs. Bunun bir benzeri, DraftSight isimli cad çizim programının Autocad'e muadil olamaması.. Nasıl fotoşop yerine gimp kullanmıyorsak... Nasıl Acrobat DC yerine Nitro kullanmıyorsak gib gibi.

KMS'nin yaptığı (bildiğim kadarıyla) Windows yada Microsoft programlarının lisans kontrolü yaptığı serverı local'de emule ederek senin keyin lisanlı çalışır cevabı döndürmek. Bilgisayarın zamanlanmış görevlerine kendisini ekleyip (yanlış hatırlamıyorsam) 90 yada 180 günde bir tekrardan "senin lisansın geçerli koç" diyor bilgisayara.

Ben mydigitallife.com üzeinden indiriyorum, Orjinal windows lisasımı bozup bozmadığını test etmedim (laptopu orjinal lisanslı windows bölümünden başlatmıyorum) ancak orjinal sitesinden indirdiğim kmspico kullandığımda gözüm arkada kalmıyor. Ayrıca o sitedeki sürümde bir yamuk olsa, kullanan sayısı az değil, illaki ortaya çıkardı diye düşünüyorum.

NoktaliVirgul tarafından 16/Nis/19 21:43 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Öncelikle OpenOffice orjinal Excel'in rahatlığını, uyumluluğunu ve kullanım kolaylığını vermiyor. Özetle Excel'den başkası yalan. Ha alternatif ne derseniz WPS Office olabilir.

Ben mydigitallife.com üzeinden indiriyorum, Orjinal windows lisasımı bozup bozmadığını test etmedim (laptopu orjinal lisanslı windows bölümünden başlatmıyorum) ancak orjinal sitesinden indirdiğim kmspico kullandığımda gözüm arkada kalmıyor. Ayrıca o sitedeki sürümde bir yamuk olsa, kullanan sayısı az değil, illaki ortaya çıkardı diye düşünüyorum.

Hocam senin tecrübelerine güveniyorum. WPS Office için teşekkür ederim , incelicem. 2012den beri openoffice kullanıyorum. excel2016yı görünce çağ atladım resmen :) Bugüne kadar  ihtiyaç duymadığım için 2012de yüklediğim programla devam ettim.

Orijinal windowsta KMSpico ile Office Kırmaya çalışırken , orijinal windowsun bozulduğu birkaç yerde daha gözüme çarptı. O yüzden ileride arayıpta bu sayfaya ulaşan arkadaşlar dikkatli olsun.
    Koyuyla işaretlediğim kısım mantık hatası.Örn: https://www.youtube.com/watch?v=j3joCht3ivw

Niyetim KMSpico'yu kötülemek değildi ama bi araştırayım debug eden çıkmıştır mutlaka

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Öncelikle Openoffice öleli yıllar oluyor (sun microsystemsi oracle ın alması, bundan dolayı openoffice geliştiricilerinin büyük kısmının libreoffice i geliştirmesi, sonra oracle ın openoffice ı durdurması daha sonra apache openoffice olarak geri dönmesi vs.), güncel topluluk libreoffice adı altında yayınlıyor.

https://www.libreoffice.org/download/download/

Kms hakkında kendin birşeyler bulmuşsun zaten. Microsoftun şimdiki bok yemesi deployment toolkit ve c2r adı altındaki adam gibi çalışmayan sistem.

https://www.webber.zone/home/2018/3/22/what-is-click-to-run-c2r

Kmspico bu tür kms emulatörleri arasında işini en iyi yapan ve mydigitallife üzerinden hiçbir şekilde pcye birşey bulaştırmadan indirebileceğin bir araçtır. Kms emulatörü adı üstünde microsoftun kms serverlarını emule ederek her 180 günde bir microsofta vermen gereken selamı kendi üzerinden döndürüp ben aktive edilmiş haldeyim bilgisini veriyor.

Yani sen başka bir yöntemle key vs. girsen bile 180 gün sonra microsoft kontrole geldiğinde el ense yapıp "napıyon sen gardaş" diye lisanssız damgasını takar.

windows 10 sistemlerde kms emulatör yerine digital license yöntemi ile crackleme işlemini yapabilirsiniz.

Keyword: "Digital License (HWID) & KMS38™ Generation"

Onun dışında sadece office için kms emulatör yöntemini kullanmak istersen microsoft toolkit programını kullanabilirsin. Bu program da mydigitallife forumunda mevcut.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Şuraya da gözatabilirsin, online KMS server listesi dahil işe yarar bilgiler var:
    https://gist.github.com/CHEF-KOCH/29cac70239eed583ad1c96dcb6de364b

Twitter: @CanKirca
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

hocam excele en yakın olarak 6 aydır excel siz kalmış biri olarakdan libreoffice derim ben hem de geliştirilmeye daha müsait gibi 

open kullandım bi gün dayanabildim ancak sinir hastası olur insan o programda kısayol yok bişey yok çok banal win95 den kalma gibi.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
Toplam Hit: 3425 Toplam Mesaj: 15
excel crack kmspico microsoft office