Excel De 8000 Hucrenın Basına Ve Sonun Nasıl Karakter Eklerım ?
-
merhabalar gencler
2 farklı excel dosyam var phpmyadmine aktaracagım
herbırınde yaklasık bınerden 4000 hucre lık 2 dosyam var totalde 8000bın hucre
bunların hucreler basına . sonuna sonuna "
eklemem gerekıyor phpadmine atmak ıcın
formullere baktım ama beceremedım
bılen / bılgısı olan var mı ?
-
soluna bi hücre ekle, içine " yaz, o hücrenin sağ alt köşesine çift tıkla aşşağı kadar aynı şeyi yazsın.
sonra yandaki boş hücreye tıklayıp formul barına =A1+B1 gibi iki hücreyi toplayan formul yaz
yada iki hücreyi seç, notepada yapistir, tabları hiçbişeyle replace yap =)
-
ver dosyları yapayım :D
-
HolyOne bunu yazdı
soluna bi hücre ekle, içine " yaz, o hücrenin sağ alt köşesine çift tıkla aşşağı kadar aynı şeyi yazsın.
sonra yandaki boş hücreye tıklayıp formul barına =A1+B1 gibi iki hücreyi toplayan formul yaz
yada iki hücreyi seç, notepada yapistir, tabları hiçbişeyle replace yap =)
okudum ben de netten uygulamayadım gondersem koyarmısın hocam
bu phpmyadminden csv excel ıcın aldıgım db dosyası dırekt sutun kabul etmıyor basına sonuna farklı karakter ıstıyor basına . sonuna " koy dıyor
-
wert bunu yazdı
ver dosyları yapayım :D
skype verırmısın hocam ?
-
yolla birimize 5 dakikada yapalim
-
Yaptik sagolun
-
soyle de yapabilirdin
=a1&a2
araya bosluk eklemek istersen
=a1&" "&a2
-
underzero bunu yazdı
soyle de yapabilirdin
=a1&a2
=a1&" "&a2
formul ekleyemıyorum excelde eklemeyı bılıyorum ama anlayamadım bır sorun var fonksıyon kısmına yukarıda tıkladıgım zaman insert formulas penceresı acılıyordu hallettık ama arkadaslar sagolsun
yınede tesekkur edeırm
-
underzero bunu yazdı
soyle de yapabilirdin
=a1&a2
=a1&" "&a2
murat hocam bu çok işime yarayacak. Teşekkürler.
-
diyelim ki 8000 hücre alt alta ve A sütununda yer alıyor. B sütununun işlem kutusuna (adres çubuğu gibi birşey, üst tarafta yer alır) şunu yazıyoruz:
="."&A1&"""
bu formül B sütununda seçili olan satıra, önce nokta koyar, ardından A1 deki değeri koyar, son olarak da tırnak işareti koyar koyar. (bendeki 2010 sürümü sondaki ard arda 3 tırnakta bir hata veriyor ama OK dersen tırnağı koyuyor).
sonra da bu kutucuğu sağ alt köşesinden tutup alta doğru çekersen sırayla A1, A2, A3...A8000 e kadar tüm kutucukları, yeni formatta B sütununa kopyalarsın.
İşlem bitince B sütununu tamamen kopyala, C sütununa "değer (values)" olarak yapıştır ki formüllerle işimiz kalmasın.