Excel Hakkında Küçük Bir Yardım.
-
yaptım atıyorum şimdi
edit: boş kolona şunu yazıyorsun
+if(c6="tamamlandı","",b6)
yukarıdaki formülü aşağı doğru kaydırman gerek.
daha sonra numaraları yazmak istediğin kısma da
+textjoin(", ", true,j:j)
bu j:j kısmıda ilk formülü yazdırdığın yer olacak.
textjoin formülünüde 2d sanırım yada 2e yazacaksın
elimin altında olmayınca 5 defa editledim :D
Ekerci tarafından 20/Oca/21 13:01 tarihinde düzenlenmiştir -
iLLuMiNaTi bunu yazdıyNsr bunu yazdı
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Application.ScreenUpdating = False son = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row For i = 1 To son If Cells(i, "C") = "Tamamlandı" Then If i = son Then metin = metin & Cells(i, "B") Else metin = metin & Left(Cells(i, "B"), 2) & "," End If End If Next i Range("E2") = metin Application.ScreenUpdating = True End Subsayfaya kodu görüntüle diyip bunu yapıştırırsan otomatik yapar işlemi.
Emeğin için teşekkürler hocam.
Fakat hiçbir tepki vermiyor sayfa bu koda.
bende bir sıkıntı yok hocam çalişiyor
ilk yolladığım makroyla denediğinde çalişiyor mu ?
yNsr tarafından 20/Oca/21 13:35 tarihinde düzenlenmiştir -
yNsr bunu yazdıiLLuMiNaTi bunu yazdıyNsr bunu yazdı
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Application.ScreenUpdating = False son = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row For i = 1 To son If Cells(i, "C") = "Tamamlandı" Then If i = son Then metin = metin & Cells(i, "B") Else metin = metin & Left(Cells(i, "B"), 2) & "," End If End If Next i Range("E2") = metin Application.ScreenUpdating = True End Subsayfaya kodu görüntüle diyip bunu yapıştırırsan otomatik yapar işlemi.
Benim Excel İngilizce olduğu için Türkçe karakteri tanımadı. Tanımlandi yazınca tanıdı sonunda ki ı i farklı olayı. Bu şekilde çalışıyor yani teşekkür ederim.
Bir ricam daha olacak tamamlandı dışındakiler olacaktı bu formül tamamlandı ları sayıyor. İş yerinde olduğum için çok ulaşımım yok onada bir el atar mısın hocam?
-
iLLuMiNaTi bunu yazdıyNsr bunu yazdıiLLuMiNaTi bunu yazdıyNsr bunu yazdı
Benim Excel İngilizce olduğu için Türkçe karakteri tanımadı. Tanımlandi yazınca tanıdı sonunda ki ı i farklı olayı. Bu şekilde çalışıyor yani teşekkür ederim.
Bir ricam daha olacak tamamlandı dışındakiler olacaktı bu formül tamamlandı ları sayıyor. İş yerinde olduğum için çok ulaşımım yok onada bir el atar mısın hocam?
If Cells(i, "C") <> "Tamamlandı" Then
olarak değiştir.
-
yNsr bunu yazdıiLLuMiNaTi bunu yazdıyNsr bunu yazdıiLLuMiNaTi bunu yazdıyNsr bunu yazdı
If Cells(i, "C") <> "Tamamlandı" Then
olarak değiştir.
ama bunu yaparsan sütundaki boşlularıda alir. şu şekil daha iyi olur
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) Application.ScreenUpdating = False son = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row For i = 1 To son son1 = Cells(i, "C") If son1 = "Değerlendirme Aşamasında" Or son1 = "İmzalandı" Then If i = son Then metin = metin & Cells(i, "B") Else metin = metin & Left(Cells(i, "B"), 2) & "," End If End If Next i Range("E2") = metin Application.ScreenUpdating = True End Sub"C" sütununda tamamlandının dışında iki yazan şey varsa "Değerlendirme Aşamasında" ve "İmzalandı" diye onlari arayıp buluyor daha fazla kelime varsa şu satırı
If son1 = "Değerlendirme Aşamasında" Or son1 = "İmzalandı" Or son1 = "ekle ekle" Then
şeklinde ekleyerek çoğaltabilirsin.
yNsr tarafından 20/Oca/21 15:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Çok teşekkür ederim hocam istediğim gibi oldu şimdi.
Eğer seni çok uğraştırmayacaksa ve zamanını almayacaksa ayrıca imkanı varsa bir şey daha soracağım.
Şimdi bu e2 ye sayılar geliyor olması gerektiği gibi. Peki bu sayılara aynı zamanda anchor atayabilir miyiz? Yani sayıya tıkladığında ilgili satıra geçse yapılabilir mi?
iLLuMiNaTi tarafından 20/Oca/21 16:20 tarihinde düzenlenmiştir -
iLLuMiNaTi bunu yazdı
Çok teşekkür ederim hocam istediğim gibi oldu şimdi.
Eğer seni çok uğraştırmayacaksa ve zamanını almayacaksa ayrıca imkanı varsa bir şey daha soracağım.
Şimdi bu e2 ye sayılar geliyor olması gerektiği gibi. Peki bu sayılara aynı zamanda anchor atayabilir miyiz? Yani sayıya tıkladığında ilgili satıra geçse yapılabilir mi?
rica ederim,
yapmak istediğini tam anlamadim hücre sayfa olarak söylersen. "sayfa1 E2" e tıklayinca orada yazanlari "sayfa2 C4" e kopyalasın gibi bir şey mi istiyorsun ?
-
Hayır hani "tamamlandı" yazanlar dışında ki numaraları e2 hücresine aralarında virgül olacak şekilde yazdırmıştık ya Yan yana. İşte yan yana yazan sayılardan herhangi birine tıklayınca ilgili satıra kayacak sayfa. Mesela e2 hücresinde 4,37,83 yazıyor diyelim. E2 hücresinde ki 37 ye tıklayınca sayfa direk 37. İlgili satıra kaysın. (tüm işlemler tek ve aynı sayfada)
iLLuMiNaTi tarafından 20/Oca/21 16:37 tarihinde düzenlenmiştir -
iLLuMiNaTi bunu yazdı
Hayır hani "tamamlandı" yazanlar dışında ki numaraları e2 hücresine aralarında virgül olacak şekilde yazdırmıştık ya Yan yana. İşte yan yana yazan sayılardan herhangi birine tıklayınca ilgili satıra kayacak sayfa. Mesela e2 hücresinde 4,37,83 yazıyor diyelim. E2 hücresinde ki 37 ye tıklayınca sayfa direk 37. İlgili satıra kaysın. (tüm işlemler tek ve aynı sayfada)
benim bildiğim bir hücreye birden fazla köprü veremiyorsun o dediğini dolayli yoldan yapabiliriz.
-
yNsr bunu yazdıiLLuMiNaTi bunu yazdı
benim bildiğim bir hücreye birden fazla köprü veremiyorsun o dediğini dolayli yoldan yapabiliriz.
Anladım hocam. Teşekkür ederim emeklerin için.