Excel Hakkında Soru
-
hezarfen bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdı
yapıyorum birazdan editler koyarım
edit: performans puanına göre çizicek dimi?
edit 2 : http://yadi.sk/d/tZruG9Ur4OikW
al
hocam çok sağolasın, nasıl yapıldığını da açıklayabilir misin biraz ?
hocam excel 2013 kullanıyorum öncelikle, diğer versiyonlar için nasıl olur bilmiyorum da hemen hemen aynıdır heralde
öncelikle yapmak istediğin şeyin adı data bar. chart falan değil.
data bar hücrenin içinde varolan değere göre hücreyi biçimlendiriyo. başka bir hücredeki değere göre şekillendiremiyosun.
bende senin barı göstermek istediğin hücreleri birleştirdim, daha sonra her hücrenin içine istediğim datayı çektim
oda şöyle mesela "a1" de 8 yazıyo sen d1 e "=a1" yazarsan direkt a1 in içindekileri alırsın
sonra home tabından conditional formatting-> data bars-> more rules penceresini aç
"show bar content only" tikini işaretleki çektiğimiz veri görünmesin
minimum ve maksimumu kendi ayarlıyo istersen onu değiştir, senin olayında maksimum dropdown undan "number" i seçip 10 yazdım
altta renkler falan var işte bu kadar
saçma sapan anlatmış olabilirim
-
freudSusHaksizsin bunu yazdıhezarfen bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdı
yapıyorum birazdan editler koyarım
edit: performans puanına göre çizicek dimi?
edit 2 : http://yadi.sk/d/tZruG9Ur4OikW
al
hocam çok sağolasın, nasıl yapıldığını da açıklayabilir misin biraz ?
hocam excel 2013 kullanıyorum öncelikle, diğer versiyonlar için nasıl olur bilmiyorum da hemen hemen aynıdır heralde
öncelikle yapmak istediğin şeyin adı data bar. chart falan değil.
data bar hücrenin içinde varolan değere göre hücreyi biçimlendiriyo. başka bir hücredeki değere göre şekillendiremiyosun.
bende senin barı göstermek istediğin hücreleri birleştirdim, daha sonra her hücrenin içine istediğim datayı çektim
oda şöyle mesela "a1" de 8 yazıyo sen d1 e "=a1" yazarsan direkt a1 in içindekileri alırsın
sonra home tabından conditional formatting-> data bars-> more rules penceresini aç
"show bar content only" tikini işaretleki çektiğimiz veri görünmesin
minimum ve maksimumu kendi ayarlıyo istersen onu değiştir, senin olayında maksimum dropdown undan "number" i seçip 10 yazdım
altta renkler falan var işte bu kadar
saçma sapan anlatmış olabilirim
Hocam tam olarak istediğim buydu, çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Diğer ilgilenen arkadaşlara da teşekkürler.