Excel'de Grafik Cizdirme
-
Selam arkadaslar,
tez icin bazi grafikler eklemem lazim, karsilastirmali seyler icin hallettim ama simdi soyle bir sikintim var..
Elimde 2 seri veri var ve bunlari ayni grafikte kullanacagim ve bunlar tarih-saat biciminde (salise de dahil)
Ilk veri grubum bir eventin tetiklenme zamanini gosteriyor..
ikinci veri grubumda ise detection olayinin hangi zamanlarda oldugu gosteriliyor
Simdi yapmak istedigim soyle bir grafik..
Ilk veri grubu X exeninde olacak sekilde olmali (standart olarak Y ye ekleniyor) ve ikinci veri grubunu da o cizilen cizginin uzerinde ilgili zamanlarda isaretlemek istiyorum.
suan ilk verigrubunu ekledigimde soyle gorunuyor

Altta gordugunuz 1 den 136 ya kadar olan sey satir sayisi.. Ama benim istedigim sey sol taraftakini X eksenine yerlestirmek ve daha sonra da 2. veri grubunu o cizgi uzerinde isaretlemeler yapmak istiyorum

bu tarz bi sey olmali ama cizgi boyle egik degil de zaman cizgisi oldugu icin duz olmasi lazim..
Bilmem anlatabildim mi..
X ile Y yi degistireyim dedim ama pasif gorunuyor

fikri olan var mi ?
-
hala cozemedim, baya sey denedim olmuyor bir turlu
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Unix_time
-
cevap için sağol hocam ama sorun zaman formatlamada değil. X eksenine iki seriyi vermem ve bunları çakıştırmam lazım gibi geliyor. kafamda kuramadım algoritmasını
-
tarihleri unix timestamp'e çevireceksin ki elinde metin yerine float olsun (unix second + ms = float)
elinde 2 sütun varken, sütun sayısı 4'e çıkacak yani
grafik çizdirirken de verileri unix timestamp'ten, etikerleri tarihlerden alacan, olay bitti
-

-
@YekteranBaymedir, hocam olayin time stamp ile alakasi yok bana gore, ben verileri eksene dogru durust yerlestiremiyorum bile, yerlestirebilsem zaten istedigimi yapacagim.. o yuzden veri tipinin onemi yok, isterse 1 2 3 4 5 seklinde olsun veriler
@zeybekustasi , yok hocam bu da degil..
aslinda y ekseni onemli degil benim icin.. sadece x ekseni uzerinde calismam gerekiyor gibi gorunuyor..
1. dizi veriyi x eksende yazip, ustune 2. veridekileri isaretlemem lazim, sonucta 1. dizi veriler tum zamani kapliyor, 2. veri diziler ise 1. dizi verilerin olustugu sira olusuyor

resimde dikkat edilirse olayda Y ekseni yok.. Istedigim sey sadece 1. veri grubundaki zamani yataylamasina isaretlemek, 2. veri grubunu da o araliga gore ustunde belirtmek.. bu tarz bi sey yeterli olur
-
1- Boş bir yere ekle sekmesinden grafiklerden noktalı çizgili olanı seç
2- üzerine sağ tıkla veri seç de
3- veri setinin ismini gir, altına x ekseni yazan yere 1. Set verilerini gir, y yazan yere 1 yaz tamam de
4- tekrar sağ tıkla veri seç de, sol tarafta ekle de, yeni seriyi gir, bu sefer y serisi yerine 2 yaz.
-
darq bunu yazdı
1- Boş bir yere ekle sekmesinden grafiklerden noktalı çizgili olanı seç
2- üzerine sağ tıkla veri seç de
3- veri setinin ismini gir, altına x ekseni yazan yere 1. Set verilerini gir, y yazan yere 1 yaz tamam de
4- tekrar sağ tıkla veri seç de, sol tarafta ekle de, yeni seriyi gir, bu sefer y serisi yerine 2 yaz.
Hocam adam veri setini yukarda paylaşmış.
Ben denedim olmadı yapar msıın sana zahmet eğer böyleyse ?
-
İlla excel mi olması lazım?
Birde sana doğrudan bu mu lazım?

PcK0 tarafından 08/May/16 01:07 tarihinde düzenlenmiştir -
@darq , hocam denedim dediklerini de olmadi
@PcK0, excel sart degil hocam da basit bir grafik olmamasi icin sebep yok.. excel istememin sebebi istedigim zaman degerleri degistirebilmem.. Cunku elimde bir kac tane daha yapilmasi gereken grafik var benzer mantikta calisan..