EXE Dosyasını Belirli Saatlerde Çalıştırmak
-
görev zamanlayıcısında dakikada 1 çalış ifadesini seçtim. Sonraki çalışması süreside doğru gösteriyor. ama programı açmıyor. Görevi sağ tıklayıp çalıştır dediğim zaman açıyor.
http://i.hizliresim.com/PQAqyv.png
Görev dediğimde bi rar dosyasını açma sadece :)
-
baristbt bunu yazdı
ahaha naptınız yav :D uygulamalar processler thread ler filan. adam tut hocam ufak bi miktara saat başı programın exe'ye iki kez tıklasın.
yahu görev zamanlayıcısına daya gitsin :D
yine böyle bi konu vardı adam ftp'ye nasıl otomatik dosya atarım diyodu , webservis yazan vardı dropbox api ile çeken vardı :D bellekle sunucunun kapısına dayanan vardfsdgvamö
Konunun açıldığı yer C#.Net J#.NET vs vs ... Yani düşününce bu adam kodlayarak 2-3 saatte bir bir exe programını açıp , sonuç üretip , o sonuca göre programına şekil vermek istiyor olabilir... Haliyle Thread neden olmasın yaada window service. Makro yazmak da olabilir muhtemel şeyler :D niye bu kadar garip geldi ki ? Adam programlama konusu acmasa Thread falan demeyiz bizde Mouse clicker indir 2-3 saatte bir tıklat tamamdır deriz :D Ama konunu açıldığı yere bir dikkat etmek lazım sanırım :D
-
bat ile basitçe yedekleme yapıp bu bat dosyasını da windows görev zamanlayıcıyla istediğin zaman aralıklarıyla çalıştırabilirsin aslında ... işyerinde uyguluyorum hatta . arkadaşların yanlışlıkla silmekten zevk aldığı bazı dosyalar var ortak alanda ve bu dosyaları sürekli açık duran bi bilgisayara yedekletiyorum hafta içi sabah 8 den akşam 8 e kadar her 2 saatte bir yedekleme yapacak şekilde ayarladım . hatta yedeklemeyi yapınca da 10 dk boyunca komut ekranını açık bekletecek şekilde ayarladım ki bazen kontrol amaçlı bilgisayarın yanından geçerken bakıyorum program çalışmışmı diye :) .
bat ile yedeklemek derken , o günün tarihi ile adlandırılmış rar arşivi oluşturmaktan bahsediyorum ... hatta belli bi süreden daha eski olanları sildirebilirsin arşivin şişemesi için ...
radres tarafından 05/Eki/16 20:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Python ile bir araç yaptım, bence güzel oldu. :)
http://paste.ubuntu.com/23281083/
1) 'target_application.exe' yerine programın dosya ismi neyse onu yazıyorsun, mesela 'excel.exe'. Burada dikkat etmen gereken husus, bu kodların bulunduğu python dosyası ile programın exe'si aynı klasörde olmalı.
2) start ve end isimli iki tane değişkenimiz var. Burada istediğin saatleri yazıyorsun. HH:DD:SS cinsinden. H: Saat, D: Dakika ve S: Saniye. Kodda görüldüğü üzre saat tam 00:00:00'da program çalışacak ve 15 dakika sonra kapanacak.
3) Bu aracın daima açık kalması gerek ki işler yürütülsün. 1 hafta boyunca açık kalsın her gün belirlediğin aralıklarda programı açar ve kapatır.
-
baristbt bunu yazdı
ahaha naptınız yav :D uygulamalar processler thread ler filan. adam tut hocam ufak bi miktara saat başı programın exe'ye iki kez tıklasın.
yahu görev zamanlayıcısına daya gitsin :D
yine böyle bi konu vardı adam ftp'ye nasıl otomatik dosya atarım diyodu , webservis yazan vardı dropbox api ile çeken vardı :D bellekle sunucunun kapısına dayanan vardfsdgvamö
konu ilk açıldığında C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net kategorisindeydi. Sen çalışmasını istediğin zaman söyle gelip biz basarız mı diyecektik :)
saybirs tarafından 05/Eki/16 22:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Caliber bunu yazdı
1) 'target_application.exe' yerine programın dosya ismi neyse onu yazıyorsun, mesela 'excel.exe'. Burada dikkat etmen gereken husus, bu kodların bulunduğu python dosyası ile programın exe'si aynı klasörde olmalı.
2) start ve end isimli iki tane değişkenimiz var. Burada istediğin saatleri yazıyorsun. HH:DD:SS cinsinden. H: Saat, D: Dakika ve S: Saniye. Kodda görüldüğü üzre saat tam 00:00:00'da program çalışacak ve 15 dakika sonra kapanacak.
3) Bu aracın daima açık kalması gerek ki işler yürütülsün. 1 hafta boyunca açık kalsın her gün belirlediğin aralıklarda programı açar ve kapatır.
Hocam while sonsuz döngüye gidiyor sanırım. Bunun yerine 2 saatte bir yedek alacak şekilde (ister tek saatler veya istersenz de çift saatler olarak) ayarlama yapılabilir. Başlangıç saati olarak 02.00 verirsiniz ve her yedek alma işleminden sonra sleep değeri olarak 2 saatlik bir bekleme verirsiniz ve döngü tekrar kaldığı yerden devam edip tekrar yedek alıp 2 saatık beklemeye geçer
-
coder2 bunu yazdıCaliber bunu yazdı
Hocam while sonsuz döngüye gidiyor sanırım. Bunun yerine 2 saatte bir yedek alacak şekilde (ister tek saatler veya istersenz de çift saatler olarak) ayarlama yapılabilir. Başlangıç saati olarak 02.00 verirsiniz ve her yedek alma işleminden sonra sleep değeri olarak 2 saatlik bir bekleme verirsiniz ve döngü tekrar kaldığı yerden devam edip tekrar yedek alıp 2 saatık beklemeye geçer
Oooo aynen dediğin gibi ben konuyu yanlış anlamışım. Günde bir kere belirli bir aralıkta alacak şekilde ayarlamaya çalıştım. Dediğin gibi yapmayı deneyeyim.
Ayrıca merak ettiğim şunlar var:
1. Programın açık kalma süresi ne olacak?
2. Saat kaçtan itibaren kaça kadar alacak ve kaçtan sonra almayacak?Bu soruların cevabını da konuyu açan müridden bekliyorum. :)
Caliber tarafından 05/Eki/16 23:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Caliber bunu yazdıcoder2 bunu yazdıCaliber bunu yazdı
Oooo aynen dediğin gibi ben konuyu yanlış anlamışım. Günde bir kere belirli bir aralıkta alacak şekilde ayarlamaya çalıştım. Dediğin gibi yapmayı deneyeyim.
Ayrıca merak ettiğim şunlar var:
1. Programın açık kalma süresi ne olacak?
2. Saat kaçtan itibaren kaça kadar alacak ve kaçtan sonra almayacak?Bu soruların cevabını da konuyu açan müridden bekliyorum. :)
1- program data çekiyor görevini bitiriyor kendini kapatıyor. ortalama 3 sn.
2- İki dakikada bir çalışması lazımdı.
Bu arada evet konu açılma yeri gelen cevapları etkilemiş. Açıkcası ilk başta bat dosyasına kafam gittiğinden kodlama bölümü doğru gelmişti. :)
-
Belirlenen zaman aralığında eğer program çalıştırılsın istiyorsan:
http://paste.ubuntu.com/23281708/Geberene kadar programı 2 dakikada bir açsın istiyorsan:
http://paste.ubuntu.com/23281698/Not: Programın kendisini kapattığını söylediğin için o kodları çıkarttım.
Nasıl yapcan?
Caliber tarafından 06/Eki/16 00:26 tarihinde düzenlenmiştir
Python 3 yüklüyorsun, sonra bu kodlar ile ".py" uzantılı bir dosya oluşturuyorsun ve hedef .exe'nin bulunduğu klasörün içine atıp bu dosyayı çalıştırıyorsun. -
http://s9.dosya.tc/server/2f7w9x/pro.zip.html program 64 bitte derlendi umarım senin pc de 64 bittir..