Exe Editleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver
    enver's avatar
    Erkek

Vay anasını :)

Arkadaşlar 1.cisi ben zaten o makinenin taksidini geciktirdiğim için makine de böyle bir ekran geliyor. O ödemeyi zaten makineciye yapsam o gelip çözecek. Ama bu vadede ödeyemiyorum biraz uzatması lazım.

2. Programcı arkadaş direk beni soymaya gelmiş tarzı hiç hoşuma gitmedi. Yanımdan kalkıp başkasına arattırıyor. 5 bin vermezse açmam kendi bilir ipler bnm elimde falan diye. artık 100 lira dese vermem.

3. makinem zaten çalışır durumda bu ekran gelince kapatıp açıyorum ve bir süre bu şekilde devam ediyor. Yani toplamda bana yüzde 10luk bir üretim kaybı oluyor zaten de full çalışmıyorum. Ama netice de çözmem gerek bir problem.

Yorum yapan arkadaşlar a tavsiyemde şu. Gangster gibi mecbursun vermeye dememeli programcı arkadaşlar, esnaf gibi şu olurmu siz ne diyorsunuz falan demeli.

O mantıkla baktığında bir elektrkci de gelip nerde kontak var 5 dk içinde çözdügünde bana 5 milyar verin ben 10 yıllık tecrübemle çözdüm işlem kısa olabilir ama ben 10 yıldır elektirkçilik yapıyorum demeli.

Para kazanmak isteyen yetişmiş iyi programcı ise yapsın iyi bi prog allahına kadar kazansın kimsenin gözü yok...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek
    enver bunu yazdı

Vay anasını :)

Arkadaşlar 1.cisi ben zaten o makinenin taksidini geciktirdiğim için makine de böyle bir ekran geliyor. O ödemeyi zaten makineciye yapsam o gelip çözecek. Ama bu vadede ödeyemiyorum biraz uzatması lazım.

2. Programcı arkadaş direk beni soymaya gelmiş tarzı hiç hoşuma gitmedi. Yanımdan kalkıp başkasına arattırıyor. 5 bin vermezse açmam kendi bilir ipler bnm elimde falan diye. artık 100 lira dese vermem.

3. makinem zaten çalışır durumda bu ekran gelince kapatıp açıyorum ve bir süre bu şekilde devam ediyor. Yani toplamda bana yüzde 10luk bir üretim kaybı oluyor zaten de full çalışmıyorum. Ama netice de çözmem gerek bir problem.

Yorum yapan arkadaşlar a tavsiyemde şu. Gangster gibi mecbursun vermeye dememeli programcı arkadaşlar, esnaf gibi şu olurmu siz ne diyorsunuz falan demeli.

O mantıkla baktığında bir elektrkci de gelip nerde kontak var 5 dk içinde çözdügünde bana 5 milyar verin ben 10 yıllık tecrübemle çözdüm işlem kısa olabilir ama ben 10 yıldır elektirkçilik yapıyorum demeli.

Para kazanmak isteyen yetişmiş iyi programcı ise yapsın iyi bi prog allahına kadar kazansın kimsenin gözü yok...

sonuna kadar katılıyorum. 

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Olaya bak herkes gelmiş yazılımcıyı savunmuş :) Peki madem o kadar hassas düşünüyorsunuz. Adamın birinin yıllarını verip yazdığı bir yazılımı kırıp, bunun üzerinden para kazanmak ne derece doğru?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Olaya bak herkes gelmiş yazılımcıyı savunmuş :) Peki madem o kadar hassas düşünüyorsunuz. Adamın birinin yıllarını verip yazdığı bir yazılımı kırıp, bunun üzerinden para kazanmak ne derece doğru?

guzel kapak oldu

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Demek ki çok da iyi yazamamış? Hele ki anlatılana göre lisans kontrolü sadece bi jmp ile atlatılabiliyorsa... :D

+ Madem ki işi iyice etiğe vuruyoruz: mühendislik etiğinde var mıdır müşteriyi sana muhtaç hale getirmek? Mühendislik etiğine göre kaliteli birşey üretip satarsın. Bu yıllık lisans olayı bir pazarlama modelidir ve mühendislik etiğine aykırıdır. Hani şöyle düşün, bir network kuruyorsun ve bu networkün bir yıl sonra müşterinin ihtiyacını karşılamayacağını biliyorsun ama tekrardan para almak için daha gelişmiş bir şekilde düzenlemiyorsun.

***Etiğe aykırıdır ama yapılmaması durumunda aç kalınır, açıkta kalınır :D

wasd tarafından 20/Oca/16 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı
    NmC bunu yazdı

Demek ki çok da iyi yazamamış? Hele ki anlatılana göre lisans kontrolü sadece bi jmp ile atlatılabiliyorsa... :D

+ Madem ki işi iyice etiğe vuruyoruz: mühendislik etiğinde var mıdır müşteriyi sana muhtaç hale getirmek? Mühendislik etiğine göre kaliteli birşey üretip satarsın. Bu yıllık lisans olayı bir pazarlama modelidir ve mühendislik etiğine aykırıdır. Hani şöyle düşün, bir network kuruyorsun ve bu networkün bir yıl sonra müşterinin ihtiyacını karşılamayacağını biliyorsun ama tekrardan para almak için daha gelişmiş bir şekilde düzenlemiyorsun.

Hacım her yerde var bu :) Yazılımı kiraliyorsun satmıyorsun. Sonuçta sana ait bir mülk var ve kiralıyorsun,fiyat politikan da ona göre oluyor zaten.. Etiğe aykırı bir durum yok yani :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı
    NmC bunu yazdı

hoca dandik bir yazilima gelene kadar en basitinden herkesin kullandigi windows isletim sistemi bile kullaniciya kiralanir. microsoft istedigi an lisansi iptal etme hakkina sahip.

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Ya satış politikası olarak kesinlikle geçerli, ama mühendislik etiği olarak bakarsan, eğer ben lisans parasını ödemediğimde program 1 ay sonra kapanacak ise bunun 1 ay sonra kendi kendine yanan bilgisayardan ne farkı var? Yani bana sen 5 yıl çalışabilecek bilgisayarı 1 ay sonra yanacak şekilde ayarkayıp, "bu 1 ay sonra bozulur, eğer bi bukadar daha para verirsen aynısından bitane daha alırsın" diyip satarsan bu aynı şey olmaz mı? Sonuçta nasıl ki sen müdahale etmedikçe 5 yıl çalışacak donanım 1 ay sonunda bozulmuyorsa, sen kapan demedikçe de o uygulama çalışır, yani sen müşteriden daha fazla para koparabilmek için o programın kullanım dışı olmasını sağlıyorsun ve bu mühendislik etiğine aykırı.

ama olay hak hukuktan, etikten, günahtan bilmemneyden öte bilgisayar ile ilgili bir alanda çalışıyorsan formatçı çocuktan fazlası olamayışındır. Bu konuda çoğu insanın isyanı mevcutken böyle bir olayı tahribatta görmek hoş olmadı. Bütün mevzu bundan ibaret.

Varsa yapacak olan yapsın yahut şu paraya yaparım desin, konuyu iyice saptırmayalım :)

:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

madem ticaret yapıyorsunuz, bu işten ekmek yiyorsunuz, verin parasını alın programı.

yediğiniz lokmaya haram bulaştırmayın.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver
    enver's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

madem ticaret yapıyorsunuz, bu işten ekmek yiyorsunuz, verin parasını alın programı.

yediğiniz lokmaya haram bulaştırmayın.

Arkadaşım ya ben anlatamadım yada sen anlamamışsın.

Bu bir program lisansı değil. Ben bir avrupa ülkesinin kredisi ile 4 sene vadeli bir makina aldım. 3 senedir de 6 ayda bir ödememi düzenli olarak yapıyorum. Ama şuan çok sıkıştım ve 1 yıl ki ödememi o tarihlerde yapamadım. Biraz daha uzun bir vadede yapacağım.

Niyetim ödememek olsa zaten 3 senedir ödemezdim.

Bu arada adamlar makineye bir koruma koymuşlar atıyorum 6 ayda bir makineye böyle bir ekran geliyor. Ve ben ödemeyi yapınca gelip flash la bi dosya atıp kaldırıyorlardı. Ama şuan ödeme geciktigi için bunu yapmıyorlar. Bende bu makineyi çalıştırmadan zaten borcumu ödeyemem.

Bir şekilde şuan günde 2 saat kaybederek çalışabiliyorum ama üretim kaybı oluyor. Buda hem bana zarar hem ekonomiye zarar. Benim yapmak istediğim şey bu süre içerisinde verimli çalışmak.

Yani kimsenin lisan parasını vermediğim falan yok. Haram falan demişsin o söylediğinde bu olay için tam bir saçmalık. Ben zaten ödemesini yapıyorum

Toplam Hit: 11594 Toplam Mesaj: 42
exe edit prog edit