Ey Özünün Sırlarına Akıl Ermeyen. Ömer Hayyam
-
eLLeriniz Dert Görmeye İnş (:
-
neyzen tevfikin müslüman versiyonu :D
-
ömer hayyam içine şeytan girmiş büyük evliya :) ömer hayyam okuyan anlar ki dünya aynı dünya insan aynı insan akan sadece zaman.
-
ömer hayyamı büyük bir alim bilirdim ben yahu. böyle laflar etmez benim bildiğim. emin misiniz bu şiiri onun yazdığına?
bir de bu adam pascal üçgenini bulan ama etrafa yaydırtmayan değil mi?
-
hayyam . bugünkü iran sınırlarında yaşamış mat.astronomi felsefe ile uğraşmış yazdıklarından dolayı.selçuklu zamanlarında.
değişik bi yaşamı varmış ilginç rubaileri özellikle
-
bizim tarih hocamız SEMERKANT kitabını önermişti AMIN MOULOOF un
başlarda sırf sözlü notu için okusamda kitap hoşuma gitti bu ömer hayyamın hayat hikayesini anlatıyo herkeze tavsiye ederim.
kitapta okuduğuma göre matematikte bilinmeyen e ilk ömer hayyam x demiş
-
Hasan sabbah'ın kankası enfes şahsiyet. Kendisi tanrıya inanır ama cennete inanmazdı cennetinde cehenneminde dünya'da yaşancağını düşünürdü. Birçok insana göre düşünceleri ters düşsede adamın düşüncelerinin çoğunun arkasındayım özellile şarap konusunda
-
usta bir matematikçidir.Ayrıca şarap tutkunudur. Maalesef kader konusunu anlayamamıştır. Yaptığı herşeyin kendi iradesi tarafından yapıldığına inanıyor, o yüzden yaptıklarından sorumlu olmayacağını düşünüyor. Yani Allah benim kaderimi yazmış,onun istediğini yapıyorum diye bir düşünce içerisindeydi.Ama maalesef yanlıyor. Şu şiiri özetliyor onu
Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem? -
bu adamın daha önce bir kaç şiirini okumuştum bir türlü ısınamadım yahu
-
Sago'nun Köle gibi şarkısında da dediği üzere "Hayyam'ın Rubaisinde Şarabı Kan Yarattı,Derde daldı"
Hayyam'ın Rubailerinde bahsettiği ve en çok üzerinde durduğu bir içki olarak algılayanlara ne denilebilir ki,Adam Aşk Şarabını tatmış