F-16"Larla İlgili Ufak Bir Soru
-
ucundan ateş eden ilk F16 ı sen icad edeblrsn:)a.q 22 yıllık profesyonellk yaşamımda ilk defa böyle bi soruyla karşılaşıyorum:))haha
-
hoca bak o gösterdiğin yer anten sol taraftaki o siyah alet radar onun üstünde hemen iki taraflı bulunan delik gibi şeyler mermi sıktığı yer kanatlardaki dıştan içe görmüş olduğun o üç boru vari aletler füze en dipteki de radar gibi bişiydi de tam olarak hatırlamıyorum pilot kabininin arkasındaki o açıklıkta motorun hava alması için genel olarak f16 nın anatomisi böle...
-
Ya sallamayın arkadaşlar.Yok rüzgar kesiyor.Yok aerodinamik.O aletin adı "pitot tube"tur ve hız ölçer....
-
"AC-51 pitot tube " diye aratırsanız çıkabilir....
-
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------"AC-51 pitot tube " diye aratırsanız çıkabilir....
-----------------------------o aerodinamik için pilot tube u oraya yerleştireceklerini sanmıyorum çünkü o sivri burunun arkasında radar bulunur
hayalet uçaklara bak mesela pilot tüpü yandaki çıkıntılardadır
yani ben öyle biliyom
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------"AC-51 pitot tube " diye aratırsanız çıkabilir....
-----------------------------o aerodinamik için pilot tube u oraya yerleştireceklerini sanmıyorum çünkü o sivri burunun arkasında radar bulunur
hayalet uçaklara bak mesela pilot tüpü yandaki çıkıntılardadır
yani ben öyle biliyom
-----------------------------Arkadaşım askeriyenin içinde 10 sene kaldım.Ve uçaklara bakımdayken çok bindim.Herşeyide sordum.O hız ölçümü için.Pilot tübü değil.Direkt PITOT TUBe diye geçiyor...
-

Radar dediğiniz dalga bu.Pitot Tube ile alakası bile yok.O hız ölçüyor
-
Bir sinek uçağı düşürebilir mi?
Çoğunuz hayır diyeceksiniz.Kiminiz bu soruyu sorduğuna göre kesin düşürür diyeceksiniz.Şimdi bu PITOT TUBE'un ucunda kurşun kalem arkası kadar delik vardır.Oradan herhangi bir şey içeri girse pilot hız ölçümünü yapamaz.İniş için gerekli olan hızı yakalamayınca düşme gibi riski var.
Bu pitot tube ses dalgası zarar vermesin diye konur diyen arkadaşımız.Uçak sesten hızlıysa ses arkadan gelir.Önden gelme gibi bir sorunu olmaz.Uydurmayın allah aşkına...
-
AmoR bunu yazdı:
Eski modellerinde ordan ateş ediyodu F-16 lar 2000 modellerinde falan. Pilotun onunde duman bulutu oluşturup görüş açısını engelliyo diye kaldırdılar arkadaki kuyruğa taktılar şimdi arkadan ateş ediyor.
Ebe amor kardeşim.Elimizdeki en eski F16 1986 model.O bile oradan ateş etmiyor.Pitot Tube'ten ateşmi edilir ya.Saçmalamayın.Radar o dalganın arkasında ve bağımsız.Bir atasözü vardır bildin mi : Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.....
-
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------AmoR bunu yazdı:
Eski modellerinde ordan ateş ediyodu F-16 lar 2000 modellerinde falan. Pilotun onunde duman bulutu oluşturup görüş açısını engelliyo diye kaldırdılar arkadaki kuyruğa taktılar şimdi arkadan ateş ediyor.
Ebe amor kardeşim.Elimizdeki en eski F16 1986 model.O bile oradan ateş etmiyor.Pitot Tube'ten ateşmi edilir ya.Saçmalamayın.Radar o dalganın arkasında ve bağımsız.Bir atasözü vardır bildin mi : Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.....
-----------------------------Adam iddaya girmiş '' Olum önden ateş ediyo çatır çatır sen bilmiyonmu'' diye.
Böyle bi iddaya girilir mi :l
İlla kıçına eklememiz lazım '' T*şak muhabbetidir, ciddiye almayın'' diye.