folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Facebook Email Ögrenme İhtimali

Facebook Email Ögrenme İhtimali

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kaynagı Söyeleyen kişi sadece boyle yapıldını bılıyor sistemi bılmıyor amac sistemı ogrenmek zaten :)

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam o dediğin mail değil.Kesinlikle face e girdiğin maili arkadaşın diile öğrenemezler.

Ancak şu var : Ben facebook a mail adresimi yazarak girmiyorum.Nick yazarak giriyorum. O nick i öğrenebilirler.

Şöyle ki;

www.facebook.com/tbt.opusdei   ( Şuan benimkini görüntüleyemezsin.Gizlilik ayarlarımı değiştirdim.Arkadaşlarımın arkadaşları görebilirler. )

Bunu browser ına yazdığında direk olarak benim profilimi görüntülemiş oluyorsun. Ve ayrıca ben facebook a giriş yapacağımda istersem mailimi ve şirfemi yazarak giriş yaparım istersemde sadece tbt.opusdei yazarak giriş yaparım.Her 2 si de kullanılabilir olduğundan mailimi öğrenmelerine gerek yoktur.

Ayrıca google crome dan giriş yapıldığında birşey farkettim.Kullanıcı adımı yazarak giriş yaptım.Çıktıktan sonra tekrar giriş yapmak istedim.Kullanıcı adımı hatırladığından dolayı direkt olarak yazmayayım dedim.Kullanıcı adı kısmını çift tıkladığımda gördüm ki hem mail adresim hemde kullanıcı adım kaydedilmiş çerezler arasına.. Onlarda bunu farketmiş olabilir.

Ancak yinede söylüyorum.Kullanı adresi yada mailimi öğrenmek hacklemek için yeterli değildir.Ne yapacaklar ? Nasıl yapacaklar ?

En bilinen yolu FAKE dir. Fake mail yollayarak sahte bir adrese bilgilerini girmelerini sağlamaktır.

Yada diğer bir yol da şu: İnternet cafe gibi bir yerde birisi giriş yaptıktan sonra açık unutursa, veya çıkış yapmadan browser ı kapattıysa hesabına ulaşma ihtimalin var.

Bunların dışında facebook ta henüz açık bulunamadı.Ama bulunamaz diye birşey de yok.

Ancak unutmayın ki facebook her geçen gün güvenlik eklentilerini çoğaltıyor ve güncelliyor..

-Hacklenmemek için size bir yöntem daha vereyim:

Facebook ta hesap ayarlarından Hesap Güvenliği kısmını aktif hale getirin.Bundan sonra facebook a her giriş yaptığınızda size bilgisayar ismini soracak.Herhangibir isim girin. Örnek: Kendi bilgisayarınız için Ahmet, internet cafeden giriş yaparsanız cafenin ismini yazın.Arkadaşınızın bilgisayarı için de onun ismiyi yazın.vs..

Bu ne işe yarar ? -

-Her giriş yaptığınızda size bir mail gelir.

"Ahmet isimli bir cihaz ile 85.111.111.23 ip numarasından 34 istanbul dan giriş yaptınız.Bu eğer siz iseniz maili kapatınız.Eğer siz değilseniz lütfen aşağıdaki linke tıklayarak kendinizi güvene alınız."

Böylece sizden habersiz birisi şifrenizi öğrenmiş te giriş yapmışsa haberdar oluyorsunuz.Ayrıca hacklenmiş olsada mail kutunuza gelmiş olan en son maile "bu ben değilim" yazan kısımdaki linke tıklayarak hesabınızı geri alabilmeniz ve şifrenizi değiştirmeniz mümkün !

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Senın anlattın olayların hepsını bılıyorum :) facebook'da acik yoktur belki ama uygulamalarda olma ihtimali vardir onlar uzerınden olabilir.

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

h2run bunu yazdı:
    -----------------------------

Senın anlattın olayların hepsını bılıyorum :) facebook'da acik yoktur belki ama uygulamalarda olma ihtimali vardir onlar uzerınden olabilir.

Bak çözümü aslında kendin söyledin. Applicationlar üzerinden 2011 ocak tarihi itibariyle facebook bünyesine sızılamaz(ilerleyen zamanlarda olamaz demiyorum) fakat uygun app lar ile adamın mail adresi ve diğer bilgileri öğrenilebilir. kurban apps la karşılaşınca  Klasik  "Bu uygulama şu Bilgilerine erişecek izin ver"  ekranını onayladığında.Apps in sahibi istediği zaman o kişiye mail atabilir. Gizlenmiş mailleri öğrenende zaten bu yolla öğreniyordur.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

iş yine sosyal mühendislikte ...

Hayırlısı...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Applicationlar üzerinden 2011 ocak tarihi itibariyle facebook bünyesine sızılamaz yazmişsin neden ?? sosyal muhendislik ama hayat standartların yükselıyor :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

h2run bunu yazdı:

Applicationlar üzerinden 2011 ocak tarihi itibariyle facebook bünyesine sızılamaz yazmişsin neden ?? sosyal muhendislik ama hayat standartların yükselıyor :)

applicationlarda eskiden var olan açıklar kapatıldı. şuan olsaydı zaten ben bulurdumda ondan :')

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

uygulamalardaki açıklar bitmez ya :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Erkek

hacı facebook.com/xxxxx mesela adamın profiline girdin bu adresi görüyorsun . Eğer adamın @facebook uzantılı mailini merak ediyosan facebook.com/'dan sonraki kısmı alacaksın mesela xxxxx@facebook.com . Bu kadar anlatabildim kusura bakma :D

www.fenomenevi.com | Sosyal medyanın her mecrasında 6 yıldır kesintisiz olarak müşterilerimize destek vermekteyiz. Amacımız müşteri deneyimini en üstte tutmak ve hizmetlerimize 24 saat devam edebilmek. Fenomenevi.com adresinden 7/24 kesintisiz olarak sipariş verebilirsiniz...
Toplam Hit: 4690 Toplam Mesaj: 20