folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Facebook Neden Tehlikeli?

Facebook Neden Tehlikeli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

bilinçli ve sınırlarını göz önünde bulundurma becerisinde olan insanlar için, gayet güzel bir sosyal paylaşım sitesi.

mesela kız size tekmyi vurmuştur gidip bşkasıyla evlenmiştir yıllar sonra bakarrsınız galerisine nerde tatil yapyor, arabası ne model nasıl giyiniyo eğer siz ondan daha iyiyseniz egonuzu tatmin edersiniz. içiniz rahatlar veya daha kötü olursunuz.

ama bazı kişiler oraya koydukları resim ve bilgilerin özell olup olmadığını düşünmeden rastgele koyuyor.

bizlerin çoğunun kişisel blogları veya siteleri vardır, ama onları tüm insanlar yapamıyor, blog site yapamıyor, anlamıyorlar ama işte facebook bu noktada herkeze ufak birer blog imkanı sunduğundan insanımız böyle bişeyi yeni gördüğünden dalıyor işte bütün insanları listesine alıyor, hava atma malzemesi olarak kullanıyor.

///______________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

facebook tehlikeli falan değil..

Konumu silenlere inat kürdüm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

Swool bunu yazdı:

Msn ile facebook'u aynı kavramda değerlendiremessin, diğer saydıkların özel fantazi siteleri olduğu için yorumlamak bile gereksiz. MSN, günümüz teknolojisinde birçok kurum ve idari birimler için bir ihtiyaç halini dönüştü, facebook sosyal ağ sitesi olduğu için farklı bir çizgide ileriliyor, güvenlik açısından ikiside riskli. Riskli olan kısım, facebook'un ya da msn'in kendi açığı değil.  insanların sosyal mühendislik vb. saldırılarda kolayca oltaya gelmesi, yani insan faktörüdür.

Yazı yazmadan önce kalem tutmasını öğrenmeliyiz.

Herhangi birisinin, herhangi bir konu hakkında yazı ya da şiir yazması  şizofrenk bir etkiyse, diğer bir kişinin bu yazı ve şiirleri şizofrenik bir etki olarak görmesi narsist bir yaklaşımdır.

Msnin varoluş amacı tıpkı facebook ve türevleri gibi gayri ciddidir.Bu gün şirketlerin kurumların kullanma amacı ise sadece aşırı şekilde popularite de olmuş olması ve buna paralel daha çok kişinin idrak edip öğrenmiş olmasından gelmektedir.Yoksa aynı işi yapan Outlook Express vardır.

Gelelim konunun ikinci kısmına.Bu tip siteler bir eğlence kaynağıdır.En bilineni insanlara küçük çaplı şöhret  yaşatmasıdır.Bu da bir nevi fuhuş,kumar,taverne,gazino,bar disco ortamı gibi eğlence sektörünün dolaylı üstü kapalı bir parçasıdır.Nasıl ki eğlence sekötürüne karşı değilseniz,bu tip kurumlara da karşı olamazsınız.Kişi nasıl ki uçurumdan atlarsa ölüceğini biliyorsa bu tip kurumların eğlence ve gayri ciddi olduğunu zaten idrak etmesi gerek.Ona göre davranıp ona göre kendisini tartmalı ölçüp biçmeli.Sosyal mühendislikten dolayı bir tehlike yaşayan insanı nasıl koruyabilirsiniz ki ? Sanki bu işin belli kıstasları var.Bu bir dolandırıcılık ve ucu açık yelpazesi geniş bir olaydır.Bunu yemek ile yememek kişinin zekası ile paraleldir.Dolandırıcı ve sahtekar her ortamda insanların karşısına çıkmıyor mu ki facebook ve türevleri,dediğin gibi bu tür insanlara ortam yarattığı için sırt dönülmesi gereken bir yer olmalı ?

Narsizm ile uzaktan yakından alakası yok.Eğri oturun doğru düşünün.Söyle uzaktan olaya bir bakın.İnsaları uyarın,halkı aydınlatın dünyanın kaderi sizin elnizde diyerek bir yerden görev mi veriyorlar ? Üç beş kişi çıkıp kendi sorumluluğunda olmadığı halde bunu kendine misyon edinmiyor mu ? Ediniyor oturup yazmıyormu uğraşmıyormu ? Bunu yapan adama en naif ve düzgün eleştirde "şizofrenik" olur zaten.Basit kavramlar için muhaliflik de ilgi çekmek içindir.Sanki karşı olduğunuz kurum,bir ülkenin gençliğini zehirleyip çürütüyor.Hadi çıkın,uyuşturucuya vb ciddi konulara böyle ateşli muhalif olun.O zaman çıkıp kimse bir şey diycekmi bakalım.

MSN ve facebook'un kuruluş amacı aynı değil. MSN'i gayri ciddi hale getiren bizleriz. Facebook'un kuruluş amacı ''kız tavlama sanatı''nda teknolojik bir atılımdı.(Ben Mezrich) MSN ve facebook sözcükleri, Microsoft ve Zuckerberg isimlerini yan yana getiriyorsa, aradaki gayri resmi tutumu ayırt edebiliriz.

Eğlence kurumları ve facebook örneğini verirken, somut ve soyut iki olguyu karşılaştırıyorsun, sanal ve gerçek hayattaki tehlikeler önemli riskler doğursada, her ikisi de farklı tehlikelerdir. Eğlence kurumlarında güvenlğe yönelik bazı durumlar, sanal dünya için geçerli değil. Zeka yaşı düşük bir arkadaşınızı yanınızda gezdirirken o'nu bazı tehlikelerden uzak tutabilirsiniz fakat internet konusunda  yeterli bilgi sahibi olmayan birisini kolundan tutma şansınız yoktur. Facebook ve eğlence merkezleri örneklerini verdkten sonra aynı şeyi kendinde açıklamışsın. Birilerinin insanları uyarması bu yüzden şizofrenlik olarak görülmemeli. Olayı abartıp şiir ve şarkı olayına girenler ise işin mizahsal ve eğlence kısmıyla ilgileniyor.

Bir akadaşımın beni internet güvenliğim hakkında uyarması şizofrenlik değildir. Kişi bunu bir görev olarak değil, beni düşündüğü için seçmiştir. Kimse sosyal ağ sitelerine karşı değil, takıldığın kısım uyuşturucuysa, bu işin ticaretini bu siteler üzerinden yapanlar da var. Sosyal ağ sitelerinin tartışıldığı bir konuda uyuşturucu örneğini vermen, aile planlamasının tartışıldığı bir konuda sanayinin ülkemiz açısından önemini yorumlamak gibi birşey.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Antifacebook görüşlerine katılmamak elde değil..

Evet facebook sosyal paylaşım sitesi ancak biz insanlar bunu bu şekilde kullanmayı bilmediğimiz için facebook sonuna kadar zararlı bir yazılımdır!

N2 hajım iyi hoş demişsin listende düzgün arkadaşlar vs demişsin de sen ömrün boyunca real hayatta kaç kişinin düzgün olduğuna kanaat getirdinde listendekilerin düzgün olduğunu düşünüyorsun? Ve listendeki her kişi senin başından geçmiş ufak bir sorun yada güzellikten haberdar olma hakkına sahip mi sence?

Neyse yanlış anlama N2 ben de muzdaripim facebook konusunda. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen biri değilim 15 yıldır bu sektör de çalışıyorum. Ve insan psikolojisi ve net ortamı hakkında derin araştırmalarım mevcut ve ara sonuçlar hep aynı "hangi kültürel veya maddesel seviyede olursak olalım sanal ortamı nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz..

Ayrıca msn popüleritesi yüzünden bazı firmalarda kullanılıyor ki bu durum tamamen profesyonellikten uzak yoz bir durumdur. Arkadaşım madem böyle bir ihtiyacın var outlook communicator var. tamamen profesyonel ve ihtiyaca net bir şekilde cevap veriyor. İşte insanlar ne araştırıyor ne de düşünüyor sadece vurdum duymaz kolaycı bir şekilde sonuca ulaşma peşinde yazık hem de çok yazık...

İşin bir de sosyal mühendislik kısmı var ki hiç sormayın 10 yıl sonra bu durum böyle devam ediyor olursa 5 yaşında çocuk sizin kredi kartı şifrelerinizden ayakkabı numaranıza öğrenebilecek..

Saygılarımla...

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Swool bunu yazdı:

MSN ve facebook'un kuruluş amacı aynı değil. MSN'i gayri ciddi hale getiren bizleriz. Facebook'un kuruluş amacı ''kız tavlama sanatı''nda teknolojik bir atılımdı.(Ben Mezrich) MSN ve facebook sözcükleri, Microsoft ve Zuckerberg isimlerini yan yana getiriyorsa, aradaki gayri resmi tutumu ayırt edebiliriz.

Eğlence kurumları ve facebook örneğini verirken, somut ve soyut iki olguyu karşılaştırıyorsun, sanal ve gerçek hayattaki tehlikeler önemli riskler doğursada, her ikisi de farklı tehlikelerdir. Eğlence kurumlarında güvenlğe yönelik bazı durumlar, sanal dünya için geçerli değil. Zeka yaşı düşük bir arkadaşınızı yanınızda gezdirirken o'nu bazı tehlikelerden uzak tutabilirsiniz fakat internet konusunda  yeterli bilgi sahibi olmayan birisini kolundan tutma şansınız yoktur. Facebook ve eğlence merkezleri örneklerini verdkten sonra aynı şeyi kendinde açıklamışsın. Birilerinin insanları uyarması bu yüzden şizofrenlik olarak görülmemeli. Olayı abartıp şiir ve şarkı olayına girenler ise işin mizahsal ve eğlence kısmıyla ilgileniyor.

Bir akadaşımın beni internet güvenliğim hakkında uyarması şizofrenlik değildir. Kişi bunu bir görev olarak değil, beni düşündüğü için seçmiştir. Kimse sosyal ağ sitelerine karşı değil, takıldığın kısım uyuşturucuysa, bu işin ticaretini bu siteler üzerinden yapanlar da var. Sosyal ağ sitelerinin tartışıldığı bir konuda uyuşturucu örneğini vermen, aile planlamasının tartışıldığı bir konuda sanayinin ülkemiz açısından önemini yorumlamak gibi birşey.

Benim bir şeyi karıştırdığım yok.Sadece okumadan alıntı yapıyorsun anlamamakta ısrar ediyorsun.

Diyorsun ki,msni büyük şirketler dahi kullanıyor.Bende diyorum ki,kuruluş amacı olarak msn büyük şirketler içinde değil eğlence tabanlı kurulmuştur.İşe buradan yola çıkarak ekliyorum,facebook da kuruluş amacı olarak üniversitelilerin ortak bir bir sitesi idi zamanında.Ve daha önce ki yazımda burayı baz alarak dedim ki "facebook,msn ve türevleri" yani kuruluş amacı farklı gelişimi ayrı işlemiş ortak bir alanları olan iki platform.Birde facebook'un kuruluş amacı kız tavlama sanatı falan değildi.Bir kaç üniversiteyi kapsayan mezunların ve okuyanların ortak alanıydı.

"Eğlence kurumları ve facebook örneğini verirken, somut ve soyut iki olguyu karşılaştırıyorsun" demişsin.Bir kere facebook soyut değildir.Çünkü facebook'u kullandığım cümlenin başlığı eğlence,haz ve duyumdur.Yani sen eğleceyide elle tuttamazsın gözle göremzsin.Hazzı tanımlayamazsın.Kurumlar,kuruluşların soyut olup olmaması önemli değildir,onlar sadece aracıdır.Bu yüzden soyut ile somutun karıştığı yok.Cümle içinde geçme sebebi zaten soyut olan eğlence ve haz duyusuna vurgu maksatı taşıyor.

Birde ayrıldığımız nokta şu,samimiyet...

Eğer beni bu konuda uyarma zorunluluğunu hisseden bir kişi varsa,ben bu insanın dışarda gelen geçene trafik kurallarını,yemek yerken adabı muhaşereti vs gibi konularda devamlı birilerini uyaran bir insan olmasını beklerim.Aksi takdirde ilgi çekme amaçlı,samimiyetsiz gelir.Çünkü yazıyı yazıp uyarıda bulununan kişiler ben,o,biz yani şahsen bizi uyaranlar tanışmamış muhabbeti olmayan kimseler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    faruk_sahin
    faruk_sahin's avatar
    Erkek
    Bilgisayarın donanımına zarar veriomuş

Hayat Senin Başkalarına Bırakma!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

BAAL bunu yazdı:

Swool bunu yazdı:

Benim bir şeyi karıştırdığım yok.Sadece okumadan alıntı yapıyorsun anlamamakta ısrar ediyorsun.

Diyorsun ki,msni büyük şirketler dahi kullanıyor.Bende diyorum ki,kuruluş amacı olarak msn büyük şirketler içinde değil eğlence tabanlı kurulmuştur.İşe buradan yola çıkarak ekliyorum,facebook da kuruluş amacı olarak üniversitelilerin ortak bir bir sitesi idi zamanında.Ve daha önce ki yazımda burayı baz alarak dedim ki "facebook,msn ve türevleri" yani kuruluş amacı farklı gelişimi ayrı işlemiş ortak bir alanları olan iki platform.Birde facebook'un kuruluş amacı kız tavlama sanatı falan değildi.Bir kaç üniversiteyi kapsayan mezunların ve okuyanların ortak alanıydı.

"Eğlence kurumları ve facebook örneğini verirken, somut ve soyut iki olguyu karşılaştırıyorsun" demişsin.Bir kere facebook soyut değildir.Çünkü facebook'u kullandığım cümlenin başlığı eğlence,haz ve duyumdur.Yani sen eğleceyide elle tuttamazsın gözle göremzsin.Hazzı tanımlayamazsın.Kurumlar,kuruluşların soyut olup olmaması önemli değildir,onlar sadece aracıdır.Bu yüzden soyut ile somutun karıştığı yok.Cümle içinde geçme sebebi zaten soyut olan eğlence ve haz duyusuna vurgu maksatı taşıyor.

Birde ayrıldığımız nokta şu,samimiyet...

Eğer beni bu konuda uyarma zorunluluğunu hisseden bir kişi varsa,ben bu insanın dışarda gelen geçene trafik kurallarını,yemek yerken adabı muhaşereti vs gibi konularda devamlı birilerini uyaran bir insan olmasını beklerim.Aksi takdirde ilgi çekme amaçlı,samimiyetsiz gelir.Çünkü yazıyı yazıp uyarıda bulununan kişiler ben,o,biz yani şahsen bizi uyaranlar tanışmamış muhabbeti olmayan kimseler.

Yanıldığın nokta şu; MSN'in eğlence amaçlı oluşturulmuş bir iletişim aracı olduğunu iddaa edebilirsin fakat aynı şey Facebook için geçerli değil. Parantez içinde bir isim yazdım ''Ben Mezrich''  Mark Zuckerberg'in hayatını anlatan kitabı henüz Türkçeye çevrildimi bilmiyorum fakat eline geçerse mutlaka okumanı öneririm.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

http://www.facebook.com/video/video.php?v=82545032565&ref=nf

tehlikeden değilde bu dizi bu kadar özgür bişeymi izleyen varmı ?

(:
Toplam Hit: 2686 Toplam Mesaj: 19