Facebook Tanımadığım Sayfa Ve Kişileri Beğeniyor
-
Hocalar
günlerdir takip ediyorum. Hergün 2-3 sayfa veya kişiyi facebook hesabım beğeniyor veya takip ediyor. Hepsini siliyorum. Ertesi gün farklı kişi veya sayfalar takipte. Pc kapalı olup hiç açmadığım halde ki bugün açmadım yine takip ediyorum. Facebook üzerinden oyun oynamam ve izin verdiğim programları birkaç hariç ki onlarda güvenilir n11 trendyol gibi uygulamalar haricinde sildim. İşin içinden çıkamadım
-
Tarayıcı eklentilerini kontrol ettin mi ?
-
mkyb bunu yazdı
Tarayıcı eklentilerini kontrol ettin mi ?
Hocam hepsi antivirüs ve spam engelleyici. Birde pc bugün hiç açmadım yine de etki edermi? Ayrıca tarayıcıdan logout yapsam ve eklentiler kaynaklıysa logout sonrası beğenmeye devam edermi?
-
Sifre degistirmeyi denedin mi?
-
Antikky bunu yazdı
Hocam denemedim ama çift kimlik doğrulamalı. Ayrıca login olunan cihazlarda temiz. Şifremi sana dahil versem login olamazsın. Şimdi yine baktım garip sayfalar beğenilmiş. Pc kapalı hiç açmadım bu nasıl oluyor
-
HanDSomE bunu yazdıAntikky bunu yazdı
Hocam denemedim ama çift kimlik doğrulamalı. Ayrıca login olunan cihazlarda temiz. Şifremi sana dahil versem login olamazsın. Şimdi yine baktım garip sayfalar beğenilmiş. Pc kapalı hiç açmadım bu nasıl oluyor
Benimde aynı olay insta da oldu şifre filan değiştim duzeldi
-
Olay şöyle oluyor özellikle instagram için.
İnsanlar beni takipten çıkanları beni gizliden izleyenleri göstersin amaçlı reklamları olan sitelere gidiyor.
Şifresini bu siteye dan diye yazıyor.
Daha sonra bu şifreyi ele geçirenler, instagram,facebook api kullanarak otomatik olarak milleti takip ettiriyorlar.
Hani şu organik takipçi satan yerler varya. İŞTE ORDAKİ ORGANİK SEN OLUYORSUN.
Saygılar.
zeybekustasi tarafından 23/Oca/22 00:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam şifre olayını sanmıyorum. Hatta insta da özel kod serisi var. Geçenlerde silmiştim tekrar yükliyim dedim o özel kodları sordu. Allahtan backup vardı ordan bulup kodu girdim. İzin verdiğim uygulamalara baktım biraz daha sildim. Pc kapalı. Acaba telefondaki uygulamalar yapıyor olabilir mi? İphone8 model
-
Niye ısrarla sifreni degistirmiyorsun??? Degistirirsen sorunun cozuluyor.
-
AnaMuhalefet bunu yazdı
Şifre değiştirmek oauth token'ı öldürüyor muydu ki?
Öldürüyorsa ve/veya sorun izin verilen bir uygulama yahut şifre girilmek suretiyle dahil olunan bir veritabanıysa yine çözülür.
Ama chrome'un verilerini okuyan bir executable, ya da direkt Chrome eklentisi ile session okunuyor ve işlem yapılıyorsa şifre değiştirmek işe yaramayacaktır.
Arkadaş inatla şifremi hiçbir yere girmedim diyorsa ve eminse, ya bir uygulamaya izin vermiştir ya da eklenti/program yemiştir farkında olmadan.
-
end bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdı
Şifre değiştirmek oauth token'ı öldürüyor muydu ki?
Öldürüyorsa ve/veya sorun izin verilen bir uygulama yahut şifre girilmek suretiyle dahil olunan bir veritabanıysa yine çözülür.
Ama chrome'un verilerini okuyan bir executable, ya da direkt Chrome eklentisi ile session okunuyor ve işlem yapılıyorsa şifre değiştirmek işe yaramayacaktır.
Arkadaş inatla şifremi hiçbir yere girmedim diyorsa ve eminse, ya bir uygulamaya izin vermiştir ya da eklenti/program yemiştir farkında olmadan.
Yani güzel aciklamissin ihtimalleri de sonuc sifre yada telefona/pcye vs. erisim var demek ki bir sekilde.
Bana da en basiti sifre geldigi icin oyle cozer diye dusundum.
Daha komplike olabiliyormus. Baska telden sifre degistirip facebooka hic girmezse problem kalmıyor dimi :) Neyse konuyu dagitmayim, teknik tarafa daha hakim arkadaslara oncelik vereyim.