Facebook-Twitter-Google Veri Merkezleri Ve Sunucu Sistemleri
-
Google'ın bildiğim kadarıyla Türkiye'dede sunucuları var.Zira bi ara ttnet'in yurtdışı çıkışları pert olmuştu fakat Google'a giriliyordu.
-
tustanbakanadam bunu yazdı
Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ancak kafamda sistemi kurdum. Nasıl sisteme aynı anda yüklenseler de çökmeyeceğini buldum yani.
Şu an küçük bir sorum var. Türkiye'de datacenterlar haricinde sunucularıma nasıl yüksek hızda internet bağlayabilirim? Fiber vs araştırdım ancak hepsi nerdeyse download hızı ile up hızı 100/5 oranında kalıyor ki sunucu için nerdeyse eşit olması lazım.
ve
-
AbdullahAzad bunu yazdıtustanbakanadam bunu yazdı
Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ancak kafamda sistemi kurdum. Nasıl sisteme aynı anda yüklenseler de çökmeyeceğini buldum yani.
Şu an küçük bir sorum var. Türkiye'de datacenterlar haricinde sunucularıma nasıl yüksek hızda internet bağlayabilirim? Fiber vs araştırdım ancak hepsi nerdeyse download hızı ile up hızı 100/5 oranında kalıyor ki sunucu için nerdeyse eşit olması lazım.
ve
hocam sağolasın. yeni bir terim kazandırdın bana. Simetrik olarak fiber hızını sağlayan bir servis sağlayıcı var mı bildiğiniz?
-
tustanbakanadam bunu yazdı
Sunucu için eşit olması gerekmez, uploadın yüksek(yeterli) olması lazım. Genelde datacenterlarda giden trafik(upload) gelenin 3-5 katı oluyor (Streaming vs. yapan müşteri varsa oran artar)
TTnet'in vs. ev kullanıcısına verdiği gpon'da hızlar bahsettiğin şekilde, normal metro ethernet'i istediğin hızda alabilirsin.
Sunucuyu datacenter yerine kendi mekanında barındırman daha pahalıya gelecektir. DC'de 100 mbit trafiği 400 liraya alabilirken telekom 400 lira için kapını bile çalmaz :)
Balyoz99 tarafından 31/Tem/14 23:24 tarihinde düzenlenmiştir