Facebook, Whatsapp'ı Satın Aldı!
-
Yaptığı açıklamaya göre WhatsApp'ın WhatsApp olarak kalacağı Facebook Messenger ile alakası olmayacağını söylemiş.
Adamların ofislerini bile taşımamış.
Gelir kaynağı olarak aldı diye bir şeyler demiş ama Facebook, WhatsApp'a gelir kaynağı oldu gibi bu durumda...
Bir projesi vardır elbet ama bakalım ne çıkacak.
-
Kısaca bir matematik yapalım.
4 Milyar dolar nakit 12 milyardolarlık hisse ile whatsapp satın alındı.
Facebook hisselerinin iyimser bir tahminle %5-10 yükseldiğini düşünelim. ( satın almadan sonra )
whatsapp 1.2 milyar dolar da kasaya indirip totalde 17.2 milyar dolar kâr etmiş olacak.
facebook ise whatsapp ı neredeyse bedavaya satın almış olacak.
Yani para parayı çeker.
-
Bundan sonra bbm ve tictoca geçerim.
-
ws 16 milyar dolar ediyormu ki la
-
karlı çıkann facebook gene her zamanki gibi
-
0 reklam ve ayda 450 milyon aktif user.. basari gibi basari.
su an whatsapp personeli:

-
şu capse bittim yaa

-
Prometheus bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıkadirozdemir bunu yazdı
Whatsapp'ı 16 milyar dolara alan Facebook mu yoksa Facebook'dan 12 milyar dolarlık hisse sahibi olan Whatsapp mı kar etti? Cevap?
whatsapp ın sahiplerine 4milyar dolar nakit para, 12milyar dolarlıkta facebook şirket hissesi vermişler işte.. ayrıca yönetimde de yer alcakmış whatsapp ceo su
adamlar terfi ettiler, tek başlarına sorumlu olmaktan kurtuldular, daha fazla büyümek için garantili destek kazandılar, dünyanın en büyük şirketlerinden birine milyar dolar hisseyse ortak oldular, bir de üstüne milyar dolar nakit para aldılar.
ne diyim :S
bunlar yahoodan ayrılan iki elemandı diye biliyorum. onları bilmem de ben olsam paramı alır, maaşlı profesyonel ceo tutar kenara çekilir keyfime bakardım. aldığım ve sürekli gelecek olan parayı bi fona bağlardım çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine yardım için. bakınız bill gates. ayın 1 haftası gezer 3 haftası vakfımın başında para doğru kişilere gidiyor mu kontrol ederdim.
ne hayal kurdum be. o değil de 4 milyar dolara yeminle türkiyede tek bir evsiz tek bir aç tek bir hasta çocuk bırakmazdım lan. bu kadar para var nasıl insanlar hâlâ aç bırakılıyor nasıl hâlâ çocuklar basit hastalıklardan ölüyor olm?
kusura bakmayın beyler adet günüm de biraz duygusalım. devam edin siz.
Anladık kainat güzeli şimdi çekil öteyede normal insanlar konuşsun -.-
-
Alternatif ne var söyleyin. Bunu kaldıracağım.
Bir kere fb mesajda özel bir şey yazdım fb yönetimi sayfamı piç etti. Her allahın günü bir reklam saçma salak şeyler ekrana bastılar. Bir de buradan alıp gönderirler hiç uğraşamam.
-
16 milayarı şu resimden karşılaştırın bide :D
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/ajrZ0xG_700b.jpg
