Fakülteler
-
NOT: KLAWYEM BOZULDU KUCUK HARFLE YAZAMIOM
-
cagatay senin dediğin yer umuuttepe olsa gerek dediğin gibi orası yeni yeni toparlanıo köklü üni leri tercih et hocam..
-
evet umuttep kampüsünden bahsettim..bir arkadas kocaeli ünv sormusta...neyse ki ben mezun oldum artik bitti a.q okulu...:D
-
mekatronik gelecegin meslegi diolar,acıkcası rahat meslek imkanı arıorum bir bölümde gebze icin kitapcıktan baktım ama mekatronik bölümü yok ne iş anlamadım eger bulan bulabilen varsa detayları buraya aktarırlarsa iyi olur.
computerwolf senin uni.ye nasıl gittigini okumuştum ve hatırladıgım kadarıyla o zamanlar "ben ogretmenlik oldugunu bilseydim bu bolumun secmezdim" gbi bişiler hatırlıorum yanlışım varsa düzelt,yaşam olarak aşırıya kacmam 150-200 civarına yaşarım dedigine bakılırsa aklıma yattı cukurova yarın tercihleri doldurucam bakalım aksama kadar iş imkanı bulunuormu ondan da biras bahsedersen mukemmel olucak
elektrik-elektronik ve makina mühendisligi ingilizce egitim verior,ing cem iyidir yeterince her türlü yazıyı okurum sorunsuz ama diyalog halinde olucagımız icin genellikle sorun yaratırmı?
ingilizce olan bir bolumde okuyan biri varsa acıklarsa iyi olur
herkesin bilgisine ihtiyacım var bu konuda
tagext neden istanbul ü.ye kötü diorsun benım bildigim icinde istanbul gecen bütün üniler iyidir yanlış bir kanı bu tabikide ama sagdece sag-sol catısmaları,eylemler,yada ceşitli olaylar mı var?egitimi nasıl?iş imkanı rahat bulunabilirmi?ben istde oturuorum ailemin yanında lise okur gbi üni okuycam istanbulda biryer olursa
matematik benimde aklıma yatmadı pek onları kaldırıcam tavsiyen icin saol heyet
cagatay09 neden kocaeli üni kötü?orası fena deil diye biliorum şahsen ama bişiler karalarsan iyi olur
ttolga100 sanada aynı soru,neden osmangazi bilg.i cıkariim acıklarsın umarım
(eger bir yorum yapacaksanız lütfen nedenlerini de belirtin sizin sayenizde üni seciorz,save&load yapma imkanımız yok)
inşaat müh nasıldır?ömrümüz kalfalarla inşaatlarda mı gecer yoksa büro-masabaşı-cizim-fizik mi gecer?
ertan hocam eger gitmediysen bodruma sende yazarsan neden yazmamı istemedigini güzel olur
axl_ katü hakkındaki bilgilerini paylasırsın umarım katü iyidir diorlar sende bişiler karalarsan iyi olur
lycra pmine bakarsın umarım
computerwolf cok fena aklımı celiorsun haberin olsun:) -
Hacim ben ogretmenlik oldugunu bilsem secmezdim dememin nedeni ogretmenlik bolumlerini istememem...ben bilgisayar sistemleri ve teknolojileri diye bilgisayar ve ogretim teknolojileri ogretmenligi yazmistim...neden ?...tercihleri ayak ustu Adanada ataturk parkinda bir bankin ustunde oturarak yapmistim...hatta kursun kalemin ucu kirilmis bir sise bulup(cam) kursun kalemi ucunu oyle acmis ve tercih yapmistim :)...yani oyle analiz falan etmedim universiteleri:) gume gittik :)...İs imkani icin daha oncede belirttim TEKNİK bolumleri sec.Bizim unide teknik bolumlerde yazilim olarak gelende windows uzerine ve .NET platformuna dayali programlama dilleri ogretiliyor....1.sinifta pascal-vbasic-c 2.sinifta C#-.Delphi falan gidiyor...3sinifta tamamen linux sistem uzerine ve Java phyton..muhendisliklerde perl falan gosteriyorlar....buda demek oluyorki Microsoft un gelecegi niteliginde .NET teknolojisini ogreneceksin ki ilerde .NEt programcilari muthis is olanaklarina sahip olacaklar...sahsen ben yaklasik 3-4 aydir c# kasiyorum...yine dunyada en cok tercih edilen dillerden birisi olan Java muthis is imkanlari acmakta.....Yani aldigin egitim ilerde universite diplomanla ise giremesende ogrendigin diller sayesinde cok rahat is bulabilirsin...onemli olan kendini gelistirmen...tubitaktaki beyinsiz proje yoneticilerine harcatmaman kendini...proceyi sen tamamlarsin referansina onlar yatar....benim uzerine calistigim projeye yatmak istediler hemen dedim proje basarisiz oldu...tinn okul bitsin yada bitirme tezi olarak sonuclandiracagim projeyi :) birazda uyanik olmak gerek...universiteden mezun olurken 1.egitimini tam almak yani kendini gelistirmis olman...2. iyi referanslar edinmen,proje bitirmen vs....Zaten universite ortamini gorunce birazda olaya asina olabilirsin bizim memleketteki unilerden pek is cikmayacigini anlayip yurt disini arastiracaksin...Yani oz olarak teknik bolumleri arastirk Bilgisayar basta olmak uzere Elektronik...Mechatronic gibi...Ayrica hacim diyelim geldin uniye basladin okumaya bilgisayar bolumu...sana tavsiyem bolumunde arkadaslarinla pek samimi olma ..soyle dim...bolumde bak arkadaslarina boyle porojeci ruhu ..birlikte yazilim gelistirme ruhu olanlar varsa onlari dost edin...yoksa git muhendislikten elektronikten insanlarla tanis onlarin arasinda birlikte calisma kulturu olan proje mevzularindan anlayan insanlar ara...arastiran ve gelistiren insanlarla muhattap ol...bosa vakit oldurme...Bak hacim ben bizim bolumden kimseyle icli disli degilim mesela adamlar isin dozunu ayarlamayi bilmiyorlar...ders disinda herseye vakitleri var...Ben insaat muhendisliginden birisiyle tanistim cocuk bolumu disinda ozellikle C++ ve Assembly uzerine cok yetkin...birlikte isler yaptik...sonra muhendislikten 2 arkadasla tanistim onlarda yeni cocuklar ama arastiracak kuracalayack tipte cocuklar...biraz pascal-delphi ayagi ogrettim sonra birlikte .net e gectik cocuklar ilk defa bilgisayarla tanismislardi unide ama ogrenmek istiyorlardi...boyle insanlarla birlikte ol....Bak bolumden cocuklar gece gunduz gezip tozar beni sevmezler pek...birkactane tas gibi kiz var bazen hoca quiz odeviolarak arastirma konusu veya xxx islemlerini yyyyontemiyle yapan program yazin kodlayin algoritmasini hazirlayin...semasini cizin diyor....bu kizlar sadece odev donemlerinde yanima gelir altima yat odevini yaparim desem yatacak tipteler...bunlara fazla aldanma...seni kullanmak isterler bir kac dk zevk ugruna kendi degerlerini ve yolunu ve kisiligini uckur davasina terk edip kendini enayi yerine koydurma...Universite 4 yil en fazla 8 yil hayatin olacak..bu surecte gelecekte is yapabilecegin ve egitim surecinde gelisimine katki saglayacak kisilerle birlikte ol..cogumuz emekci ailerlerden geliyoruz...belki sen buraya gelip okudugunda 2 tane kitap icin 150 ytl para istediginde ailen sana o parayi gondermek icin ne zorluklar cekecek...eger sende gelip burada asna fisne isleriyle ugrasirsan vay haline....BOTE de okuyan bir arkadsim ki wireless uzerine birlikte cok sey arastirdik cocuk adiyamanin bir koyunden geliyor okuyama...2.donem 3 tane ingilizce kitap seti almamiz gerekti(C/C++) ile ilgili cocuk parayi bulamaz normalde zaten yurtta kalip 130 ytl ogrenimle geciniyor...kitap parasini annesine anlatmis dayilari varmis durumlari iyiymis onlardan borc alsin diye ama dayilari pic cikmis...anneside evlilik yuzugunu gondermis cocuga bozdurup kitaplarini al oglum diye...neyse iste o gunde wireless uzerine bir test yapmak icin cocugun yanina gittim morali bozuktu...insaat muhendisliginden arkadasta vardi....olayi anlatti cocuk...neyse biz kendi ekibimiz(insaat-muhendislik ve diger bolumlerdeki) birlikte yazilim ve projeler uzerine calistigimiz arkadaslar maddi masraflari karsilayip kitap masraflarini cikardik....bunu anlatmamin sebebi bu tur ortamlarda bulun bu tur kisiler edin boyle faydalarinida gorursun....Ama yien boyle ailesinin ne zorluklarla gonderdigi paralari carcur edip baska bahanelerle tekrar para isteyen bir suru insanlar var...belki o gun Algoritma dersinden kacmak..matematik dersine girmeyip sinemaya gitmek kari kiz pesine dusmek o anda eglenceli gelebilir ama sonu husrandir...Bunlari neden anlatiyorum nasihat amacli falan degil hasa...sadece yasanan gercekler var...bu gercekleri universite okuyan akli basina herkes bilir...tagext in bolumde yine vardir bunlar...diger arkadaslarin okullarinda yine vardir....Universiteye ne icin geldigini bil...3-4 yildisini sikacaksin ama omur boyu rahat edeceksin sonra...Universite 4 yil egitim gorup gitmek degildir...4 yil egitimi gorup kendini tamamlayip ve bu surec icersiinde mezuniyet sonrasi is imkanlarini onune sermektir...sen 4 yil sonra mezun oldugunda kapi kapi is arama...sen 2.3 siniftayken is teklifleri gelsin sana.... formda sandman isimli arkadas var o da hem calisip hem okuyar adam muhendislikte...yani ne olursa olsun kendini gelistirmen onemli...ne olursa olsun universiteye neden geldiginin bilincinde olman onemli...kisaca universiteye adim attigin ilk gun gelecegin icin ilk tuglayida yerine birakacsin gerisi sana kalmis 4 yilda istersen evini tamamlarsin guzelce...istersen egri bugru bir bina cikarsin...istersen 4.yili bitirdikten sonra hala elinde 2.tuglayi nereye koysam diye bakarsin ;)
-
Eyw computerwolf hocam nasihatlarını da dinlemek isterim herzmn,örnegin bilgisayar cazip gelior ama php ye başliim dedim gecenlerde server kurdum fln sonra sıkıldım birden daha sonra 2nci 3ncu senesinde yaka silkmek istemiorum ama severim bilişim sistemlerini fln zevkli gelir hep yanlış yerdenmi başladım acaba diye dusunuorum acıkcası,sanırsam görsel bişilerle devam etsem daha güzel olucak nede olsa insan yaptıgını görmek ister nse konu bu deil aklımda dedigin gbi bilg. elekronik makine var bir de türkiyenin en prestijli üni.lerinden olan odtü metalürji ve malzeme müh. var(odtü malzeme ile ilgili bişiler karalayan cıkar umarım)
ben fizik adamıyım,fizikle ilgili hertürlü şey cok basit ve zevkli gelir oyuzden mekatronik cazip geliyor,makina elektronik de oyuzden yatıor ki kafama bu baglamda bilgisayarın da büyük etkisi oluyor.
sen daha kac sene ordasın merak ettim acıkcası cukurovayı sayende üst sıralara tasıyıcam ve eger gelirsem görmek isterim ve sen mezun oldugunda ögretmen olucaksın sadece fakültelerde ögretim üyesi olarakmı calısabileceksin?
at-avrat-silah da gözüm yoktur pek,icki alemleridir ottur sigaradır fln da haz almam arada bir 1-2 bira o da yılda 1 eglencesine eger sehirdışı okursam bunnarın hicbirini yapmam saten minimum ücretle okumaya calışırım
ilgilendigin icin teşekkür ederim ayrıca kimse cıkıp da bukadar uzun uzun yazıp desteklemez saolasın yardımların icin. -
son bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız iyi olur
bugün yazıp yarın para yatırdıktan sonra okula vericem listeyi
yazdıklarınız ve yazacaklarınız icin şimdiden teşekkürler -
ben çü eğitimdeyim hem psikoyum hem de psikolojik danışma ve rehberlikte okuyorum.Eğitimde bizim bölüm iyidir.Yazmak isteyen olursa istanbul ,ankara olmuyorsa tavsiyemn burasıdır.
bir de adna çok konuşluyor,ato mezunu arkadaş bile varmış :)ben orda 7 sene çürüttüm :)
winning oynamak için okuldan kaçıp az otostop çekmedik :) -
Hacim simdi hocalarla arani iyi tutarsan universitede kalma sansin var...Ben olaya birazdaha bilimsel acidan baktigim icin ilerde Turkiyede durmaya pek sicak bakmiyorum...Yani ben universite kadrosuna girip sadece maas alip gobek buyuten hocalardan olmak istemiyorum...ama sen parami versinler gerisi beni ilgilendirmez dersen unniversitede kalmak basit derslerin biraz iyi olsun hocalarlada aran iyi olursa cok kolay kalirsin...Bilgisayardan sikilma konusunda buyuk ihtimalle yanlis yerden baslamandir..cunku genel bir yanlis anlasilma var bizim turkiyede bilisim deyince akla sadece www geliyor...hack deyince sadece sitelere index atmadan ibaret saniliyor ve www e tikilip kaliniyor bu baglamda HTML-PHP-ASP disina cogu zaman cikilmiyor...oysa bilgisayar o kadar genis bir dunyaki bilisimi ve teknolojiyide sevdigine gore kesin ilgini ceken bir yol bulursun...Mesela ben yaklasik 10 yildir bilgisayar basindayim 7-8 yildir bilincli olarak kullaniyorum...bugune kadar HTML bile ogrenmedim...ama onun disinda Pascal,C,Delphi,C#,PİC,Wireles,Network,Unix,Plan9 uzerine cok ciddi calismalarim ve bilgilerim oldu...sadece olayi web siteleri kodlamaya sikistirmayin....Tekrar soylim ben ya 3-4 . sinifta yurt disinda esligi olan iyi bir universite bilgisayar muhendisiligi veya bilgisayar bilimleri uzerine lisans egitimimi tamamlamayi dusunuyorum...daha onceleri turkiyede bir universitede kadro olarak kalip bilisim adina ciddi projelere imza atmak gibi hayallerim vardi ancak universite ortaminda bunu gerceklestirmen pek mumkun degil...kadrolasma sorunu veya ogretim elemanlarinin got gobek buyutme sorunlari yuzunden senin projelerinin onemi yok yani bilim yuvasi olan universitelerde bilim disinda hersey yapiliyor...burada sevkini kirmak istemem ama sunuda unutma sadece turkiyeyle sinirli degilsin...koskoca bir dunya var ortak bir dil konusuyorun bu insanlarla(teknoloji)...her yerde is firsatin var...Onceki yazilimlarimda iyi referanslar edin...basarilara imza at dememin sebebi Turkiyede ki universitelerden memnun olmazsan yurt disinda kayda deger universitelere yarin bas vurdugun zaman adamlar sak diye seni kabul etsinler...her turlu alternatif icin kendini hazirlaman gerek...Birkac seydaha saymak istiyorum...cukurovada bilgisayarla ilgili bolumlerden mezun olursan Adanada Microsoft destekli İSGEM var orada yazilim firmalari var onlar egitim doneminde gelip sana is teklifleri yapiyor yani universite disardanda hem Adana Ticaret Odasi ...hem Adana Sanayiciler Odasi...hem İSGEM tarafindan destekleniyor....Ayirca universitede Tekno Park Calismasida yapiliyor insaat devam ediyor...ciddi anlamda ilerde yarar saglayacaktir...universitede kadro olarak kalmak cok zor degil...yeterki sen universiteli olmanin sorumluluklarini yerine getir...birileri asna fisne havalarindayken sen gerektigini yapiyorsan calisiyorsan o zaman basarirsin....ya iste hangi universite olursa olsun dedigim gibi insanlarla tanisip onlarla calisirsan bilgininde en alasini sen edinirsin...eglenceninde en alasini siz yasarsiniz....Cukurovaya gelirsen her yonden elimden geldigi kadar yardimci olurum sana...Baska universiteye dusersen kesin 3-5 murid vardir heryerde destek gorursun yalniz kalmassin yani.....Kuytul la okul acilinca goruselim unide piskolojik manyak...bizim muridlerden normal bir bolumde okuyan cikmaz zaten :)...
Toplam Hit: 5063 Toplam Mesaj: 40