Fakülteler Arası Yatay Geçiş?
-
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden yani İİBF fakültesinden, herhangi bir üniversitenin eğitim fakültesine geçme imkanım var mıdır?
-
hiç sanmıyorum.
-
rektörle aran iyiyse tamam.
-
öncelikle yökün belirttiği ortalama olan 3.00 ı (üniversiteler kendi çizgisinde daha da artırabiliyor) tutturman, sonrasında yatay geçişle öğrenci alan üniversitelere başvurman gerekli. İstediğin üniversitenin adı yatay geçiş programı şeklinde aratırsan googlede falan çoğunda çıkıyor yatay geçiş yönetmeliği.
-
Ortalama yaparak geçebilirsin. Ya da öss'ye girip kazanıp geçersin.
Denklik konusunda sıkıntı yaşayabilirsin
-
Not ortalaması ile geçildiğini duymuştum da asıl merak ettiğim konu Eğitim Fakülteleri.
Çünkü bizim okulda Eğitim Fakülteleri sadece kendi aralarında geçiş oluyor.Yani bu tüm üniversitelerdeki Eğitim Fakülteleri için mi geçerli?Yoksa sadece bizim okula özgü bir durum mu?
-
Uplayalım
-
Up :(
-
derslerinin geçmek istediğin bölüm dersleriyle içeriği en az %80 oranın uymak zorunda diye biliyorum. (bilmem yalan bilmem doğru)
o yüzden iktisattan, eğitim fakültesine geçiş bence de olmaz.
-
"Kurum içi yatay geçiş" yaptım 2 sene önce, metalurji malzeme müh'den makinaya geçtim. ortak ders çoktu
Dediğin gibi birşeyin olması gerekir diye tahmin ediyorum. Yök'ün sitesinde yap birkaç tarama
-
Kesin bir şey bulamadım oralarda.Her üniversitenin durumu farklı sanırım.Mesela bi üniversite de Kara Harp Okulundan Endüstri Mühendisliğine geçmiş adam.