Fatih Sultan Mehmed İn Bedduası
-
Şehir efsanesi :|
-
buram buram uydurma kokuyor nası ciddiye alıyorsunuz bunu :D
-
evet bencede bu konusmaların tamamı uydurma ama deginmeye calıstıqı noktanın doqruluquda aşikar kanımca..
-
Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------
Osmanli zamaninda Turk mali diye bir kavram varmiydi ? :S
-----------------------------ahaha emlak işine de girilmiş o zamanlar asdasdasd
-----------------------------nerdesin ulen
iki satici hani gelecektiniz
-
Hünkar'ın Ayasofya ile alakalı bedduasının hışımına mı uğradık?
O'nun vasiyet namesindeki şu bedduayi hatirlamak acaba bizi bir uyanış ve silkenişe kavuşturabilir mi?:
"Benim bu camimi, camilikten çıkaranlar, ALLAH'ın (c.c), meleklerin ve bütün müslümanların lanetine uğrasınlar!.. Onlar, hiçbir zaman hafiflemeyen bir azap içinde bulunsunlar!.. Yüzlerine bakan ve kendilerine şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın!.." -
underzero bunu yazdı:
-----------------------------Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------ahaha emlak işine de girilmiş o zamanlar asdasdasd
-----------------------------nerdesin ulen
iki satici hani gelecektiniz
-----------------------------geliriz abi ben daha onu göremiyorum ki kılıbık pezemenk xD
-
The_Holigan bunu yazdı:
-----------------------------walla undi bende bilmiom sadece tüylerimi kabarttı bende paylaşim dedim :D
-----------------------------zaten yazanın amaçıda odur büyük ihtimal birilerinin tüylerini kabartmak istemiş
bana pek gerçekten yaşanmış bi hikaye gibi gelmedi
-
SeRDaR bunu yazdı:
saçmalık yaa islama göregeleceği kimse bilemez islama yanlış olan bir şeyide fatih sultan mehmet şnanıpta ona göre dua etmez halk hikayeleri bunlar
-----------------------------"İstanbul'u fetheden komutan ne güzel bir komutan, fetheden asker ne güzel bir asker."
"Ayakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça kıyamet kopmaz."
Bak bakalım bu sözler kimin..
Hikayeye gelince, uydurmadır diye düşünüyorum, Türk Malı veya Türklüğün elden gidileceğini düşünselerdi devşirmeleri başa oturtmazlar ve etnik gruplara hoşgörü sağlamazlardı.. Veyahut biz Tarih'i yanlış öğrendik...